29 juli 2012

Superbellen

Eén van de activiteiten op onze Summer Bucket List was superbellen maken. Dat hebben we afgelopen woensdag gedaan.


Read More »
28 juli 2012

Speeltuin de Pan

Afgelopen dinsdag zijn we naar speeltuin de Pan geweest. De speeltuin is aan de Prof. Dr. Magnuslaan, nummer 2A en de entreeprijs is € 1,00 per persoon.

Het was heerlijk weer en er was een pierenbadje dus dat was perfect.

Read More »
19 juli 2012

Spelen met gelatine - knutseldonderdag

In 2012 deed ik een tijdje aan knutseldonderdagen, waarop ik een leuke knutselactiviteit klaarzette voor mijn jongens, toen 1 en 4 jaar. Dit keer een krijttekening en spelen met gelatine.

sensory play gelatine
Read More »

Hot Wheels Rev Ups Revolution Stunt Park

Ewan heeft zijn eerste rapport gekregen. Het is een A4-tje met een beschrijving van de juf over hoe hij het doet op school, heel leuk om te lezen: "...Sommige dingen waren nog erg nieuw voor je. Bijvoorbeeld je vinger opsteken in de kring. Als jij iets wilt zeggen, doe je dat liever meteen." en "Je laat duidelijk merken wanneer je iets leuk vindt, je lacht dan uit volle borst. Je hebt in veel dingen plezier." En heel herkenbaar: "Twee keer in de week gaan we naar de gymzaal. Jij bent zeer enthousiast, maar je moet wel je schoenen uit en dat doe je niet altijd even graag..."

Read More »
18 juli 2012

Speeltuin Noordse park

Vandaag zijn we naar de speeltuin in het Noordse Park geweest. We waren nog nooit in deze speeltuin geweest, maar we wilden graag weer eens een nieuwe speeltuin bezoeken. Dit is een speeltuin van Portes, het adres is Lagenoord 28A (in Utrecht). De actuele openingstijden kun je hier bekijken.

Wat is er te doen?
Het is een grote speeltuin met een gebouw voor -ik denk- binnenactiviteiten. Volgens mij hebben alle speeltuinen van Portes zo'n gebouw en ik weet eigenlijk niet precies wat je er binnen kunt doen, ik neem aan dat je daar kunt spelen als het regent, maar als het regent gaan we nooit naar de speeltuin. Misschien de volgende keer toch maar eens vragen.

Er is een grote zandbak, met waterpomp, maar die stond vandaag uit. Dat was prettig, want zulk lekker weer was het niet en als er water is, dan spelen mijn jongens er in. Er is ook een zwembadje met een waterspuitende vis. Daarnaast zijn er veel speeltoestellen; onder andere een leuke houten trein, een draaimolen, bandenschommels, een kabelbaan en dit grote speeltoestel:

Read More »
8 juli 2012

Knutseldonderdagen

Ik loop een beetje achter met het bloggen over de knutseldonderdagen. Op donderdag 21 juni heeft mijn vader ons heel erg laten schrikken met een ziekenhuisopname wat later wel mee bleek te vallen. Mijn zusje en nichtje waren op dat moment op visite bij ons en we hebben die dag wel geknutseld, maar vooral om de tijd door te komen en de kinderen bezig de houden.

Ewan en Dewi hebben met de groene klei en keukenspulletjes gespeeld:

Read More »