Al bijna veertig jaar een begrip in Utrecht en omstreken: een broodje Mario. Gisteren had ik er zin in, maar ik was niet in de stad of in de gelegenheid om daar te komen. Dus ik maakte er zelf één en deel nu graag met jullie hoe ik dat deed.

broodje Mario recept

Broodje Mario

Buiten Utrecht vrij onbekend, maar vraag iemand die bekend is in Utrecht naar een broodje Mario en je krijgt vrijwel zeker te horen: ja lekker ;-). Aan de Oudegracht staat een kraam waar deze heerlijke broodjes verkocht worden en een stukje verderop aan de overkant zit een winkel naast de bakkerij, waar je er ook één op de kop kunt tikken. Ze verkopen er trouwens ook lekkere stukjes pizza. Wil je wat meer weten over de achtergrond van dit broodje, lees dan Het verhaal achter Broodje Mario.
Het échte broodje Mario is natuurlijk niet thuis te evenaren; de verse, in hun eigen bakkerij gebakken Italiaanse bollen die ze gebruiken zijn alleen al geweldig. Maar toch is dit recept voor een broodje Mario ook erg lekker en handig voor als je niet in de buurt van de binnenstad bent. Heb je er nog nooit één geproefd? Dan weet je wat je te doen staat als je eens in Utrecht bent 😉

 


Gerelateerde berichten:

Recept zelfgemaakte crostini met tonijn, tomaat en rode ui
Recept Griekse aardappelsalade
Recept boerenomelet
Zelfgemaakte eiersalade
Vintage Tea Party recepten


 

Recept broodje Mario

Recept voor de lekkerste Italiaanse bol uit Utrecht, 1 broodje

Ingrediënten broodje Mario

– Italiaanse bol
– 1 plak kaas
– 2 plakjes salami
– 3 plakjes chorizo
– Wat rauwkost
– Groene peperoni pepers

Voor de rauwkost heb ik een pot Rauwkost zoet/zuur van Kühne (affiliate link) gebruikt.

ingrediënten broodje Mario

Bewaar voor later op Pinterest:

Pinterest-afbeelding met een foto van een Italiaanse bol belegd met kaas en salami.

Zo maak je een broodje Mario

 

Als je de juiste ingrediënten hebt, is de bereiding niet meer zo moeilijk. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de rauwkost even uitlekken in een vergiet. Als de rauwkost te nat is, wordt je broodje zompig. Beleg het broodje als volgt: eerst de kaas, dan de salami, chorizo, rauwkost en tot slot pepertjes.

broodje Mario beleggen

Vervolgens verwarm je het open broodje op een bakplaat met bakpapier drie minuten in de voorverwarmde oven. Zie je hoe mooi de kaas is gesmolten?

broodje Mario bakplaat

 

Zelfgemaakt broodje Mario

Dat was het al, makkelijk hè? Eet smakelijk!

broodje Mario zelfgemaakt

Op zoek naar nog meer Italiaanse recepten?

 

Bewaar op Pinterest:
recept broodje Mariorecept broodje mario pinterestbroodje Mario Italiaanse bol Utrecht

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics