Dit jaar doe ik mee aan Mama Challenge 2015. Deze challenge bestaat uit 11 opdrachten en loopt van 4 juli tot en met 30 augustus (ik haak lekker laat aan, maar voor mijn gevoel is de zomervakantie nu pas echt begonnen;). De opdrachten zijn:

* Maak een (gezond) ijsje
* Doe een wateractiviteit met je kind
* Doe een zomerse binnenactiviteit bij slecht weer
* Maak een uitstapje met je kinderen
* Doe iets met je kind voor een ander
* Doe iets dat je normaal niet zou doen met je kind
* Maak zelf speelgoed
* Zelf kweken van groente of fruit
* Deel back to school tips
* Doe een week lang elke dag iets voor jezelf
* Bedenk leuke (gezonde) lunch ideeën voor school of tussendoor

De eerste opdracht die ik heb uitgevoerd was: ‘Maak een uitstapje met je kinderen’. Afgelopen dinsdag ben ik met Ewan en Kate naar het Spoorwegmuseum geweest. Zoiets vind ik in m’n eentje met twee kinderen beter te behappen dan met drie. De reis naar het museum was kut, zoals ik op Instagram al deelde, maar voor de rest hebben we een leuke dag gehad.

Spoorwegmuseum = Thomasweekend?

Kijk een mini-Ewan ^-^

Het Spoorwegmuseum, wie kent het niet? Wij wonen in Utrecht en hebben sinds dit voorjaar allemaal een Museumkaart, dus dit is een makkelijke keuze voor ons. Sinds 2011 zijn we trouwe bezoekers van het Thomasweekend, Mack is dit jaar zelfs twee keer geweest! Maar hoe leuk het Thomasweekend ook is, het is altijd  o n t z e t t e n d  druk dan. Je moet het museum ook echt een keer bezoeken als er geen evenement is, want er zijn nog veel meer leuke dingen te doen en die kun je dan allemaal doen zonder dat je lang in de rij hoeft te staan.

Wat hebben we gedaan
Mack moest om twee uur opgehaald worden, dus we hadden niet heel erg veel tijd, maar we hebben bijna alles wat we wilden kunnen doen, omdat het niet druk was. Voordat je echt binnen bent kun je al door koninklijke rijtuigen lopen. Nu was Kate mee in de kinderwagen, dus moest Ewan voor het eerst alleen. Ik liep buitenom mee en hij heeft bij ieder raam even naar me gezwaaid 🙂

Dit ei kreeg haar kinderen weer niet tegelijk op de foto, maar je krijgt een idee 😉

Daarna was ik eerst even aan een kopje koffie toe, na al het gedoe onderweg (we zijn met de trein en bus gegaan en hebben er anderhalf uur over gedaan, zelfs lopend waren we een half uur sneller geweest :S). Mijn vader zou toevallig ook die dag komen met m’n drie nichtjes uit Antwerpen, dus Ewan koos een lekkere grote tafel uit:

Toen zijn we naar een theatervoorstelling geweest en daarna naar ‘De Grote Ontdekking’. Dit is een reis terug in de tijd en begint in een lift die je naar een mijn brengt. Ik had een ringsling voor Kate bij me, dat was wel makkelijk. Ewan snapte er helemaal niets van hoe we eerst met de lift heel ver naar beneden gingen en daarna ineens weer boven waren 😛 Hij vond het een interessante tocht.

De vuurproef
Toen ik Kate weer in de wandelwagen had gelegd, viel ze al snel in slaap en had ik geluk dat mijn vader er ook was. Nu kon ik eindelijk een keer in ‘De Vuurproef’, terwijl mijn vader even op de baby paste. Mijn nichtjes kwamen er net uit, maar gingen graag nog een keer mee.

Ik zal niet te veel over deze attractie verklappen; die moet je echt zelf ervaren, maar Ewan zat er in ieder geval helemaal in. Hij vond het ook best wel spannend. Ik vond het een mooie attractie.

De rij bij de ‘Stalen Monsters’ was wat langer en Ewan wilde nog heel graag bij de glijbanen en het pondje spelen, dus dat hebben we met ons laatste half uurtje gedaan. Voor kleinere kinderen is de ‘Jumbo Express’ ook erg leuk. Dit is een klein treintje dat een rondje over het terrein van het Spoorwegmuseum rijdt. Ouders mogen niet mee!

Toen was het alweer tijd om de trein terug te pakken helaas, maar het was een leuk uitstapje zo.

Nog een ussie in de trein

Dat was de eerste challenge! Deze moeders maakten ook een uitstapje met hun kinderen:
Joyce ging naar de Julianatoren
Linda had waterpret op de sprookjescamping De Vechtstreek
Marijke deed een dagje Groenendaal
En Josan bezocht Burgers’ Zoo met haar dochters


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: