28 oktober 2015

Minecraft voor moeders: een huis bouwen in Creative Mode

Heb jij ook een Minecraft-fan in huis of in de familie? Spelen jullie wel eens samen? Zo ja, dan hoef je deze post niet te lezen. Weet je niet hoe Minecraft werkt, lees dan snel verder, want samen gamen is een hele gave manier om de band met je kind te versterken. Ik leg uit welke versie van het spel je het beste kun kopen, hoe je een spel start en hoe je een huisje bouwt.Read More »
26 oktober 2015

Post Pregnancy Tag: terugkijken op de zwangerschappen en wat ik anders had gewild

Saskia van Twinkelbella tagde mij voor de Post Pregnancy Tag, bedacht door Lisanne. Deze tag gaat over het leven na de zwangerschap en bevalling en dat heb ik inmiddels al drie keer meegemaakt. Ondanks dat ik weinig persoonlijke posts schrijf, vond ik het toch wel leuk om deze tag in te vullen. Hier mijn antwoorden:Read More »
24 oktober 2015

Meer broodtrommelbriefjes

Zeven weken geleden zette ik een PDF-je met 8 broodtrommelbriefjes online. Ik vroeg toen ook om suggesties om nog eens 8 briefjes te kunnen maken. Deze heb ik nu verwerkt. Dus hier is een nieuwe gratis download, met verse kaartjes voor na de herfstvakantie :)Read More »
20 oktober 2015

Ideeën voor een Halloween-feest met kinderen

Op 31 oktober is het weer zo ver: Halloween. Dit uit de VS overgewaaide kinderfeest is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Sinds 2011 organiseer ik ieder jaar een Halloween-feest voor mijn neefjes, nichtjes en eigen kinderen (dat zijn er inmiddels 13 bij elkaar, afgelopen vrijdag is nichtje Marley geboren!). De feestjes zijn altijd een groot succes en de kinderen kijken er inmiddels ieder jaar naar uit. Iedereen komt eng verkleed, we doen Halloween-spelletjes, eten met z'n allen eten dat er creepy uit ziet en daarna gaan we langs de deuren voor snoep. Wil jij dit jaar ook een leuk Halloween-feestje organiseren? Lees dan snel verder.

Leuke en handige ideeën voor het plannen van een Halloween-feest voor kinderen. Tips voor het plannen, uitnodigen, versieren, verkleden, spelletjes, eten & drinken en langs de deuren gaan.
Read More »
18 oktober 2015

Handleiding: favicon instellen in Blogger of Wordpress

Een favicon is een kleine, vierkante afbeelding (16 bij 16 pixels) dat bij jouw website of blog hoort. Het wordt gebruikt als icoontje voor je sitenaam in de tabbladen van je browser, maar ook in je lijst met favoriete links zie je deze plaatjes terug. Als je een rich pin in Pinterest pint, verschijnt de favicon ook voor de sitenaam. Een favicon vergroot de herkenbaarheid van je blog en is ook erg handig voor gebruikers die veel tabbladen open hebben staan. Zo kunnen ze snel jouw site terugvinden. Hoogste tijd om er een te maken en toe te voegen dus, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Want het is heel makkelijk. In deze post leg ik uit hoe je een favicon maakt en vervolgens instelt in Blogger of Wordpress.
Read More »
15 oktober 2015

Met de Duplo-treinbaan de hoogte in (speeltip voor kinderen)

Wij hebben veel Duplo en ook de treinbaan. De meeste ouders van kleine jongens hoef ik niet te vertellen hoe leuk en handig die baan is. De rails zijn makkelijk aan elkaar te maken, ook voor kleine handjes, en de treinen rijden echt (op batterijen natuurlijk). Ook zijn de Duplo-treinen stevig en kunnen dus tegen een stootje, wat wel nodig is met die peuters en kleuters. Wat de meeste ouders echter niet weten, is dat je nog iets heel cools kunt met de Duplo-treinbaan, namelijk in de hoogte bouwen. Gewoon met de Duplo-blokken die je ook al in huis hebt.

bouwidee lego duplo treinbaan
Read More »
12 oktober 2015

Vintage haar: Front Barrel Roll (video)

Regelmatig draag ik mijn haar op een vintage manier en dan krijg ik vaak de vraag of ik dat zelf doe. Deze vraag kan ik dan bevestigend beantwoorden; ik doe het zelf en ik heb het mezelf geleerd. Een combinatie van boeken, Pinterest, YouTube en veel oefenen.Read More »
11 oktober 2015

Handleiding: een back-up maken in Wordpress of Blogger

Heb jij een eigen blog? Hoe zit het eigenlijk met je back-up? Als je met Wordpress werkt, is de kans groot dat je wel één of andere plug-in hebt draaien die dat voor je doet. Gebruik je Blogger, dan moet je de back-ups handmatig maken. Welke van de twee het ook is, het is sowieso een goed idee om even te controleren of alles nog goed werkt en ingesteld is. Mocht je nog nooit een back-up-plug-in geïnstalleerd/ingesteld hebben of nog nooit een back-up gemaakt hebben, lees dan verder. Ik leg het stap-voor-stap uit, zowel voor het blogsysteem Wordpress als Blogger.


Read More »
8 oktober 2015

6 activiteiten voor tijdens de kinderboekenweek

Ouders met schoolgaande kinderen is het vast niet ontgaan; de kinderboekenweek is weer begonnen. Ik werd gisterochtend getrakteerd op raar uitgedoste dansende meesters en juffen toen ik Ewan naar school bracht. Het motto is namelijk 'Raar maar waar', behorende bij het thema Natuur en Techniek. Op school wordt er natuurlijk altijd al veel aandacht aan de kinderboekenweek besteed, maar het is ook leuk om hier thuis wat mee te doen, naast echt iedere dag voorlezen. Hier een paar ideeën:Read More »
6 oktober 2015

Inspiratie eerste verjaardag dochter - sterrenthema met pastelkleuren

Op zoek naar inspiratie voor de eerste verjaardag van je dochter? Kijk je mee hoe we dat aanpakten bij Kates eerste verjaardag? Wat voor uitnodiging en welke taart ze op haar eerste verjaardag had en welke versiering? Wellicht helpt het jou een stapje verder bij het organiseren van het eerste verjaardagsfeestje. 

Inspiratie eerste verjaardag dochter

Read More »