vrijdag 22 april 2016

Recept crostini met tonijn, tomaat en rode ui

Vandaag had ik een super drukke dag. Op school waren de Koningsspelen en dat was voor groep 1 op een andere locatie dan voor groep 4 én Ewan had van de week zijn enkel verzwikt, dus dat betekende nog een extra ritje heen en weer rijden. Tel daar nog een logopediesessie en de opening van een nieuwe speeltuin bij op en de dag was vol. Een leuke maar drukke dag.

Het enige moment voor mijzelf was tijdens de lunch. Kate sliep en ik had nog een half stokbrood van gisteren liggen. Ook had ik gisteren wat kleine blikjes tonijn gekocht die in de aanbieding waren. Wat kon ik daar van maken? Ik kwam al snel uit op crostini belegd met tonijn, tomaat en rode ui. Op een verjaardag van mijn schoonmoeder lang geleden proefde ik deze combinatie voor het eerst en hij is heerlijk. De crostini waren vooral een manier om het oude stokbrood te verwerken, maar het was heerlijk bij elkaar. Gelukkig had ik foto's gemaakt tijdens het maken en dus kan ik het recept delen.





Recept crostini met tonijn, tomaat en rode ui


Overheerlijk recept voor zelfgemaakte crostini belegd met een mengsel van tonijn, tomaat en rode ui.

Ingrediënten crostini met tonijn, tomaat en rode ui

- Oud stokbrood
- Olijfolie
- Zout, peper en oregano
- Blikje tonijn
- Tomaat
- Rode ui


Bereiding crostini


Crostini maken is heel makkelijk. Verwarm de oven (ik gebruikte de grillstand) voor op 200 graden. Snij dunne sneetjes van (oud) stokbrood, baguettes of ciabatta. Deze smeer je in met olijfolie. Om het nog lekkerder te maken kun je wat zout, peper en oregano door de olijfolie mengen. Ik gebruikte ongeveer twee eetlepels olijfolie voor een half stokbrood en bewaarde wat overbleef. Het insmeren van het brood doe ik het liefst met een kwastje, maar je kunt het er ook over heen sprenkelen. Drie tot vijf minuutjes in de oven en klaar zijn ze!



Bereiding beleg


Het beleg heeft ook bijna geen uitleg nodig; voor dit halve stokbrood gebuikte ik één tomaat, een klein blikje (80 gram) tonijn en een kleine rode ui. De tonijn even laten uitlekken terwijl je de tomaat en ui in kleine stukjes snijdt. Daarna alles mengen in het kommetje met het restje van het olijfoliemengsel van de crostini.



Daarna leg je op iedere crostini wat van het beleg en je bent klaar!




Lekker bij de borrel, als lunch of als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd.

Heb jij wel eens crostini gemaakt? Wat is jouw favoriete beleg?



Bekijk ook mijn andere recepten.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...