Het is weer bijna december en dat betekent dat het weer tijd is voor mijn jaarlijkse adventskalender. Inmiddels een echte traditie op mizflurry.nl, want de afgelopen 5 jaar deed ik ieder jaar een adventskalender met activiteiten. In het aankondigingsbericht van vorig jaar, staan ook de links naar de andere jaren, mocht je het leuk vinden om daar rond te neuzen. Voor dit jaar heb ik iets weer iets nieuws bedacht, want ik vond het wel steeds meer van hetzelfde worden. Ik heb 23 leuke en creatieve blogvriendinnnen gevraagd om samen af te tellen naar kerst met 24 activiteiten. Lees snel verder hoe of wat!

Aftellen naar kerst met 24 bloggers

We gaan dus aftellen naar kerst door middel van een bloghop die 24 dagen duurt. Misschien dat je de afgelopen tijd al vaker een bloghop bent tegengekomen (bijvoorbeeld die van de mamabloggersdag); hierbij verwijzen bloggers naar twee andere bloggers in een lijst, degene voor hen en na. De lezer hopt op deze manier van de ene naar de andere blog, tot ze allemaal langs zijn gekomen. In deze adventskalender loopt de hop 24 dagen; van 1 tot 24 december. Iedere dag schrijft een andere blogger over een leuke activiteit die je in december in de aanloop naar kerst kunt doen (met je kinderen). De blogs die meedoen heb ik zelf geselecteerd, omdat het mijn favoriete (creatieve) blogs zijn. Ik vind het superleuk dat ze allemaal met mijn idee mee willen doen, bedankt allemaal! Laten we er een feestje van maken!

 

De activiteiten

1 Adventskalender knutselen (wereldvanmama.nl)
2 Bordspel (www.go-or-no-go.nl)
3 Sinterklaasknutsel (blog bestaat helaas niet meer)
4 Sinterklaasactiviteit (villaspeelmama.blogspot.nl)
5 Chocolademelk (savethemama.nl)
6 Klei (blog bestaat helaas niet meer)
7 Seizoenstafel (blog bestaat helaas niet meer)
8 Papieren sneeuwvlokken knippen (blog.kreanimo.com)
9 Wintersnack (blog bestaat helaas niet meer)
10 Huis kerstig versieren (www.nobody-else.nl)
11 Foto’s maken voor de kerstkaart (www.janske.nl)
12 Kerstboeken (mamaabc.be)
13 Kerstkaarten maken (mamasmetthee.wordpress.com)
14 Sneeuwknutsel (of activiteit) (www.fulltimemama.nl)
15 Boomversiering knutselen (www.mamakletst.nl)
16 Raam versieren (badschuim.eu)
17 Activiteit buiten (www.pinkpress.nl)
18 Kerstknutsel (www.maakhetvrolijk.nl)
19 Kerstmuziek (www.goodgirlscompany.nl)
20 Recept kinderkerstdiner (www.mamaminke.nl)
21 Cadeautjes inpakken (www.meisje-eigenwijsje.nl)
22 Kerstkoekjes bakken (annekoendigitaal.blogspot.nl)
23 Kerstboom knutselen (www.mamamaai.nl)
24 Kerstpakketjes (www.mizflurry.nl)

Als je één van de activiteiten doet, zouden we het superleuk vinden om dit terug te zien op social media. Gebruik dan de hashtag #aftellennaarkerst.

Morgen begint het aftellen met het maken van een adventskalender. Laura laat op wereldvanmama.nl zien hoe zij dat heeft aangepakt (deze activiteit komt op 1 december 2016 online).

De berichten

Gedurende de maand december zal iedere dag de link naar het bericht van die dag toegevoegd worden aan onderstaande link-up. Uiteindelijk zul je hier dus alle activiteiten kunnen vinden.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: