31 oktober 2017

Gezonde Halloween hapjes - Jack-o'-lantern wraps en paprika's

Vandaag, 31 oktober, is het eigenlijk pas echt Halloween. Wij vierden, zoals bijna heel Nederland aan mijn Facebook-feed te zien, het al afgelopen weekend. Waar we andere jaren meer voor random Halloween hapjes gingen, had ik dit keer besloten voor een echte, gezonde maaltijd met Halloween-thema te gaan.  Het werd Mexicaans en ik maakte Jack-o'-lantern-versies van gevulde paprika's en wraps. Read More »
30 oktober 2017

Creatief cadeau-idee: PaperCloud Christmas

Ben je op zoek naar een creatief cadeau-idee voor de feestdagen? Zoek dan niet verder, want de PaperCloud Christmas is precies wat je zoekt. Hier ga je jouw creatieve vriendin, moeder of (schoon)zus heel blij mee maken.Read More »
29 oktober 2017

Binnen-activiteiten voor kinderen zonder schermen

Ben je op zoek naar binnen-activiteiten voor kinderen zonder schermen? Om het beeldschermgebruik van je kind te beperken? Of vraag je je gewoon af wat te doen met regen met een kind of wat te doen met een kind van 10 jaar. Of zoek je juist leuke binnen spelletjes met peuters? In dit bericht vind je leuke kinderactiviteiten binnenshuis, voor jonge en oudere kinderen. En ook educatieve activiteiten voor een schoolkind. 

kinderactiviteiten binnen

Read More »
20 oktober 2017

Halloween decoratie: maak een raamtekening

Ben je nog op zoek naar een leuke en originele manier om je huis te versieren? Heb je al eens aan een raamtekening gedacht? Met een krijtstift kun je een tijdelijke illustratie maken op één van je ramen. En als tekenen niet je sterkste kant is, dan kun je een leuk sjabloon downloaden en printen om je te helpen. Ik mocht er één testen uit de webshop Krijtstifttekening én ik mag een sjabloon weggeven. Lees snel verder voor mijn ervaringen en tips en natuurlijk de winactie!Read More »
18 oktober 2017

6 fijne motoriek oefeningen ter voorbereiding van een juiste pengreep

Een goede pengreep is heel belangrijk voor het leren schrijven in groep drie. Dertig procent van de kinderen blijkt hier echter moeite mee te hebben. Daarom is het belangrijk om de pengreep goed aan te leren en kinderen gelijk al op jonge leeftijd vaak te corrigeren (bron). Dat klink heel logisch, maar wat als jouw kind nou totaal niet van tekenen houdt? Dit was het geval bij Mack en als hij dan eenmaal aan het tekenen was, wilde ik hem niet ontmoedigen door steeds te zeggen dat hij zijn potlood niet goed vasthield. Op zoek naar wat andere manier om een juiste pengreep voor te bereiden dus. Binnen de Montessori-leer zijn hier bepaalde ideeën over en die besloot ik eens uit te proberen. Ook maar gelijk voor Kate, want die begint ook in de tekenleeftijd te komen. Dus ik heb hier zes manieren, oplopend in moeilijkheidheidsgraad, om een juiste pengreep voor te bereiden zónder pen of potlood.

pengreep fijne motoriek oefeningen

Read More »
16 oktober 2017

Kindermuziek - 15 leuke albums voor kinderen

Er is meer in de wereld van kindermuziek dan In de Maneschijn en Altijd is Kortjakje Ziek. Met Ewan luisterde ik de eerste jaren van zijn leven braaf naar dit soort liedjes, maar bij Mack en Kate was dit een heel stuk minder. Ik zong ze toen vooral zelf en we begonnen naar andere albums te luisteren. Veel leuker eigenlijk. Hier is een lijst met 15 leuke albums voor kinderen, die óf je kind(eren) heel erg blij maken, óf waar je zelf ook nog redelijk goed naar kunt luisteren. Read More »
14 oktober 2017

Herfst 2017: 10 leuke en mooie ideeën en een Blogfeestje

De herfstvakantie begint met weer dat we ook wel tijdens de zomervakantie hadden willen hebben, maar je hoort mij niet klagen. Daar gaan we lekker van genieten de komende dagen! Het is alleen wat eerder donker dan in de zomer, maar dat geeft je mooi de gelegenheid om lekker rond te neuzen op dit gezellige Blogfeestje met het thema herfst. Want gezellig is het zeker! We hosten dit feestje met maar liefst zeven gastvrouwen en we hebben allemaal onze leukste en/of mooiste herfstblog voor je uitgezocht. Daarnaast hebben we ook nog drie herfstige favorieten uit het feestje van vorige week. Dat betekent dus tien keer superleuke herfstige inspiratie en hopelijk komen daar nog veel meer leuke links naar herfstblogs bij de komende vier weken. Let's get this party started!


Read More »
7 oktober 2017

Blogfeestje 37 - Wil jij één van de co-hosts zijn bij het Herfstblogfeestje?

In dit Blogfeestje kun je onze drie favorieten bekijken en kondigen we het Herfstblogfeestje 2017 aan!

Weet je nog niet helemaal wat het blogfeestje inhoudt, lees dan dit bericht: Link parties, wat en waarom? - Blogfeestje #1.

Read More »
4 oktober 2017

Slijm maken - vier soorten lijm getest

Deze week heb ik iets voor het eerst gedaan: slijm maken. Onwerkelijk voor de DIY/knutsel/mamablogger die ik ben, ik weet het 😉. En ik vond het nog niets eens zo makkelijk. Maandag was ik speciaal naar de winkel gegaan om contactlenzenvloeistof (met Borax) te kopen, maar ik was vergeten mijn lijmvoorraad te checken. En lijm is toch wel behoorlijk essentieel voor goed slijm. Gisteren ging ik daarom op pad om goede lijm te scoren en ik kwam met verschillende soorten thuis. Het leek me leuk om slijm met vier verschillende soorten lijm te maken en te kijken welke voor het beste resultaat zorgt. Lees snel verder voor ons oordeel.
slijm maken - vier soorten lijm getest
Read More »