20 december 2012

Gratis haakpatroon hartje

Hier is het derde patroon van de winterslinger; een hart.Read More »
19 december 2012

Woordeloze woensdag: 18 Kerst sensory tub


Read More »

Gratis haakpatroon ster

In dit bericht vind je een patroon om een ster te haken. Het is het tweede patroon in een serie van vier haakpatronen om een winterslinger te haken. De hele slinger is in granny-stijl, dus de hangers zijn redelijk open. Hierdoor zijn ze ze supersnel klaar! Met de duidelijke foto-uitleg is dit patroon ook heel goed te doen voor beginnende haaksters.


Read More »
18 december 2012

Recept wit zoutdeeg om kerstboomversiering mee te knutselen

Vorig jaar hebben we het 'gewone' recept voor zoutdeeg gebruikt (gelijke hoeveelheden bloem, zout en water). Dit jaar wilde ik net wat anders doen en kwam ik via een oud recept op met maïzena en baking soda uit. Je krijg hiermee spierwitte klei en het drogen zou drie keer zo snel moeten gaan. Dat sprak me wel aan.

recept wit zoutdeeg

Read More »
17 december 2012

Gratis haakpatroon kerstboom

Ik heb het idee om voor de kerst nog een leuke kerst/winterslinger te haken. Waarschijnlijk gaat me dat niet lukken, maar ik heb wel al een patroon voor een gehaakte kerstboom bedacht dat ik graag met jullie wil delen.


Read More »

17 Kerstliedjes zingen met muziekinstrumenten

Ewan en Mack vonden het heel erg leuk dat de krat met muziekinstrumenten weer eens tevoorschijn kwam :)
Read More »

16 Hut bouwen met kerstlichtjes

De hut is echt superleuk geworden. Een aanrader!

Read More »
16 december 2012

15 Lichtjes kijken met de auto

Adventactiviteit 13 en 14 sla ik even over, die zijn vanwege drukte nog niet gelukt. Gisteren is nummer 15 bij toeval wel gelukt. We reden naar huis vanuit Leidsche Rijn en kwamen mooie kerstlichtjes tegen onderweg. Van de week wil ik ook graag nog een keer door de Vlierboomstraat rijden, die is altijd heel erg versierd, zowel met Kerst als tijdens een EK of WK. Tip voor als je in Utrecht woont ;)
Read More »
12 december 2012

12 Kerstfilm kijken met popcorn

We hebben de Wonderteam-kerst-DVD gekeken als kerstfilm. Mack vindt het Wonderteam ook heel leuk, dus dit was beter dan een echte lange kerstfilm.

Vandaag heb ik zoete popcorn gemaakt volgens dit recept. Nu hebben wij zo'n leuke popcornmachine, dus ik heb het niet in de pan gepoft. Dan kun je de suiker net voor het poffen toevoegen, schijnt ook heel goed te werken. Maar ik heb dus de manier van het recept gebruikt om de popcorn zoet te maken: drie eetlepels poedersuiker en drie eetlepels water in een pan verwarmen, steeds goed roeren en toen het even geborreld had de popcorn er snel door geroerd. Het is heel erg lekker geworden.
Read More »
11 december 2012

Adventkalender dag 9, 10 en 11

Over de afgelopen dagen heb ik eigenlijk niet zo heel veel te vertellen, maar tot nu toe heb ik over iedere activiteit wat geschreven, dus ik doe even een post over de afgelopen drie dagen samen.

Read More »
9 december 2012

8 In de huiskamer slapen

Deze activiteit is niet gelukt. Ten eerste omdat Ewan uit logeren was bij opa en oma, maar vooral eigenlijk omdat we last hebben van muizen en die lopen 's nachts door de huiskamer. Dus ik durf het niet..
Read More »
8 december 2012

7 Wintersnackmix maken

Voor het maken van de wintersnackmix kwam de popcornmachine weer eens tevoorschijn.

Read More »
7 december 2012

Uitleg papieren sneeuwvlokken knippen

Vorig jaar hebben we dit, papieren sneeuwvlokken knippen, ook gedaan en het is erg leuk om te doen. Ewan vindt het niet zo leuk, hij houdt niet van knippen, maar ik vind het zelf zo leuk ;)

papieren sneeuwvlok knippen
Read More »
6 december 2012

5 Foto's kerstkaart maken

Foto's voor de kerstkaart maken is helaas niet gelukt vandaag, maar ik heb al wel wat leuke ideeën opgedaan en gepind op mijn photo ideas bord. Ik zou de foto's overigens ook niet op deze blog zetten, want veel mensen die onze kerstkaart krijgen, lezen dit ook en dan is de verrassing weg. Tijdens het kijken naar andere kaarten zag ik ook veel zomervakantiefoto's langskomen, op het strand met bruine lijven en witte kleding, maar ik neig toch meer naar een aparte of grappige kaart. Hebben jullie al ideeën voor de kerstkaarten?
Read More »
5 december 2012

Woordeloze woensdag

Read More »
4 december 2012

4 Kinderkerstdiner plannen

Het kinderkerstdiner plannen was de activiteit van vandaag. Ewan en ik hebben dit samen gedaan. Hij heeft de gasten uitgekozen en hij stond er ook op dat het thema niet alleen kerst is, maar ook Angry Birds..

Read More »
3 december 2012

2 Warme chocolademelk voor de kachel drinken

Gisteren hebben we een poging gedaan om deze activiteit te doen. Maar het was het einde van een heel leuk, maar ook heel dol, Sinterklaasweekend, dus Ewan was te moe om gezellig mee te doen. Binnenkort dus maar een nieuwe poging.

Read More »

Adventskalender knutselen: een kalenderslinger (2012)

Van de adventskalender met daarin alle activiteiten wilde ik wel iets leuks maken, maar niet te veel werk. Dus het is deze simpele kalenderslinger geworden.Read More »
1 december 2012

Activiteiten adventskalender (2012)

De adventsactiviteitenkalender van 2012:Read More »

Ruimteweek - maanzand, een DIY ruimtepak en Duplo-raket

De afgelopen weken zijn we bezig geweest met het thema ruimte. Voor de rest van jaar stop ik even met de themaweken, maar het is nog steeds leuk om te doen, dus in het nieuwe jaar wil ik dat weer oppakken. Maar niet iedere week, eerder twee weken per thema.

Voor de ruimteweek zijn we eerst naar de bibliotheek geweest. We hebben vier interessante boeken gevonden, maar wel bij de boeken voor oudere kinderen. Verder maakten we maanzand, een ruimtepak en een Duplo-raket.


Read More »