Een museum bezoeken met kinderen van verschillende leeftijden kan soms lastig zijn, omdat het niet bij alle leeftijden goed aansluit. Daarom splitsten we op en bezocht iedere afsplitsing een ander museum, namelijk het Nijntjemuseum en het Universiteitsmuseum Utrecht. In onze eerste museumvlog kun je een indruk krijgen van deze bezoeken.

Afgelopen zaterdag hebben we weer eens een museumbezoek gedaan met de kinderen. Sinds ons bezoek aan het Spoorwegmuseum tijdens het Thomasweekend hebben we weer museumkaarten en ik ben van plan om iedere maand een museum te bezoeken. We begonnen dicht bij huis; de mannen zijn naar het Universiteitsmuseum Utrecht geweest en Kate en ik naar het Nijntjemuseum. Er waren twee camera’s mee en we hebben wat gefilmd, dus in onderstaande vlog kun je een indruk krijgen van onze bezoeken.

Museumvlog #1

 

Informatie Nijntjemuseum

Het Nijntjemuseum is vooral superleuk voor kleine kinderen, ongeveer van twee tot zes jaar. Kate had de perfecte leeftijd er voor in ieder geval. Het museum is eigenlijk één grote speeltuin, waar de kinderen kunnen spelen in het huis en de tuin van Nijntje, kunnen leren over verkeersregels, de dokter & het ziekenhuis en er is zelfs een dierentuin. Ook is er nog een kunstlokaal waar de kleintjes lekker kunnen knutselen.
Het museum is iedere dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00. De kaartjes voor kinderen zijn duurder dan de kaartjes voor volwassenen en als je ze van tevoren online koopt, ben je iets goedkoper uit. Met een Museumkaart kun je gratis naar binnen. Voor meer informatie zie: nijntjemuseum.nl.

Informatie Universiteitsmuseum

Het Universiteitsmuseum Utrecht is het meest geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. In dit leerzame museum bevindt zich ook een Jeugdlab, waar kunnen zelf dingen kunnen onderzoeken. Denk dan aan experimenten waarbij je moet kijken, ruiken, proeven, horen en voelen. In het weekend en in de schoolvakanties zijn er Jeugdlaboranten die de kinderen een handje kunnen helpen.

Dit museum is elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Ook kun je de Oude Hortus bezoeken. De Museumkaart is hier ook geldig. En het zit dus om de hoek bij het Nijntje- en Centraal Museum, dat was voor ons heel handig. Meer informatie kun je vinden op www.universiteitsmuseum.nl.
Na een uur waren we weer klaar. Dat vind ik (ook) erg fijn aan een museumkaart; je kunt ook even kort gaan, omdat je niet het gevoel hebt dat je alles uit de prijs van je toegangskaartje moet halen. Met Kate ga ik zeker nog wel eens terug naar het Nijntjemuseum en ik ben zelf eigenlijk ook nog wel nieuwsgierig naar het Universiteitsmuseum.

(#nospon)

Heb jij wel eens één van deze musea bezocht?

 


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Bol AlgemeenBol Algemeen