4 januari 2016

Minecraft-feestje 1: Minecraft-traktaties (uitdelen op school)

Ewan wilde zijn zevende verjaardag graag vieren in Minecraft-stijl. Dat vond ik hartstikke leuk om voor te bereiden. Hij deelde Minecraft-traktaties uit, ik versierde het huis met wat Minecraft-elementen en alhoewel we voor zijn kinderfeestje naar KidzCity zijn geweest, hebben we eerst nog taart gemaakt op de Minecraft-manier. Ook de googiebags waren in stijl. De feesttafel op zijn echte verjaardag was ook weer met Minecraft-dingen en we hebben toen ook nog wat Minecraft-spelletjes gedaan. Ik wilde eerst alles in één grote blogpost zetten, maar dat wordt misschien een beetje onoverzichtelijk, dus ik begin vandaag met deel 1: zijn traktaties op school.

Minecraft traktaties schoolNodig voor Minecraft-traktaties

Voor het uitdelen in de klas had ik voor Ewan allemaal zakjes gemaakt met dingen die ook in Minecraft voorkomen. Zoute stokjes als sticks, Haribo schuimaardbeien als redstone en ook wat appels voor een gezond alternatief. Van rode snoepveters en een stukje dropveter maakte ik TNT. Voor de meesters en juffen had ik Ferrero Rocher-bonbons, dit moest het goud voorstellen. Verder kocht ik 50 hersluitbare diepvrieszakjes. Voor de TNT heb je ook nog bindertjes van boterhamzakjes nodig.

Op de computer maakte ik labels voor op de zakjes, zodat het duidelijk was dat het om Minecraft-spullen ging ;)

nodig voor Minecraft traktaties

Minecraft traktaties

Verder waren de traktaties vrij makkelijk te maken. Gewoon een kwestie van knippen en met plakband de labels op de zakjes plakken en vervolgens de zakjes vullen. De zakjes met redstone en sticks vulde ik ieder met tien dingen en van de appel en de TNT ging er maar één in een zakje.
De TNT was iets meer werk: hiervoor vouwde ik een rode snoepveter een paar keer dubbel, stak er een stuk dropveter in en bond het geheel vast met een bindertje voor een boterhamzakje. Hopelijk maakt onderstaande afbeelding de uitleg compleet:

TNT traktatie minecraft snoep

Het doosje met goud was helemaal makkelijk, daar hoefde ik alleen maar het label bovenop te plakken.

We stopten alle traktaties in een stevige krat en Ewan kon uitdelen.

minecraft traktaties in krat

De juf zei overigens later dat het niet zo handig was om én snoep én gezonde(re) dingen uit te delen, want alle kinderen hadden snoep gewild. Dus de volgende keer zou ik ervoor zorgen dat er in ieder geval genoeg snoep voor alle kinderen bij zit ;-P

Kinderfeestje en verjaardag

Inmiddels heb ik ook geschreven over zijn kinderfeestje en verjaardag (met leuke ideeën voor Minecraft verjaardag versiering), neem snel een kijkje: 
Minecraft kinderfeestje - met gratis download blokuitnodigingMinecraft verjaardag - spelletjes en versiering

Voor het maken van de printables heb ik afbeeldingen gebruikt van Minecraft Gamepedia , onder de licentie CC BY-NC-SA 3.0. Minecraft is natuurlijk van Mojang.Bekijk ook mijn andere feestideeën.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestYouTube en/of Bloglovin'
Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!

Minecraft traktaties: Makkelijke en leuke Minecraft-traktaties, leuk om bijvoorbeeld uit te delen op school. Met gratis te downloaden labels. | Free printable for Minecraft treats.

Pinterestafbeelding

2 opmerkingen: