30 oktober 2016

Doodshoofdpizza's en -salade

Op zoek naar 'eng' Halloween-eten dat niet zo veel werk is en redelijk gezond? Maak dan deze doodshoofdpizza's; lekker, succes gegarandeerd en je kunt de maaltijd compleet maken met een doodshoofdsalade.


Read More »
29 oktober 2016

De beste blogs van 2016 (uitslag blogfeestje #13)

Het is tijd voor de uitslag van het laatste (gewone) blogfeestje van 2016. We vroegen jullie om je vijf beste blogposts van dit jaar (tot nu) toe te voegen en daar koos ik vier favorieten uit. Dus dat zijn de beste blogs van 2016 toch ;-P ? Ook laat ik jullie zien welke vijf berichten het meest bezocht zijn op mizflurry.nl dit jaar. Ben je benieuwd hoe vaak mijn populairste berichten bekeken zijn dit kalenderjaar? Lees dan snel verder!

Weet je nog niet helemaal wat het blogfeestje inhoudt, lees dan dit bericht: Link parties, wat en waarom? - Blogfeestje #1.

Read More »
25 oktober 2016

Grote strikkenslinger - makkelijk naaiproject voor beginners

Voor Kate d'r Minnie Mouse verjaardag maakte ik niet alleen deze kleine strikjes, maar ook een paar grote strikken van organza. Deze strikken hing ik op als slinger boven de feesttafel en dit zorgde voor een mooie achtergrond. Voor dit project heb ik wél mijn naaimachine gebruikt, maar ik beloof je dat het een supersimpel project is. Uitstekend geschikt voor beginnende naaimachinegebruiksters. Zit je al een tijd te twijfelen om een naaimachine te kopen, maar weet je niet goed welke? Lees dit bericht dan ook even, want ik kan die van mij van harte aanbevelen!


Read More »
21 oktober 2016

DIY speelwereld maken - Paper Mario Diorama

Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om hier een blogpost van te maken (anders had ik wel wat meer foto's van het proces gemaakt). We hadden gewoon een heerlijke nerdige knutselmiddag in de herfstvakantie; Mack en ik wilden iets van Paper Mario knutselen en Kevin en Ewan gingen samen aan de slag met Scratch. Maar uiteindelijk heeft Ewan ook mee geknutseld, zijn we meer dan twee uur bezig geweest en de rest van de dag hebben ze nog gespeeld met het knutselwerk. We maakten een Paper Mario Diorama, maar deze kon natuurlijk uitstekend dienst doen als speelwereld en daarom vind ik het leuk om te beschrijven hoe we het gedaan hebben. Want misschien houdt jouw kind helemaal niet van Mario, deze werkwijze kun je natuurlijk op allerlei onderwerpen toepassen. 

Kijk je mee hoe je, samen met je kind(eren), een eigen speelwereld kunt knutselen?

diorama knutselen super mario
Read More »
15 oktober 2016

Top 2 van blogfeestje #12 - blogfeestje 13

Ik vond het heel lastig deze week om een thema te kiezen uit alle inzendingen van blogfeestje nummer 12, dus ik heb even gekeken naar de meest aangeklikte links van afgelopen week en dat bleek een hele leuke top 3 te zijn, dus die deel ik vandaag met jullie. Daarnaast hebben we een best wel grote huishoudelijke mededeling over de blogfeestjes in de rest van 2016. Lees snel verder!

Weet je nog niet helemaal wat het blogfeestje inhoudt, lees dan dit bericht: Link parties, wat en waarom? - Blogfeestje #1.

Read More »
12 oktober 2016

3 feestposters (gratis download)

Hoera! Vandaag is mijn moeder jarig en wordt ze 65 jaar! Gefeliciteerd mam! Voor haar feest afgelopen vrijdag had ik ter decoratie een aantal posters ontworpen en laten printen. Natuurlijk geheel in (Gatsby) stijl met de rest van het feest; dus zwarte posters met gouden glitterletters. Als je ze leuk vindt, kun je ze hier gratis downloaden.Read More »
11 oktober 2016

DIY gouden vogelkooi

Ok deze DIY durf ik bijna geen DIY te noemen, omdat hij zo simpel is, maar het resultaat is zo leuk dat ik het toch met jullie wil delen. Afgelopen vrijdag hadden wij een groot verrassingsfeest voor mijn moeder en daarvoor maakte ik deze gouden vogelkooi. Lees snel verder waar we hem voor gebruikt hebben.
Read More »
8 oktober 2016

3 cadeautips voor kinderen - Blogfeestje 12

Wat een feestweekend! Gisteravond (nu ik dit typ nog vanavond ;) ), had ik een groot feest ter ere van mijn moeders 65ste verjaardag! Het was een verrassing voor haar en ik ben er de afgelopen tijd heel druk mee geweest, maar ik kon er niets over delen. Binnenkort meer hierover. En om in de feeststemming te blijven is het  thema van dit blogfeestje cadeautips voor kinderen. Kijk je mee?

Weet je nog niet helemaal wat het blogfeestje inhoudt, lees dan dit bericht: Link parties, wat en waarom? - Blogfeestje #1.

Read More »
6 oktober 2016

Recept magere foe yong hai met kip en zoetzure saus

Sinds eind juli is mijn man bezig om af te vallen. Hij eet dan graag vlees, groenten en rijst, maar dat vond ik op een gegeven moment een beetje saai worden, dus heb ik geprobeerd magere foe yong hai te maken. Dat viel zo goed in de smaak dat we het inmiddels al meerdere keren gegeten hebben en daarom hier het recept.


Read More »
1 oktober 2016

Drie vrolijke knutselprojecten - Blogfeestje 11

Jeetje twee blogfeestjes back 2 back op mijn blog. Dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling ;) Ik streef ernaar om minimaal twee berichten tussen de blogfeestjes te hebben, maar soms lukt dat niet. Zoals deze week. Kevin vertrok zondag naar Maleisië, reisde woensdag door naar Singapore en is ten tijde van het verschijnen van dit bericht nog onderweg naar Schiphol. Dus ik was een weekje alleen met de kinderen en dat ging best goed, maar voor het bloggen was geen tijd meer over. En tijd om vooruit te werken heb ik nooit gehad, dus jullie moeten het er maar mee doen ;-P Het is nog wel gelukt om dit blogfeestje nummer 11 uit er te persen, veel plezier!

Weet je nog niet helemaal wat het blogfeestje inhoudt, lees dan dit bericht: Link parties, wat en waarom? - Blogfeestje #1.

Read More »