19 december 2013

Al eerder beloofde ik jullie een kinderkerstmenu en hier is het! Ik heb geprobeerd om een makkelijk en feestelijk menu samen te stellen, dat ook geschikt is voor kleine, kieskeurige eters:Activiteit nummer 19: een kerstige knutsel maken. Zie dit Pinterestbord voor ideeën.18 december 2013

Kerstkoekjes bakken staat vandaag op het programma en daarom heb ik wat recepten verzameld. Met leuke kerstuitstekers en een 'gewoon' koekjesrecept kom je natuurlijk al een heel eind, maar dit is een speciaal recept voor kerstboomkoekjes. Vergeet niet een gaatje in het deeg te prikken waar een lintje door kan. Deze kerstkransjes lijken mij ook heel erg lekker. Ik heb ook nog een recept voor gingerbread koekjes gevonden, maar die vind ik persoonlijk niet zo lekker ^-^.
Vergeet niet de koekjes mooi te versieren!


(Foto van Stéphanie's koekjes en taartjes)

12 december 2013

Vandaag staat het knutselen van kerstboomversiering op het adventprogramma. Ik heb wat ideeën voor jullie verzameld:9 december 2013


Adventactiviteit nummer 9 is het kinderkerstdiner plannen.

- Bedenk (samen met je kinderen) wie je wilt uitnodigen. Neefjes en nichtjes? Vriendjes van school? Kinderen van vrienden? De buurkinderen?

- Prik een datum. Het leukste is natuurlijk zo dicht mogelijk bij de Kerstmis, maar hou wel rekening met het kerstdiner op school etc. Het is misschien handig om eerst even de ouders van de uit te nodigen kinderen te bellen om een datum af te spreken, voordat jullie aan de uitnodigingen beginnen.

- Maak de uitnodigingen. Knutsel samen wat leuks en ga ze dan rondbrengen of posten.

- Doe vast wat inspiratie op voor het menu, entertainment en de tafelaankleding. Zijn er nog allergiën of andere zaken waar rekening mee gehouden moet worden?

Hier weer een Pinterestbord met ideeën:7 december 2013
5 december 2013

Eindelijk 5 december! Om het wachten op pakjesavond wat minder lang te maken, kun je lekker de keuken induiken om wat lekkers voor diezelfde pakjesavond te maken;) Ook als jullie het al gevierd hebben of juist nog moeten vieren, is het een leuke manier om de verjaardag van Sinterklaas te vieren.


4 december 2013

Bijna pakjesavond! Vandaag staat de Sinterklaasknutsel op het Adventprogramma en ik heb weer een pinterestbord gemaakt met leuke ideeën:3 december 2013

Yes het is me gelukt; warme chocolademelk zonder klontjes te maken.2 december 2013

Dit was een oud en kort bericht met wat (kapotte) links naar Sinterklaasfilms. Maar toen ik wat nieuwe links ging zoeken ter vervanging kwam ik zoveel leuks tegen dat ik dit hele bericht aangepast heb. Ben je op zoek naar een leuke Sinterklaasfilm, series of korte filmpjes over Sinterklaas? In deze lijst vind je vast wat geschikts!


Ewan was vandaag ziek, dus ik heb besloten om de adventskalender zelf in elkaar te knutselen op de computer;) Dit is het geworden:1 december 2013