Vind jij de aanloop naar Sinterklaas en Kerstmis ook altijd zo druk? Hier in huis is het de laatste maanden van het jaar altijd een tamelijk chaotische boel. Het helpt wel altijd als ik vooruit plan en dingen opschrijf. Daarom heb ik iets handigs bedacht en gemaakt; een gratis feestdagen planner. In dit bericht kun je lezen welke 11 printables hier in zitten (je hoeft natuurlijk alleen de pagina’s te printen die je handig lijken en je kunt zelf kiezen hoe vaak) en hoe je ze kunt gebruiken.

gratis feestdagen planner

Goed voorbereid voor de feestdagen 2022

November en december zijn altijd drukke maanden hier. Niet alleen omdat het sowieso een drukke tijd is met kinderen en we Sinterklaas én Kerst groot vieren, maar ook omdat ik altijd veel te doen heb voor deze blog. De afgelopen jaren zijn er namelijk heel wat Sinterklaas en Kerst-gerelateerde berichten verschenen op mizflurry.nl. Hieronder staat een lijst van de leukste berichten:

 

Sinterklaas

Sinterklaasknutsel Piet Mondriaan
Tip: Het grote Sinterklaaskookboek
Sinterklaas-tapas – nieuwe pakjesavondtraditie
De Pietenacademie
Recept pepernotenklei

Kerst

Mini saucijzenbroodjes voor het kerstdiner op school
Cadeau labels Kerst – 9 leuke kaartjes
Handleiding adventskalender knutselen: krans met Christmas crackers
Kinderkerstmenu
Gratis haakpatroon sneeuwvlok

Cadeau-ideeën

Tips en ideeën voor leuke cadeaus voor kinderen
Cadeautips voor baby’s, peuters en kleuters
Speelgoedtips voor kinderen (kinderfilmpjes YouTube)
Inspiratie voor het Sinterklaas verlanglijstje
Cadeautips voor jongens en een meisjespeuter (verlanglijstjesinspiratie)

 

Bij het voorbereiden van Sinterklaas en Kerst laat ik me graag inspireren door de ideeën die bewaard worden op Pinterest. Bijvoorbeeld een leuke Sinterklaasknutsel, een grappig hapje voor het kinderkerstdiner op school of lekkere recepten voor pakjesavond of het kerstdiner. Maar bij het in de praktijk brengen van al die gave ideeën gaat het wel eens mis. Dan helpt het om dingen op te schrijven en lijstjes te maken. En daar kan deze gratis feestdagen planner je bij helpen. In dit printable-pakket zitten 11 handige formulieren die je helpen om goed voorbereid te zijn voor de feestdagen van 2021.

Gratis feestdagen planner

Maandkalender november en december

maandkalender november december

De eerste twee pagina’s zijn maandkalenders, voor november en december. Je moet even zelf de dagnummers invullen, zo blijft de planner ieder jaar te gebruiken. Op deze kalenders kun je je agenda bijhouden. Wanneer zijn alle feestjes? Het kerstdiner op school, Sinterklaas op het werk, de verschillende kerstfeestjes etc. Als je de pagina’s uit het pakket print en bij elkaar in een mapje doet, is het handig om deze twee kalenders voorin te stoppen om het overzicht te bewaren.

Weekplanner downloaden en printen

weekplanner downloaden printen

De weekplanner kun je natuurlijk zo vaak uitprinten als je zelf nodig acht. Er is voor iedere dag een vakje voor afspraken of taken. Onderaan is een veld voor dagelijkse taken, geïnspireerd op een bullet journal habit tracker. Zo hoef je taken die je iedere dag moet doen niet steeds op te schrijven, maar kun je ze wel iedere dag afstrepen.

Bucket list en to-do lijst voor de feestdagen

bucket list to-do lijst feestdagen

De bucket list voor de feestdagen is ideaal voor al die leuke Pinterest ideeën voor Sinterklaas en Kerst. Zo komt het er waarschijnlijk echt nog van ook (in ieder geval een paar).

 

De to-do lijst kun je per categorie gebruiken of alleen voor al je feestdagen klussen, afhankelijk van hoeveel je te doen hebt. De legenda die erbij staat, gebruik ik ook in mijn bullet journal en vind ik erg fijn werken. In de afvink-vakjes kun je de volgende dingen aangeven

 

– taak in uitvoering
– afgeronde taak
– taak geannuleerd
– prioriteit

Feestdagen budget bijhouden en inkopenlijst

feestdagen budget bijhouden inkopenlijst

Voor maken en bijhouden van je feestdagen budget zijn er twee pagina’s in de feestdagen planner. Op de eerste pagina kun je aangeven hoeveel geld je aan de verschillende categorieën wilt besteden. Voorbeelden van categorieën zijn: cadeautjes, versieringen, eten, etc. Daaronder en op de tweede pagina kun je je uitgaven bijhouden. Je schrijft hier op om welk product het gaat, in welke categorie dit product hoort, wat het kostte en hoeveel er nu nog over is van het budget van de desbetreffende categorie.
Ook zit er een inkopenlijst bij, speciaal voor de feestdagen. Hier kun je alles opschrijven wat je nog nodig hebt om de feesten helemaal geweldig te maken. Denk bijvoorbeeld aan versieringen en inpakbenodigdheden.

Verlanglijstjes organiseren met de cadeauplanner

verlanglijstjes organiseren cadeau planner

Een cadeauplanner gebruik ik al jaren (gewoon in Excel) om van tevoren te bekijken wat de kosten van alle cadeautje ongeveer zijn en of het binnen het budget past. Ik heb namelijk een grote familie, dus dat betekent ook veel cadeautjes. Als ik begin november al de cadeautjes van mijn eigen kinderen plan, dan weet ik ook precies welke wensen ik op de online lijstjes voor andere familieleden kan zetten. Zo worden dubbele cadeaus voorkomen (Sinterklaas weet toch altijd alles immers ;-P).

Menu planner in het Nederlands + boodschappenlijst

menu planner Nederlands boodschappenlijst

Menuplanners zijn er volop te vinden via Pinterest natuurlijk, maar deze is in het Nederlands en die daar zijn meestal in het Engels. Ook vond ik gewoon dat deze niet mocht ontbreken in deze verzameling. Je kunt noteren voor welke maaltijd je plant en dan precies wat je wil maken als voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerechten, nagerecht en welke drankjes. In de kolom ernaast kun je gelijk een boodschappenlijstje schrijven.

Feest organiseren met de feestplanner

feest organiseren feestplanner

Tot slot zit er ook nog een feestplanner bij. Als ik een feestje organiseer, ga ik altijd eerst even rustig zitten en schrijf ik de volgende punten op:
– Naam feest
– Datum & tijd
– Locatie
– Thema
– Eten & drinken
– Decoraties
– Entertainment
– Tijdlijn
– Gasten
Zo heb je alle informatie overzichtelijk bij elkaar. Je kunt hier op ook bijhouden welke gasten komen en welke niet.

Zelf een kalender maken en uitprinten

feestdagen 2018 agenda planner

Het handige van zo’n printable-pakket is dat je zelf je planner kunt samenstellen. Je kiest gewoon welke pagina’s je handig lijken en deze print je. Daarna kun je ze in een mapje doen of bewaren op een andere manier die jij handig vindt. Sommige pagina’s zul je vaker nodig hebben en die print je dan gewoon nog een paar keer uit.

Gratis feestdagen planner downloaden

mizflurry freebies

Deze printable is gratis voor de nieuwsbriefleden van MizFlurry. Gebruik bij het afrekenen de code die je in de welkomstmail hebt ontvangen.
Via het formulier onderaan deze pagina kun je je inschrijven.

Hopelijk gaat deze gratis feestdagen planner je helpen wat orde in chaos te brengen. Ik hoor graag of het je geholpen heeft en of je nog ideeën hebt om te planner te verbeteren. Fijne feestdagen in ieder geval alvast!

Bewaar op Pinterest:
gratis feestdagen planner pinterest


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics Made Easy - StatCounter