Een gratis haakpatroon sneeuwvlok als onderdeel van een gehaakte winterslinger staat vandaag op het programma. Heb je nog wat wit katoen liggen? Ga dan snel aan de slag met dit patroon. Het haken van deze sneeuwvlok is makkelijk en je bent snel klaar. Leuk als hangers in kerstboom of los om bijvoorbeeld een cadeautje mee te versieren.

sneeuwvlok haken Nederlands patroon Pinterest

De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Gratis haakpatroon sneeuwvlok

Voor de sneeuwvlok heb ik wit katoen gebruikt en een haaknaald van 4mm, maar je kunt ook een andere maat naald gebruiken.

 

Toer 1: Haak 6 lossen en sluit ze met een halve vaste tot een ring.
Toer 2: Haak 3 lossen (telt als eerste stokje) en 2 stokjes in de ring. Haak dan 2 lossen, *3 stokjes in de ring, 2 lossen*. Herhaal wat tussen de sterretjes staat 4 keer. Sluit deze toer met een halve vaste in de bovenste losse van de eerste 3 lossen van deze toer.

sneeuwvlok haken patroon

Toer 3: Haak 1 losse en dan 1 halve vaste in het eerste gat. Haak in datzelfde gat *[1 vaste, 3 lossen, 1 vaste, 5 lossen, 1 vaste, 3 lossen, 1 vaste] en 1 losse*. Herhaal wat tussen de sterretjes staat 5 keer, maar dan steeds in het volgende gat. Sluit met een halve vaste.

sneeuwvlok haken patroon gratis
Hecht het werk af.

sneeuwvlok haken patroon Nederlands

Ik hoop dat het patroon duidelijk is. Alles wat tussen de rechte haken [] staat, moet dus in het eerstvolgende ‘gat’.


Winterslinger haken previewGeen zin om het patroon vanaf je telefoon of tablet te haken? Ik heb de vier patronen van de winterslinger – het hartje, de sneeuwvlok, ster en kerstboom – handig gebundeld in een printbaar PDF-bestand. Lekker haken zonder afleiding.
Bekijk het haakpatroon winterslinger nuGerelateerde berichten

Veel pompons tegelijk maken
Uitleg papieren sneeuwvlokken knippen
Recept wit zoutdeeg
Recept sneeuwklei
Gekleurd zoutdeeg
Gratis feestdagen planner – pakket met 11 handige printables


Meer leuke haakspullen

Neem ook een een kijkje bij bol.com, daar hebben ze allerlei leuke haakspullen, met vrolijke kleuren.

 

Bekijk ook mijn andere gratis haakpatronen

haakpatroon harthaakpatroon sterhaakpatroon kerstboom

bloemen haakpatronen lenteslinger

Bewaar voor later op Pinterest:

sneeuwvlok haken Nederlands patroon pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Soort nieuwsbrief

Web Analytics Made Easy - StatCounter