19 december 2013

Kinderkerstmenu

Al eerder beloofde ik jullie een kinderkerstmenu en hier is het! Ik heb geprobeerd om een makkelijk en feestelijk menu samen te stellen, dat ook geschikt is voor kleine, kieskeurige eters:


Read More »

Kerstige knutsel

Activiteit nummer 19: een kerstige knutsel maken. Zie dit Pinterestbord voor ideeën.Read More »
18 december 2013

Recepten kerstkoekjes

Kerstkoekjes bakken staat vandaag op het programma en daarom heb ik wat recepten verzameld. Met leuke kerstuitstekers en een 'gewoon' koekjesrecept kom je natuurlijk al een heel eind, maar dit is een speciaal recept voor kerstboomkoekjes. Vergeet niet een gaatje in het deeg te prikken waar een lintje door kan. Deze kerstkransjes lijken mij ook heel erg lekker. Ik heb ook nog een recept voor gingerbread koekjes gevonden, maar die vind ik persoonlijk niet zo lekker ^-^.
Vergeet niet de koekjes mooi te versieren!


(Foto van Stéphanie's koekjes en taartjes)

Read More »
12 december 2013

Kerstboomversiering knutselen

Vandaag staat het knutselen van kerstboomversiering op het adventprogramma. Ik heb wat ideeën voor jullie verzameld:Read More »
9 december 2013

Resultaat huis kerstig versieren


Read More »

Kinderkerstdiner

Adventactiviteit nummer 9 is het kinderkerstdiner plannen.

- Bedenk (samen met je kinderen) wie je wilt uitnodigen. Neefjes en nichtjes? Vriendjes van school? Kinderen van vrienden? De buurkinderen?

- Prik een datum. Het leukste is natuurlijk zo dicht mogelijk bij de Kerstmis, maar hou wel rekening met het kerstdiner op school etc. Het is misschien handig om eerst even de ouders van de uit te nodigen kinderen te bellen om een datum af te spreken, voordat jullie aan de uitnodigingen beginnen.

- Maak de uitnodigingen. Knutsel samen wat leuks en ga ze dan rondbrengen of posten.

- Doe vast wat inspiratie op voor het menu, entertainment en de tafelaankleding. Zijn er nog allergiën of andere zaken waar rekening mee gehouden moet worden?

Hier weer een Pinterestbord met ideeën:Read More »
7 december 2013

Foto's maken voor de kerstkaart

Dit weekend is een mooi moment om foto's te maken voor de kerstkaart. Op dit pinterestbord heb ik ideeën verzameld:Read More »
5 december 2013

Sinterklaas recepten

Ben je op zoek naar lekkere en leuke Sinterklaas recepten? In dit bericht heb ik er acht voor je verzameld. Goede momenten om deze Sinterklaas lekkernijen te maken zijn bijvoorbeeld voor de Sinterklaas intocht of Pakjesavond (ook of juist als je het op een andere dag viert). Maar eigenlijk kan het natuurlijk de hele Sinterklaastijd door! Welk recept lijkt jou het lekkerst?

sinterklaas recepten
Read More »
4 december 2013

Sinterklaasknutsel

Bijna pakjesavond! Vandaag staat de Sinterklaasknutsel op het Adventprogramma en ik heb weer een pinterestbord gemaakt met leuke ideeën:Read More »
3 december 2013

Warme chocolademelk zonder klontjes

Yes het is me gelukt; warme chocolademelk zonder klontjes te maken.Read More »
2 december 2013

Sinterklaasfilm kijken

Wil je een leuke Sinterklaasfilm opzetten, maar zie je door de bomen het bos niet meer? In dit bericht vind je een handig overzicht van Sinterklaasfilms en -series, op DVD's of online, bij elkaar. Ben je op zoek naar een leuke Sinterklaasfilm, series of korte filmpjes over Sinterklaas? In deze lijst vind je vast wat!

Sinterklaasfilm kijken
Read More »

Printbare adventskalender met activiteiten - gratis download (2013)

Ewan was vandaag ziek, dus ik heb besloten om de adventskalender zelf in elkaar te knutselen op de computer;) Dit is het geworden:Read More »
1 december 2013

Adventskalender knutselen

De eerste activiteit van de adventskalender: de kalender knutselen. Ik heb een pinterestbord gemaakt ter inspiratie.Read More »
30 november 2013

Activiteiten adventskalender (2013)

Morgen is het alweer 1 december! Het is dus weer tijd voor onze jaarlijkse adventskalender. Leuk aftellen naar Kerst met allerlei kerstige activiteiten (behalve de eerste dagen, dan doen we nog wat Sint-dingen). Doen jullie mee? Op mijn Facebookpagina zal ik iedere dag een reminder plaatsen naar de activiteit van die dag.Read More »
28 november 2013

7 ideeën voor leuke lunches

Soms heb ik gewoon geen zin in boterhammen. Ik vind het heerlijk om tussen de middag lekker vers brood van onze bakker met lekkere vleeswaren van onze slager te eten. Mack is ook echt dol op dat brood op ieder moment van de dag:D Dit is ook meestal onze lunch, maar soms heb ik geen tijd (of zin) om alles vers te halen. Dus dan komen de alternatieven op tafel.Read More »
24 november 2013

Cadeautips voor baby's, peuters en kleuters

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een baby, peuter of kleuter, maar zie je door de bomen het bos niet meer meer? Laat je inspireren door dit bericht met 4 cadeau-ideeën voor baby's, 10 keer cadeau-inspiratie voor peuters en 10 cadeaus voor kleuters.

cadeau ideeen baby peuters kleuters facebook
Read More »
20 november 2013

Recept pepernotenklei

Hoera! Sinterklaas is weer in het land. Hier het recept voor pepernotenklei, leuk voor de kleine pietjes onder ons;)
pepernotenklei recept
Read More »
8 november 2013

Afgelopen week (1-11 tot 8-11)

Afgelopen week heb ik een paar dingen aangepast wat betreft het design van deze blog; een nieuwe kop, categorieknoppen en nieuwe social media knoppen. Was het jullie opgevallen?

Dinsdag heb ik deze zuurkooltaart van 24 Kitchen gemaakt. Hij was heerlijk!


Read More »
5 november 2013

Angry Birds Lego bouwvoorbeelden

Toen ik mijn foto's aan het uitzoeken was, kwam ik deze Lego Angry Birds tegen.Read More »
12 oktober 2013

Afgelopen week (6-10 tot 12-10)

Afgelopen week heb ik de kleren van mijn jongens weer uitgezocht. Ik vind dat altijd een vervelend werkje, omdat je dan zo duidelijk ziet dat ze zo snel groot worden! Maar als na afloop weer alles netjes in de kasten ligt en hangt is het wel fijn. En dan het is duidelijk wat ze nog nodig hebben, dus ik kan ook weer shoppen :)

Vintage Beauty Beurs
Zondag was ik op de Vintage Beauty Beurs in Rotterdam, met mijn twee oudste zussen. We noemden ons Miss Zelda Zonk & the Pink Flamingos ;)

Read More »
8 oktober 2013

Tea party fotoshoot

Afgelopen vrijdag heb ik een fotoshoot gedaan met twee van m'n nichtjes. Ik wilde al heel lang een gestylede shoot doen en mijn nichtjes vinden dat leuker dan mijn zoons :) Het thema was een tea party en ik ben best tevreden over het resultaat :)Read More »
27 september 2013

iOS 7 tips

Even voor de mensen met een iPad of iPhone. Hebben jullie het al gedaan? DE update? iOS 7.. De reacties die ik hoorde, verschilden van: 'het is echt heel anders' tot 'ik heb zo'n spijt', maar niet heel erg positief ;) Toch heb ik de stap gewaagd en heb ik deze week de update gedaan op mijn iPad én iPhone. En zoals altijd bij die dingen is het wel even wennen, maar uiteindelijk vind ik het wel een verbetering. Van een paar dingen heb ik moeten uitzoeken hoe ze nu werken en deze tips wil ik graag met jullie delen.

Read More »
22 september 2013

Beauty-routine

Beauty-en. Het is volgens mij een niet bestaand woord en ik heb dus ook geen idee hoe je het schrijft. Maar ik noem het altijd zo. Lekker je gezicht en lijf verzorgen met scrub, stoombadje, maskers, etc. Sinds kort kom ik er weer aan toe en het is gewoon heel fijn om even wat meer tijd aan jezelf te besteden:D Dus hier mijn beauty-routine en tips, speciaal voor mama's die vergeten waren hoe fijn het was en alle vrouwen die deze week hun man en tv moeten missen door GTA V;)

Read More »
10 september 2013

Sudoku's voor kinderen (gratis download)

Toen Ewan in de kleuterklas zat, heb ik deze kindersudoku's gemaakt voor zijn meester. Voor de slimme kleuters die wel wat extra uitdaging konden gebruiken. In dit bericht kun je ze gratis downloaden. 

sudokus slimme kleuters gratis download
Read More »
8 september 2013

Afgelopen week (31-8 tot 8-9)

Maandag moest Ewan weer naar school en begon het gewone ritme weer. We waren er nog niet echt aan toe, maar uiteindelijk was het wel weer heel gezellig om iedereen te zien. Ewan is heel goed naar school gegaan, hij zei de hele laatste vakantieweek dat hij maandag ziek zou zijn en niet naar school kon, maar op de ochtend zelf is hij zonder te zeuren vrolijk gegaan. Het was wel weer even wennen aan het nieuwe ritme en het heen en weer lopen naar school. Ewan is tussen de middag vrij, dus dan moeten we snel naar huis om een broodje te eten en daarna snel weer terug. Mack moet dan precies tussen 1 en 3 uur slapen, want om 3 uur moeten we weer bij school staan. Na school hebben we gehinkeld, maar dat duurde niet zo lang, want Ewan wilde graag naar huis.

Read More »
5 september 2013

Samen koken met kleine kinderen zonder stress

Ik vind het erg leuk als één van mijn kinderen helpt met koken of bakken. Eén, want bij twee schiet ik al gauw in de stress haha. Ze zitten overal aan en willen alles zelf doen, ze zijn snel en vasthoudend en voordat je het weet ligt de helft van de bloem naast de kom, zitten de eieren met schil en al bij het beslag of heeft je kind weer een mes in zijn mond om te proeven. Maar het is wel heel leuk om samen met kinderen wat te maken; ze vinden het zelf heel leuk, het is leerzaam, het kan een goede afleiding zijn als ze al de hele middag op schermen zitten tijdens een regenachtige dag en het is vaak nog lekker ook. Daarom hier wat tips om te koken of bakken met meer dan twee kleine kinderen.


Read More »
2 september 2013

Eerste schooldagtraditie

Dit jaar ben ik begonnen (hoop ik) met een nieuwe traditie voor het nieuwe schooljaar. Gisteren heb ik Ewan geïnterviewd en dat wil ik ieder jaar rond zijn eerste schooldag gaan doen. Het lijkt me superleuk om zijn verschillende antwoorden op dezelfde vragen door de jaren heen te lezen. Een foto erbij en dan kun je ook zien hoeveel ze groeien ieder jaar.


Read More »
31 augustus 2013

Buitenspeelkalender

De zomervakantie is hier bijna voorbij, volgende week begint het gewone ritme weer. Om het zomergevoel een beetje vast te houden wil ik proberen om in september iedere dag buiten te spelen. Daarom heb ik een buitenspeelkalender gemaakt en die wil ik graag met jullie delen ter inspiratie.


(Klik op de afbeelding voor de PDF-versie)

Read More »

Yes gewonnen!

Anderhalve week geleden heb ik meegedaan aan een winactie van Life by Nem en vandaag kreeg ik bericht dat ik heb gewonnen! Yes! Ik heb deze leuke muurstickers gewonnen. Bedankt Nem!
Read More »
30 augustus 2013

Afgelopen week (25-8 tot 30-8)

Ewan is op het moment helemaal fan van Pikmin 3. Hij wilde er ook graag knuffels van, maar die zijn (volgens mij) niet te koop. Dus ik heb een Pikminhaakpatroon op Etsy gekocht en ben aan de slag gegaan. De gele was al eerder af, maar afgelopen maandag heb ik de rode afgemaakt.

Read More »
29 augustus 2013

Speeltuin de Gagel

Gisteren zijn we naar de kinderboerderij en speeltuin de Gagel (Gangesdreef 7b, Utrecht) geweest. Speeltuin de Gagel is onderdeel van Park de Gagel, net als de stadsboerderij Gagelsteede. Dit was voor mij altijd dé kinderboerderij, waar we een paar keer paar jaar naar toe gingen. Vroeger had je hier twee speeltuinen, één met voornamelijk houten speeltoestellen en een afgesloten speeltuin. Vooral die afgesloten speeltuin was echt heel erg leuk (in mijn herinnering ten minste), maar toen ik met een 15 maanden oude Ewan hier een kijkje ging nemen kwam ik erachter dat hij weg is :( Dat is jammer, maar er is wel een grote, nieuwe speeltuin voor in de plaats gekomen.

Read More »
26 augustus 2013

Liebsteraward

Gisteren was ik blij verrast toen ik er achter kwam dat ik ben genomineerd voor een blog award door Tess van dewereldvantess.wordpress.com. Het doel van de Liebsteraward is om nieuwe blogs te ontdekken en wat meer over de bloggers achter de blogs te weten te komen.
Read More »
24 augustus 2013

Afgelopen week (18 - 24 augustus 2013)

De vijfde week van de zomervakantie is ook alweer voorbij. Wat gaat dat snel zeg! Nog één weekje en Ewan moet weer naar school :( Dat vind ik best wel jammer, we hebben hele gezellige weken achter de rug.

De afgelopen week ben ik best druk geweest met deze blog. Vorige week zondag heb ik een Facebookpagina aangemaakt (met nog meer speelideeën) en ik probeer wat vaker te bloggen. Daarom nu ook deze post, met de leukste/interessantste dingen van afgelopen week.

Maandag hebben we lekkere toetjes gemaakt.

Read More »
22 augustus 2013

Grote bellenblaas recept

Wil jij ook een keer grote bellen blazen? In dit bericht vertel ik je hoe je grote bellenblaas maakt en een bijbehorende bellenstok. Want blazen is er eigenlijk bij zulke mega bellen niet echt bij. Door het bewegen van de stok, vormt zich de bel. Super leuk om een keer te doen; gewoon tijdens het buitenspelen, op een bruiloft of kinderfeestje!

mega bellenblaas
Read More »
20 augustus 2013

5x spelen met water - activiteiten voor kinderen

Het wordt de komende dagen weer warmer en zonniger! Daarom hier vijf speelideeën om af te koelen, zonder dat je een zwembadje nodig hebt!

waterpret kinderen zonder zwembad
Read More »
18 augustus 2013

Miz Flurry op Facebook

Gisteren heb ik een pagina op Facebook aangemaakt, gerelateerd aan deze blog. Hier komen natuurlijk de updates van de posts op te staan, maar ook korte speelideeën en zo. Ik zou het leuk vinden als je lid wordt! https://www.facebook.com/mizflurryblog
Read More »
17 augustus 2013

Recept boerenomelet

Dit is een recept dat ik best vaak maak. Lekker als brunch met bijvoorbeeld een pistoletje. Als we weer eens in fase 1 van het South Beach (koolhydraatarm) dieet zitten, maak ik het ook wel eens 's ochtends doordeweeks, maar dan natuurlijk zonder brood.


Read More »
7 augustus 2013

Ewan 5 jaar: Angry Birds Star Wars feest

Ewan is in mei 5 jaar geworden en hier is eindelijk de post over zijn Angry Birds Star Wars feesten. Feesten ja, want hij had dit jaar voor het eerst een kinderfeestje en natuurlijk zijn gewone verjaardag voor familie en vrienden. Deze feesten vierden we op een andere dag dan geboortedag, dus uiteindelijk hadden we drie keer feest! Vorig jaar was het thema al 'gewone' Angry Birds, dit jaar moest het Angry Birds Star Wars zijn.

Read More »
2 augustus 2013

Interview Het Moederfront

Een tijdje geleden werd ik gevraagd voor een interview door Het Moederfront over mijn keuze om fulltime te moederen. Het interview staat vandaag online en kun je hier lezen.

Follow my blog with Bloglovin
Read More »
30 juli 2013

Leuk voor in de zomervakantie: themadag (25 ideeën)

Weet je in de zomervakantie niet meer wat je met je kinderen moet doen? Hou eens een themadag. Je kunt het laten aansluiten bij de lievelingsdingen van je kind(eren), zoals treinen, prinsessen, auto's of dieren, wat natuurlijk gegarandeerd een hit zal zijn. Maar je kunt het ook wat leerzamer maken en voor cijfers, letters, wetenschap (experimenten!) kiezen. Of kies een thema waar je kind nog niet zo veel van af weet en misschien ontwikkelt hij of zij wel een nieuwe interesse. Het kan ook heel leuk zijn om bijvoorbeeld een keer alle blokken tevoorschijn te halen.

themadag vakantie kinderen
Read More »
26 juli 2013

Fietsenparade

Vandaag hebben we een fietsenparade gehouden in het Julianapark; één van de dingen die ik die deze zomer graag wilde doen :D Het draaiboek was vrij simpel: fietsen versieren, in een optocht rond het grasveld rijden en daarna een picknick.


Read More »
29 juni 2013

Recept: witte bolletjes

Vanochtend heb ik witte bolletjes gebakken. Het was leuk om te doen, maar je moet wel vroeg opstaan, wil je ze voor het ontbijt maken ;) Ik vind het smelten van de boter in het water een hele fijne manier om de boter door het deeg de mengen en je moet het water toch verwarmen om de gist goed te laten werken. Hier is het recept; ik heb drie recepten samengevoegd en dit is het geworden:Witte bolletjes
Voor 15 kleine bolletjes
Bereidingstijd: 150 minuten

Read More »
26 juni 2013

Speeltuin de Torteltuin

Vorige week zijn we naar de Torteltuin geweest. Het adres van de Torteltuin is Kwartelstraat 68 (in Utrecht). In de zomer is de speeltuin van maandag t/m vrijdag van 09:30 tot 17:30 open en op zaterdag van 11:30 tot 15:30 (kijk voor de actuele tijden even op de site). De entree is 1 euro per persoon, maar je kunt ook een abonnement nemen; dat is 25 euro voor het hele gezin. Het is echt een aanrader om hier met kleine kinderen naar toe te gaan.

Wat is er te doen?

Read More »
20 juni 2013

Plannen voor de zomer

Vrijdag 21 juni om 07:04 is het zo ver, dan begint de zomer! Ik hou ervan om lijstjes met leuke dingen te maken voor de zomer, want de tijd gaat altijd zo snel en voor je het weet is het weer voorbij en denk je van dit had ik nog allemaal willen doen. Niet dat alles lukt wat er op die lijstjes staat, maar de voorpret van het plannen maken voor de zomer is ook al heel leuk:) Vorig jaar heb ik een Summer Bucket List gemaakt, dit jaar ben ik meer bezig met een Pinterestbord. Zoals je kunt zien, heb ik al bij een paar dingen 'done' kunnen zetten, yeah!


Read More »

Speeltuinen in Utrecht

Ik heb een nieuwe pagina toegevoegd aan deze blog: Speeltuinen in Utrecht. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben!
Read More »
11 juni 2013

Koffie zetten met zand en water

Gisteren zag ik dit speelidee langskomen. Pretend play (doen alsof): koffie zetten met water, zand en afwasmiddel. Het leek mij leuk voor Ewan en Mack, was makkelijk op te zetten met dingen die ik in huis had en het kon op het balkon, dus ik heb een tafeltje naar het balkon gesleept en de spullen klaargezet, zodat de jongens er mee konden spelen zodra Ewan om drie uur uit was.


Read More »
9 juni 2013

Speeltuin Julianapark

Nu het (eindelijk) weer lekker weer is, wil ik wat meer speeltuinen bezoeken en bespreken hier. Onze vaste speeltuin is die in het Julianapark, ongeveer 150 meter van ons huis en dus praktisch onze achtertuin. Deze week zijn we daar vier keer geweest:) Het park bevindt zich aan de Amsterdamsestraatweg, aan de overkant van de nummers 429-535, in Utrecht. De toegang is gratis en de speeltuin is niet beheerd en dus open wanneer het park open is.

Read More »
5 juni 2013

Getrouwd!

Wow de hele maand mei niets gepost.. Maar ik heb een goede reden, want ik ben ineens getrouwd! Nou ja ineens, we waren al meer dan 12,5 samen, maar het trouwen ging ineens heel snel. Maandag 29 april gingen we in ondertrouw en een datum prikken. Liefst zo snel mogelijk, want we zouden toch geen feest enzo doen. Dus de datum werd 16 mei en twee dagen later besloten we om toch een feest te geven. Vanaf dat moment was het heel druk:) In twee weken tijd hebben we alles kunnen regelen, kleding, trouwringen, eten en het feest, de bruidssuite en werden we verrast door twee vrijgezellenfeesten.


Read More »
26 april 2013

Stationnetje spelen (met gratis te downloaden treinkaartjes)

Mack houdt heel erg van Thomas de Stoomlocomotief, maar Ewan vindt treinen stiekem ook nog heel leuk. Alhoewel hij er wel een beetje cool over doet, omdat zijn kleine broertje er zo gek op is. Vorige week hebben Ewan en ik een station in de huiskamer nagebouwd en met treinkaartjes gespeeld. Eén van de banken was de trein, we hadden een loket en de passagiers waren Angry Birds en Mario-knuffels.Read More »
22 april 2013

5-minuten-mama-manicure

Vroeger lakte ik mijn nagels regelmatig, maar sinds ik kinderen heb komt het er bijna niet meer van. Aan de ene kant is dat niet zo erg, want iets dat zo chemisch ruikt kan vast niet goed voor je zijn, maar soms wil je toch met wat nettere handen voor de dag komen en dan lukt het vaak niet door tijdgebrek. Toch jammer, daarom hier de 5-minuten-mama-manicure.Read More »
8 april 2013

Thomas de Trein feestje - Macks tweede verjaardag

Mack is (een maand geleden) twee jaar geworden en het thema van zijn verjaardagsfeestje kon natuurlijk maar één ding zijn: Thomas! Hij is al zeker een half jaar fan van Thomas en we hebben zijn verjaardag in stijl gevierd.Read More »
26 maart 2013

DIY: Grote papieren pompons van servetten maken

Ik vind ze altijd heel leuk en feestelijk, van die pompons van vloeipapier. Leuk om een ruimte mee te versieren, bijvoorbeeld de huiskamer, maar ook heel erg geschikt voor feestjes.

pompom maken papier

Read More »
22 maart 2013

Gehaakte lenteslinger - 4 bloemenpatronen

Het is lente! Het weer werkt nog niet echt mee, maar ik heb mijn gehaakte winterslinger gisteren wel vervangen voor een lenteslinger :)Read More »
19 maart 2013

Collages met doorzichtig kaftpapier: Angry Birds- en peuterknutsel

De Angry Birds zijn weer helemaal terug en Ewans favoriet op dit moment. We zijn ook zijn knipvaardigheden aan het oefenen en gisteren hebben we een Angry Birds collage gemaakt. Mack heeft een collage gemaakt met gekleurd papier. 


Read More »
16 maart 2013

Angry Birds koekjes van Yummy Dough

Ewan en ik hebben vandaag koekjes gebakken met Yummy Dough. Hij wilde graag Angry Birds koekjes bakken, maar ik had niet zo'n zin om met allerlei verschillende kleuren glazuur aan de slag te gaan. Toen dacht ik aan Yummy Dough, wat ik al een paar maanden in huis heb, maar waarvoor ik nog geen geschikt moment had gevonden om het te gebruiken. Het is gekleurd koekjesdeeg, waarmee je leuke figuren kunt maken, die je vervolgend kunt bakken en dan heb je dus koekjes :) Perfect voor vandaag dus.

Read More »
15 maart 2013

Maak je eigen allesreiniger

Ik gebruik al een paar jaar een plantenspuit met allesreiniger om snel wat kleine klusje te doen. Even de tafel na het eten, de kinderstoel, het aanrecht, etc. De plantenspuit gaat zelfs mee op vakantie! Eerst deed ik daar gewoon verdunde Ajax in, maar op de kinderstoel vond ik dat eigenlijk niet zo'n veilig idee. Het afgelopen jaar heb ik wat geëxperimenteerd met het zelf maken van allesreiniger en ik heb nu een samenstelling gevonden die ik al wat langer gebruik en heel makkelijk is om te maken.

zelf allesreiniger maken
Read More »
22 februari 2013

De krokusvakantie..

Deze week was niet bepaald de week die ik verwacht had.. Mijn mannen waren vanaf zaterdag één voor één ziek, dus van alle leuke krokusvakantieplannen (waaronder meer posts 'Leuk voor in de krokusvakantie') die ik had is weinig terecht gekomen. Ik ben zelf ook amper naar buiten geweest deze week, maar ik heb toch nog wel wat leuke dingen voor mezelf gedaan:


Read More »
18 februari 2013

Leuk voor de krokusvakantie - in bad voor de lol

Stop je kinderen eens in bad alleen maar voor de lol. Makkelijker en goedkoper dan naar het zwembad gaan, maar misschien wel net zo leuk.

Zorg ervoor dat het lekker warm is in de badkamer, zodat ze ook echt een tijd kunnen spelen. Je kunt het midden op de dag doen, maar ook gewoon 's ochtends of voor bedtijd, maar trek er wel meer tijd voor uit dan voor het gewone badritueel. Heb je geen ligbad (zoals wij), dan kun je ook een babybadje in de douche zetten of de douchebak vol laten lopen met water.
Read More »
17 januari 2013

Gehaakte winterslinger met hartjes, sterren, kerstbomen en sneeuwvlokken

Hier is ie dan eindelijk: de kerstslinger winterslinger.


Read More »
16 januari 2013

Gratis haakpatroon sneeuwvlok

Een gratis haakpatroon sneeuwvlok als onderdeel van een gehaakte winterslinger staat vandaag op het programma. Heb je nog wat wit katoen liggen? Ga dan snel aan de slag met dit patroon. Het haken van deze sneeuwvlok is makkelijk en je bent snel klaar. Leuk als hangers in kerstboom of los om bijvoorbeeld een cadeautje mee te versieren.

sneeuwvlok haken Nederlands patroon Pinterest
Read More »
5 januari 2013

Laatste adventactiviteiten

Ok, de feestdagen zijn alweer voorbij en de laatste week heb ik vrijwel geen adventactiviteiten meer gedaan. Ewan was eerst ziek en daarna Mack ook :( Dus kerstpakketjes maken en rondbrengen is niet gelukt en ook het kinderkerstdiner moesten we annuleren. Ewan kon ook niet naar zijn kerstdiner op school, maar dat vond ik erg, hij niet. We hebben nog wel kerstkoekjes gebakken, maar zelfs die waren mislukt door de slechte ovenfunctie van mijn combimagnetron (maar ik heb een nieuwe oven gekregen en daar lukt alles heel goed in :D). De kerstboomknutsel is een kerstboomtekening geworden aan de hand van deze tutorial. Ewan heeft er dit van gemaakt:

Read More »