2 december 2015

Sinterklaasknutselen

De laatste woensdagmiddag voor pakjesavond is ideaal om nog wat te knutselen met Sinterklaasthema, maar ook tijdens de lange middag voor pakjesavond aanstaande zaterdag (of vrijdag of zondag) kunnen de kinderen wel wat afleiding gebruiken. In deze post zet ik wat links met ideeën voor je op een rijtje. Bijvoorbeeld om te knutselen met kleine(re) kinderen, ideeën voor gave surprises, knutselinspiratie voor mama en een link naar een Pinterestbord. Of ga je voor een kant-en-klaar-knutselpakket?

Leuk met kleine(ere) kinderen

Voetenwerk en handjeswerk

Op de site van Bampraat kwam ik deze leuke en makkelijke Sinterklaasknutsel tegen met hand- en voetafdrukken. Maak Sinterklaas en z'n paard van een witte voetafdruk en een Pietje van een zwarte handafdruk. Op de site staat ook nog een ander knutselidee. Sint en Piet-wc-rol-knutsel

Juf Maike schreef een stap-voor-stap-beschrijving hoe je een Sint en Piet van wc-rolletjes knutselt met veel begeleidende foto's. Of maak een makkelijke mijter.

Kant-en-klare-knutselpakketjes

Je kunt natuurlijk ook voor een kant-en-klaar knutselpakket gaan.

Vorige week had ik een gezellige knutselmiddag thuis met twee van mijn zussen en tien kinderen. 's Ochtends hadden we bij de Action Sinterklaasknutselspullen ingeslagen en die waren een grote hit. Vooral het pakhuis en de stoomboot van Sinterklaas zijn aanraders. 


Knutselspullen Action Sinterklaas en Kerst

Mama Scrapelle deed dit ook en nam ook al wat leuke knutselspullen voor de Kerst mee.
Moet je nog een surprise maken?

Twee maal een top 10 met surprises

Op SRSCK kun je niet één keer een top 10 van de leukste Sinterklaas-surprises vinden, maar twee. Ik vind natuurlijk vooral de surprises gerelateerd aan Super Mario leuk.


Simpele surprises

Ook Anne van Simple thoughts zette wat leuke ideeën voor surprises op een rij.Knutselideeën voor mama

Soms heb je gewoon zin om zelf creatief bezig te zijn, zonder dat je steeds "Pas op! Het lijmpistool is heet" hoeft te roepen en het resultaat precies wordt zoals je zelf wilt (min of meer). Dan heb je wellicht wat aan onderstaande ideeën.

Sinterklaas-krans maken

In deze post legt Emy uit hoe je zelf een Sinterklaas-krans kunt maken.Sint seizoensboom en kruidnootjeskom

Bianca maakte een leuke seizoensboom met Pietenmutsjes en mijtertjes van vilt. Ook staat er hier uitgelegd hoe je het kruidnootjeskommetje maakt.
Pinterest

Volg mijn bord Sinterklaasknutsels op Pinterest.

Heb jij nog een leuk idee? Laat je link gerust achter in de comments.
Veel knutselplezier!Bekijk ook mijn overzichtspagina Sinterklaas.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'Geen opmerkingen:

Een reactie posten