29 november 2016

Recept broodje Mario - dé lekkerste Italiaanse bol uit Utrecht

Al bijna veertig jaar een begrip in Utrecht en omstreken: een broodje Mario. Gisteren had ik er zin in, maar ik was niet in de stad of in de gelegenheid om daar te komen. Dus ik maakte er zelf één en deel nu graag met jullie hoe ik dat deed. 

broodje Mario recept

Broodje Mario

Buiten Utrecht vrij onbekend, maar vraag iemand die bekend is in Utrecht naar een broodje Mario en je krijgt vrijwel zeker te horen: ja lekker ;-). Aan de Oudegracht staat een kraam waar deze heerlijke broodjes verkocht worden en een stukje verderop aan de overkant zit een winkel naast de bakkerij, waar je er ook één op de kop kunt tikken. Ze verkopen er trouwens ook lekkere stukjes pizza. Wil je wat meer weten over de achtergrond van dit broodje, lees dan Het verhaal achter Broodje Mario

Het échte broodje Mario is natuurlijk niet thuis te evenaren; de verse, in hun eigen bakkerij gebakken Italiaanse bollen die ze gebruiken zijn alleen al geweldig. Maar toch is dit recept voor een broodje Mario ook erg lekker en handig voor als je niet in de buurt van Utrecht stad bent. Heb je er nog nooit één geproefd? Dan weet je wat je te doen staat als je eens in Utrecht bent ;-)


Recept broodje Mario


Recept voor de lekkerste Italiaanse bol uit Utrecht, 1 broodje

Ingrediënten broodje Mario


- Italiaanse bol
- 1 plak kaas
- 2 plakjes salami
- 3 plakjes chorizo
- Wat rauwkost
- Groene peperoni pepers

Voor de rauwkost heb ik een pot Rauwkost zoet/zuur van Kühne gebruikt.

ingrediënten broodje Mario

Zo maak je een broodje MarioAls je de juiste ingrediënten hebt, is de bereiding niet meer zo moeilijk. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de rauwkost even uitlekken. Als de rauwkost te nat is, wordt je broodje zompig. Beleg het broodje als volgt: eerst de kaas, dan de salami, chorizo, rauwkost en tot slot pepertjes.

broodje Mario beleggen

Vervolgens verwarm je het open broodje op een bakplaat met bakpapier drie minuten in de voorverwarmde oven. Zie je hoe mooi de kaas is gesmolten?

broodje Mario bakplaat


Zelfgemaakt broodje Mario


Dat was het al, makkelijk he? Eet smakelijk!

broodje Mario zelfgemaaktBekijk ook mijn andere recepten.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'
Als je dit bericht gaat bewaren op Pinterest, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!broodje Mario Italiaanse bol Utrecht

Schrijf je in voor één van mijn nieuwsbrieven:
* verplicht veld
Soort nieuwsbrief

Geen opmerkingen:

Een reactie posten