17 januari 2012

Recept cowboykoekjes (met M&M's en havermout)

Een tijdje terug had mijn moeder heerlijke koekjes gebakken, nadat ze van mijn zus Sylvie zo'n leuke pot met droge ingrediënten had gekregen en waar je dan zelf nog een paar dingen aan moet toevoegen. Ik wist in ieder geval dat er M&M's in zaten en sinds twee weken of zo had ik heel erg zin om deze koekjes zelf te bakken.

Vandaag heb ik eindelijk het recept aan mij zus gevraagd en het bleek van Bakerella te komen. Uit het recept heb ik de chocolate chips weg gelaten, omdat ze die niet hebben bij mijn supermarkt. Ook de pecannoten heb ik overgeslagen. Ik had bijna alles in huis (natuurlijk gewone gekleurde M&M's ipv ROZE), behalve de oats(havermout), maar die bleek ik bij de Boni voor 39 cent te kunnen kopen (bij de ontbijtgranen). Het recept op de site is in cups, maar ik heb alles gewogen en hier is het recept in het Nederlands en in grammen:

Recept cowboykoekjes


Nederlands recept voor Cowboykoekjes met M&M's en havermout, 24 stuks

Ingrediënten cowboykoekjes


Droge ingrediënten
- 180 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- 1/4 theelepel zout
- 90 gram havermout
- 200 gram M&M's
- 60 gram bruine (basterd)suiker
- 100 gram suiker

Natte ingrediënten
- 1 losgeklopt ei
- 75 gram zachte boter
- 1 theelepel vanille-essence

Bereiding

Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer ze door elkaar. Doe daarna de andere ingrediënten erbij en kneed het door elkaar. Draai er daarna balletjes van van ongeveer 4,5 cm breed. Bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celcius.Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten