9 september 2012

Vriendjes bevrijden uit ijs

Ik heb weer een activiteit van een van mijn Pinterest-borden gedaan (dat pinnen gaat altijd heel makkelijk, maar het uitvoeren is iets minder). Het was 'Dinosaur Breakout'. Ewan houdt alleen niet van dinosauriërs (we hebben er zelfs geen één in huis), dus we hebben het met zeedieren gedaan.
Simpel voor te bereiden, maar wel 24 uur van tevoren

Deze activiteit is heel simpel, maar je moet er wel even minimaal 24 uur van tevoren aan denken. Je stopt wat plastic dieren, of ander plastic speelgoed dat nat mag worden, in een bakje dat in de vriezer kan, vult het met water en zet het in de vriezer. De volgende dag vergeet je waarschijnlijk dat je het gedaan hebt, maar een paar dagen later denk je er ineens en heb je een superleuke activiteit voor je kind ;).

Rondvliegend ijs

Ewan schrok eerst een beetje toen ik zei: kom we moeten vriendjes bevrijden en hij zag dat ze vast zaten in het ijs. We begonnen met plastic gereedschap uit zijn Bob-de-Bouwer-werkbank. Dat werkte natuurlijk niet zo goed. Daarna heb ik een echte hamer gepakt, maar die durfde Ewan eerst niet te gebruiken. Toen hebben we samen de hamer vastgehouden en vlogen de stukken ijs al snel in het rond. Hij moest daar heel zenuwachtig bij lachen. Op deze manier hebben we één vriendje bevrijd, maar het ging niet zo snel en we zaten binnen, dus ijs dat alle kanten op vliegt was toch niet zo handig. 

Leerzaam experiment

Ik had Ewan al eerder gevraagd hoe we het ijs konden laten smelten, maar hij kwam alleen op het antwoord: in de smelterij. Later zei ik dat het ijs zou smelten als het warm werd en vroeg ik of hij misschien wist hoe we het warm konden maken. Met warm water! was zijn antwoord. Ik wilde hem eerst nog laten aanklooien met een glas warm water en een kwast, maar hij zei gelijk dat het onder de warme kraan veel sneller ging :). We hebben ook nog wat zout op het ijs gestrooid, maar dat ging ook te langzaam, dus de rest van de vriendjes heeft hij onder de warme kraan bevrijd. Hij vond het in ieder geval erg leuk om te doen en het was nog een beetje leerzaam ook!Meer speelideeën

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten