dinsdag 9 juni 2015

Zelfgemaakte eiersalade

Deze eiersalade is super lekker en super makkelijk te maken!





Recept eiersalade


Een lekkere en makkelijke zelfgemaakte eiersalade voor op brood of toastjes, ongeveer 200 ml

Ingrediënten eiersalade

- 5 eieren
- 150 ml mayo- of halvanaise
- 2 eetlepels verse bieslook, fijngeknipt/gesneden
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngeknipt/gesneden
- eventueel peper en zout

Bereidingswijze recept eiersalade


- Kook de eieren hard. Dat doe ik meestal door de eieren in koud water op te zetten en zodra het water kookt kan het vuur uit en laat je de eieren tien minuten met een deksel op de pan staan. Na tien minuten de eieren even goed laten schrikken en je hebt perfecte hard gekookte eieren.
- Pel de eieren en prak ze of snij ze met een eiersnijder. Ik snijd ze altijd een keer in de lengte en in de breedte, zoals op onderstaande foto.




- Gooi alle ingrediënten in een kom en roer ze door elkaar.




En de salade is klaar! Het is best een grote batch, ideaal dus voor een verjaardag, picknick of bbq, maar maak je hem voor bij het ontbijt op zondagmorgen dan zou ik voor twee eieren, 30 ml mayonaise en één eetlepel van iedere kruidensoort gaan. Afgedekt in de koelkast kun je de salade een paar dagen bewaren.


Bezoek de overzichtspagina recepten voor meer recepten.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

1 opmerking:

  1. Dat ziet er lekker uit! Zeker met dit warme weer is zo'n salade aangenaam fris. En dit recept is goed te doen!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen