30 augustus 2016

Zelf ijskoffie maken





Een pin om zelf ijskoffie te maken stond al heel lang op mijn lijstje. En alhoewel de zomer bijna is afgelopen, wordt het de komende dagen nog mooi weer dus ik besloot hem toch gewoon lekker nog te testen, ook al is het bijna herfst.
Read More »
28 augustus 2016

Pokemon verjaardag

Hier is -eindelijk- deel twee van Ewan z'n Pokemon verjaardag. Eerder kon je al lezen over de Pokemon Pizza and Game Night, zijn kinderfeestje. In dit bericht vertel ik je alles over zijn Pokemon verjaardag voor familie en vrienden. Lees snel verder over de Pokemon uitnodigingen, de feesttafel met hapjes en drankjes in thema, Pokemon versieringen en wat ik had voorbereid aan spelletjes/entertainment voor de kinderen die kwamen.

pokemon verjaardag feestje
Read More »
27 augustus 2016

3x back to school-tips - blogfeestje 7

De eerste schoolweek zit er hier alweer op. We deden onze jaarlijkse eerste schooldagtraditie en genoten tussendoor van het warme weer. Ook bij blogfeestje 6 was het thema back to school goed vertegenwoordigd (er deden sowieso veel bloggers mee, 113 inzendingen!, super gezellig :-), dus vandaar deze week drie links die de overgang naar het schoolleven wat makkelijker maken.

Weet je nog niet helemaal wat het blogfeestje inhoudt, lees dan dit bericht: Link parties, wat en waarom? - Blogfeestje #1.


Read More »
26 augustus 2016

Zo leer je een kind een klusje doen

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en dat vind ik altijd een mooi moment om nieuwe routines aan te leren (en sommige bestaande op te frissen). Wat bij mijn jongens erg goed werkt zijn pictogrammen en dagritmekaarten. We hebben dan veel minder discussies over bijvoorbeeld schermentijd, de ochtenden gaan makkelijker en zelfs het naar bed brengen is minder gedoe. Bij mijn zoektocht naar gratis pictogrammen om deze dagritmekaarten te maken, kwam ik het programma Picto-Selector tegen. Dit is een heel handig computerprogramma met heel veel gratis pictogrammen. Ook heel geschikt om je kind een routine voor een klusje aan te leren en daar gaat deze blogpost dus over.

kinderen klusjes laten doen
Read More »
22 augustus 2016

MC16: Eerste schooldagtraditie 2016/2017 (back to school challenge)

Ik sla toch even een opdracht van de Mama Challenge over, omdat de back to school challenge nu beter uitkomt. Vandaag begint het nieuwe schooljaar namelijk weer! Dus is het tijd voor onze eerste schooldagtraditie: een jaarlijks terugkerend interview en foto rond de eerste schooldag. Dit jaar heb ik ook een foto van Kate erbij gedaan, maar het interview afnemen ging natuurlijk niet. De foto's zijn dit jaar erg leuk geworden, kijk je mee?


Read More »
20 augustus 2016

3x tijd voor jezelf - blogfeestje 6

Ook deze week heb ik weer drie favorieten gekozen uit de inzendingen van het blogfeestje van vorige week. Dit keer is het thema tijd voor jezelf. Maandag moeten de kinderen hier weer naar school, wat ik heel erg jammer vind, maar het betekent ook weer tijd voor wat meer structuur en hopelijk wat meer tijd voor mezelf. Weet je nog niet helemaal wat het blogfeestje inhoudt, lees dan dit bericht: Link parties, wat en waarom? - Blogfeestje #1.


Read More »
17 augustus 2016

Winnaar Deezer winactie

De winnaar van de Deezer-winactie is geworden:


Ik vond het grappig om te zien dat een naamgenoot heeft gewonnen :) Ken je haar blog al, www.mamasliefste.nl?

Fleur, stuur je mij even een mailtje (fleur@mizflurry.nl) voor de verdere afhandeling? Thanks!
Read More »
16 augustus 2016

DIY suikerscrub voor je voeten





In deze blogpost sla ik even twee vliegen in één klap; een opdracht voor de Mama Challenge 2016 én een geteste pin (omdat het dinsdag is). De volgende challenge op het lijstje van de Mama Challenge 2016 is: hou een beautydag (met of zonder kinderen). Nu schreef ik al eerder een bericht over mijn beauty-routine en een mama-manicure, dus het leek me niet zo leuk om daar nog een keer over te schrijven. En alhoewel ik erg uitkijk naar een beautydagje met Kate, vind ik haar er nu nog net iets te klein voor. Ik dacht dat de jongens dit niet zo leuk zouden vinden, maar uiteindelijk was Ewan een hele goede medetester van de suikerscrub die we gemaakt hebben.  
Read More »
13 augustus 2016

3x zelf speelgoed maken - Blogfeestje 5

Het is weer zaterdag, dus dat betekent weer een blogfeestje! Vorige week waren er weer lekker veel inzendingen en hieruit heb drie ideeën gekozen met het thema 'zelf speelgoed maken', kijk snel verder voor de links. En doe jij ook (weer) mee met het blogfeestje?


Read More »
10 augustus 2016

MC16: Leren eten bestellen (laat je kind een maaltijd samenstellen)

Afgelopen maandag vond ik het wel tijd voor Mama Challenge nummer 5; Culinaire challenge: Ga samen met je kind koken / Laat je kinderen een maaltijd samenstellen. Erg culinair is het niet geworden, maar Ewan heeft wel iets nieuws geleerd. 



Read More »
8 augustus 2016

Muziek in mijn leven & Deezer winactie!

Ik zou het heel leuk vinden als ik hier nu zou kunnen opschrijven dat ik heel goed muziek kan maken of zo kan zingen dat iedereen er kippenvel van krijgt. Dat is helaas niet het geval. Verder dan een paar jaar blokfluit ben ik nooit gekomen en alhoewel ik leuk mee kan doen met Singstar, heeft een Elvis-imitator wel eens hoofdschuddend de microfoon snel weer weggehaald toen hij me even gezellig dacht mee te laten zingen ;-P Toch hou ik erg van muziek, om naar te luisteren en op te dansen. Sinds een jaar heb ik een Deezer-abonnement en ik vertel je graag hoe ik dat gebruik. Lees even helemaal door tot het einde, want ik mag een abonnement weggeven!


Read More »
6 augustus 2016

Drie leuke dagjes uit - Blogfeestje 4

Tijd voor blogfeestje nummer 4! Wil je deze vakantie nog een dagje uit met de kinderen, maar eens wat anders dan de bekende pretparken? Lees dan snel verder!


Read More »
4 augustus 2016

Maak je eigen Wie is het?-spel - gratis download leeg sjabloon

Toen Ewan acht jaar werd en hij zijn Pokemon verjaardag vierde, heb ik een Pokemon Wie is het? voor hem gemaakt. Het leuke is dat dit niet alleen mogelijk is met Pokemon, maar met alle plaatjes die kunt bedenken. Wat je nodig hebt, is een leeg sjabloon (en het spel). En dat sjabloon kun je in deze blogpost downloaden.

Zelf Wie is het maken - uitleg en gratis sjabloon
Read More »
2 augustus 2016

Brief in geheimtaal schrijven (zelf geheimschrift maken)

Laat je kind eens een brief in geheimschrift maken. Een codewiel maken is een leuke binnen-activiteit voor kinderen (zonder schermen) en zorgt ervoor dat ze wat in een makkelijke geheimtaal kunnen schrijven. Maak je eigen geheimtaal generator!

brief in geheimschrift maken

Read More »