16 januari 2013

Gratis haakpatroon sneeuwvlok

Een gratis haakpatroon sneeuwvlok als onderdeel van een gehaakte winterslinger staat vandaag op het programma. Heb je nog wat wit katoen liggen? Ga dan snel aan de slag met dit patroon. Het haken van deze sneeuwvlok is makkelijk en je bent snel klaar. Leuk als hangers in kerstboom of los om bijvoorbeeld een cadeautje mee te versieren.
Gratis haakpatroon sneeuwvlok

Voor de sneeuwvlok heb ik wit katoen gebruikt en een haaknaald van 4mm, maar je kunt ook een andere maat naald gebruiken.

Toer 1: Haak 6 lossen en sluit ze met een halve vaste tot een ring.

Toer 2: Haak 3 lossen (telt als eerste stokje) en 2 stokjes in de ring. Haak dan 2 lossen, *3 stokjes in de ring, 2 lossen*. Herhaal wat tussen de sterretjes staat 4 keer. Sluit deze toer met een halve vaste in de bovenste losse van de eerste 3 lossen van deze toer.Toer 3: Haak 1 losse en dan 1 halve vaste in het eerste gat. Haak in datzelfde gat *[1 vaste, 3 lossen, 1 vaste, 5 lossen, 1 vaste, 3 lossen, 1 vaste] en 1 losse*. Herhaal wat tussen de sterretjes staat 5 keer, maar dan steeds in het volgende gat. Sluit met een halve vaste.


Hecht het werk af.Ik hoop dat het patroon duidelijk is. Alles wat tussen de rechte haken [] staat, moet dus in het eerstvolgende 'gat'.


Gerelateerde berichten

Veel pompons tegelijk maken
Uitleg papieren sneeuwvlokken knippen
Recept wit zoutdeeg
Recept sneeuwklei
Gekleurd zoutdeeg


Clover haaknaalden

Voor het haken van deze sneeuwvlok gebruikte ik een Clover Soft Touch haaknaald. De Clover haaknaalden* vind ik echt superfijn haken. Het ijzeren gedeelte van de haaknaald is heel zacht, waardoor de draad er heel makkelijk over heen glijdt en het handvat is lekker zacht. Inmiddels heb ik een set Clover Amour haaknaalden en die zien er ook nog eens heel leuk uit met hun vrolijke kleuren. Ze zijn wel duur, maar ik vind ze hun prijs wel waard. In deze set* zitten 9 haaknaalden in de maten 2mm / 2,5mm / 3mm / 3,5mm / 4mm / 4,5mm / 5mm / 5,5mm / 6mm, dit zijn de maten die ik meestal gebruik.

Meer gratis haakpatronen

haakpatroon harthaakpatroon sterhaakpatroon kerstboom

Bekijk ook mijn overzichtspagina kerst.

Dit bericht bevat affiliate links. Dit betekent dat als je het product koopt via één van deze links dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Bekijk meer DIY's

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

Schrijf je in voor één van mijn nieuwsbrieven:
* verplicht veld
Soort nieuwsbrief


Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan één van onderstaande afbeeldingen gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!


Makkelijk haakpatroon van een sneeuwvlok. Onderdeel van een kerstslinger van katoen (op de site staan ook patronen van een kerstboom, ster en hartje). Gratis en Nederlands patroon.

6 opmerkingen:

 1. Bedankt voor het patroontje! Ik ga er mee aan de slag!

  Groetjes,
  Miep

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie sneeuwvlok,ik ga het gelijk uitproberen! Dank je wel voor het patroontje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moet bij toer 2 niet staan herhaal 5x ipv herhaal 4x.Want als ik dat 4x doe dan kom ik niet uit en met 5x wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij klopt het patroon zoals het hierboven staat. Het gaat erom dat je uiteindelijk 6 'clusters' hebt. Dus 1x door 3 lossen en 2 stokjes te haken, de 2e x door 3 stokjes te haken en dat dan nog 4x herhalen maakt 6, toch?

   Verwijderen
 4. hallo Fleur ik deze gehaakt en vind hem heel prachtig , maar zo je mij even opweg willen zetten ik zou dit sneeuwvlokje veel groter willen hebben zo voor aan het venster te hangen , kan je mij even op weg zetten aub
  lieve groetjes Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor het patroontje zeer duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen