26 september 2012

Herfstknutsel: herfstblad knutselen en schilderen met de slaslinger

Herinneren jullie je de spin-art verfmachine nog? Ik vond dat vroeger altijd heel leuk om te doen. We hebben afgelopen week zoiets gedaan, maar dan met de slaslinger!

herfstknutsel spinart bladeren verf slaslinger
Read More »

Woordeloze woensdag

Read More »
25 september 2012

Treinenweek

Vorige week hadden we treinenweek. Het was een hele leuke themaweek, maar het letter-van-de-week-gedeelte was niet zo'n succes. Ik denk dat ik dat maar laat zitten en er gewoon leuke themaweken van gaan maken, die letters komen wel!

We begonnen met het maken van een poster.

Read More »
21 september 2012

Gekleurde spaghetti

Van de week heb ik gekleurde spaghetti voor mijn jongens gemaakt, om mee te spelen. Dit sensopatische materiaal was heel gemakkelijk te maken met wat pasta, voedingskleurstof en olijfolie. Je kunt zo laten knutselen met pasta, maar je kunt er ook wat in verstoppen zoals munten om er meer een spel van te maken. Het was in ieder geval erg leuk speelgoed voor mijn peuter en dreumes. 

gekleurde spaghetti

Read More »
19 september 2012

Woordeloze woensdag

Read More »
16 september 2012

Alfabetweek

Vorige week hadden we alfabetweek. Ik ben van plan om het komende half jaar een letter-van-de-week te doen en deze periode te beginnen met een alfabetweek en te eindigen met een alfabetfeest. Ewan is meer geïnteresseerd in cijfers dan in letters en het is dan ook niet de bedoeling om hem al te leren lezen. Het doel van deze weken is hem een beetje bekend te maken met de letters en om lol te hebben.


Read More »
9 september 2012

Vriendjes bevrijden uit ijs

Ik heb weer een activiteit van een van mijn Pinterest-borden gedaan (dat pinnen gaat altijd heel makkelijk, maar het uitvoeren is iets minder). Het was 'Dinosaur Breakout'. Ewan houdt alleen niet van dinosauriërs (we hebben er zelfs geen één in huis), dus we hebben het met zeedieren gedaan.


Read More »
7 september 2012

Tosti tips

I love tosti's. Tosti's kunnen altijd: voor ontbijt, tussen de middag, zelfs als avondeten op dagen dat je het echt niet meer weet, als lunch op een terrasje, in de kantine of als late night snack. En kinderen vinden ze vaak ook heel lekker.


Read More »
4 september 2012

Alfabetkaarten (gratis PDF download)

Ze zijn af! Ik vond dat er geen leuke alfabetkaarten op internet te vinden waren, in ieder geval niet in het Nederlands, dus ik heb ze zelf gemaakt!Read More »
2 september 2012

Recept Schotse pannenkoeken

In het weekend maak ik vaak Schotse pannenkoekjes voor mijn mannen. Het Schotse eraan is dat je de pannenkoekjes eet met boter en jam in plaats van met stroop of suiker, maar wij eten ze eigenlijk toch altijd met dat laatste..Read More »
1 september 2012

Sieraden maken met Yael

Even wat reclame voor mijn vriendin Yael:

Vanaf nu elke donderdagavond!

Workshop: Sieraden maken met Yael

Locatie: Buurthuis Zuilen
Tijd: 19:30-21:30
Prijs: 15,00 inclusief alle materialen.

Na elke workshop ga je naar huis met een uniek sieraad (of gerelateerd product)

Read More »