19 december 2013

Kinderkerstmenu

Al eerder beloofde ik jullie een kinderkerstmenu en hier is het! Ik heb geprobeerd om een makkelijk en feestelijk menu samen te stellen, dat ook geschikt is voor kleine, kieskeurige eters:


Read More »

Kerstige knutsel

Activiteit nummer 19: een kerstige knutsel maken. Zie dit Pinterestbord voor ideeën.Read More »
18 december 2013

Recepten kerstkoekjes

Kerstkoekjes bakken staat vandaag op het programma en daarom heb ik wat recepten verzameld. Met leuke kerstuitstekers en een 'gewoon' koekjesrecept kom je natuurlijk al een heel eind, maar dit is een speciaal recept voor kerstboomkoekjes. Vergeet niet een gaatje in het deeg te prikken waar een lintje door kan. Deze kerstkransjes lijken mij ook heel erg lekker. Ik heb ook nog een recept voor gingerbread koekjes gevonden, maar die vind ik persoonlijk niet zo lekker ^-^.
Vergeet niet de koekjes mooi te versieren!


(Foto van Stéphanie's koekjes en taartjes)

Read More »
12 december 2013

Kerstboomversiering knutselen

Vandaag staat het knutselen van kerstboomversiering op het adventprogramma. Ik heb wat ideeën voor jullie verzameld:Read More »
9 december 2013

Resultaat huis kerstig versieren


Read More »

Kinderkerstdiner

Adventactiviteit nummer 9 is het kinderkerstdiner plannen.

- Bedenk (samen met je kinderen) wie je wilt uitnodigen. Neefjes en nichtjes? Vriendjes van school? Kinderen van vrienden? De buurkinderen?

- Prik een datum. Het leukste is natuurlijk zo dicht mogelijk bij de Kerstmis, maar hou wel rekening met het kerstdiner op school etc. Het is misschien handig om eerst even de ouders van de uit te nodigen kinderen te bellen om een datum af te spreken, voordat jullie aan de uitnodigingen beginnen.

- Maak de uitnodigingen. Knutsel samen wat leuks en ga ze dan rondbrengen of posten.

- Doe vast wat inspiratie op voor het menu, entertainment en de tafelaankleding. Zijn er nog allergiën of andere zaken waar rekening mee gehouden moet worden?

Hier weer een Pinterestbord met ideeën:Read More »
7 december 2013

Foto's maken voor de kerstkaart

Dit weekend is een mooi moment om foto's te maken voor de kerstkaart. Op dit pinterestbord heb ik ideeën verzameld:Read More »
5 december 2013

Sinterklaas recepten

Ben je op zoek naar lekkere en leuke Sinterklaas recepten? In dit bericht heb ik er acht voor je verzameld. Goede momenten om deze Sinterklaas lekkernijen te maken zijn bijvoorbeeld voor de Sinterklaas intocht of Pakjesavond (ook of juist als je het op een andere dag viert). Maar eigenlijk kan het natuurlijk de hele Sinterklaastijd door! Welk recept lijkt jou het lekkerst?

sinterklaas recepten
Read More »
4 december 2013

Sinterklaasknutsel

Bijna pakjesavond! Vandaag staat de Sinterklaasknutsel op het Adventprogramma en ik heb weer een pinterestbord gemaakt met leuke ideeën:Read More »
3 december 2013

Warme chocolademelk zonder klontjes

Yes het is me gelukt; warme chocolademelk zonder klontjes te maken.Read More »
2 december 2013

Sinterklaasfilm kijken

Wil je een leuke Sinterklaasfilm opzetten, maar zie je door de bomen het bos niet meer? In dit bericht vind je een handig overzicht van Sinterklaasfilms en -series, op DVD's of online, bij elkaar. Ben je op zoek naar een leuke Sinterklaasfilm, series of korte filmpjes over Sinterklaas? In deze lijst vind je vast wat!

Sinterklaasfilm kijken
Read More »

Printbare adventskalender met activiteiten - gratis download (2013)

Ewan was vandaag ziek, dus ik heb besloten om de adventskalender zelf in elkaar te knutselen op de computer;) Dit is het geworden:Read More »
1 december 2013

Adventskalender knutselen

De eerste activiteit van de adventskalender: de kalender knutselen. Ik heb een pinterestbord gemaakt ter inspiratie.Read More »