30 april 2016

Letter van de week: activiteiten met de T

Laatst heb ik het oude bericht Alfabetweek geoptimaliseerd en opnieuw gedeeld. Ik vond het erg leuk om daar op terug te kijken en aangezien Mack nu op school ook steeds een letter centraal heeft staan, lijkt het me leuk om daar bij aan te sluiten met activiteiten thuis en deze hier te delen. De afgelopen weken stond de letter T centraal.


Read More »
22 april 2016

Recept zelfgemaakte crostini met tonijn, tomaat en rode ui

Ben je op zoek naar een frisse bruschetta tomaat ui tonijn? Of naar het recept voor zelfgemaakte crostini? Zoek dan niet langer, want hier heb ik een heerlijk hapje voor je. Ook een lekker recept voor bij een antipasti schotel.
recept zelfgemaakte crostini

Read More »
19 april 2016

Krijtjesbakje, leuk cadeau voor de juf of meester
Afgelopen vrijdag vierde de juf van Mack haar verjaardag. Dit was een hele leuk dag, want alle kinderen gaven haar één bloem, zodat ze een leuk bont boeket kreeg en ze gingen ook nog eens naar de kinderboerderij. Mack zocht een mooi rode bloem voor zijn juf uit en maakte een schattig kaartje waarop hij zelf zijn naam schreef en een taart en cupcake tekende. Maar ik wilde de juf ook nog een klein cadeautje geven. Toen Mack net bij haar in de klas zat, had hij iets tegen nagellak en de juf haar nagels waren meestal gelakt. Dat was dus iedere ochtend weer spannend met een handje geven bij het begroeten, maar inmiddels gaat het goed. Hierdoor wist ik wel dat de juf van nagels lakken houdt, dus dat gaf inspiratie. 

Read More »
17 april 2016

Een handige truc voor de lastigste tafels

Ewan zit nu in groep vier en leert de tafels. De lastigste keersommen (onder de tien) zijn dan de sommen met aan beide kanten een getal hoger dan vijf. Daar heb ik een handig ezelsbruggetje voor gevonden op een Engelstalige site (neem eens een kijkje, op deze pagina staan nog meer handige trucjes voor de tafels).

(Hij werkt ook bij de tafel van 10, maar daar zul je hem niet bij nodig hebben.)

Een handige truc voor de lastigste tafels. Zo reken je bijvoorbeeld 8x6 uit: tel de vingers die naar beneden zijn: in dit geval 4. Dit geeft het tiental, dus 40. Vermenigvuldig dan de vingers die nog staan en tel die bij het tiental op. 2x4=8, 40+8=48.

Read More »
15 april 2016

Minecraft voor moeders: zo overleef je de eerste nacht

Het heeft even geduurd, maar hier is deel 2 van Minecraft voor moeders. Vorige keer schreef ik over de verschillende versies van het spel, hoe je een game start, de besturing, je inventory en hoe je een simpel huisje bouwt in creative mode. Deze keer verlaten we de veilige modus zonder vijandige monsters en laat ik je zien hoe je de eerste nacht overleeft in survival mode.


Read More »
13 april 2016

POTGG: Pijltjesschieter maken (pin getest)
Voor de maand september had ik een buitenspeelkalender gemaakt en één van de activiteiten daarop was: maak een propjesschieter. Na even zoeken op Pinterest kwam ik eerst op een marshmallowschieter en daarna op deze pijltjesschieter van Moodkids uit. Net als vroeger!

Read More »