Ben je op zoek naar ideeën en tips voor een verjaardagscadeau voor kinderen, leuke kerstcadeaus of sinterklaascadeaus? In dit bericht vind je dan zeker inspiratie voor gaaf jongens en meisjes speelgoed, speelgoed om te verzamelen en spellen. Ga er even lekker voor zitten, want in dit lange bericht laat ik je alle nieuwe speelgoedtrends van Hasbro zien. Of pin hem op Pinterest om je uit de brand te helpen in tijden van decemberstress!

cadeau ideeen kinderen

Afgelopen woensdag waren Ewan en ik aanwezig bij de lancering van de nieuwe kinderspellen en kinderspeelgoed collectie van Hasbro. Dat vonden we natuurlijk supergaaf. Vorig jaar ben ik daar met Mack en Kate naar toe geweest en kregen we ook al een inkijkje in de speelgoedtrends voor het komende jaar. Veel van de dingen de we toen gezien hebben, kwamen in de loop van het afgelopen jaar terug als rage (zoals de Beyblades* bij Mack in de klas of de Star Wars lichtzwaarden*, die hier in de buurt erg populair tijdens het buitenspelen waren) of is gewoon veel mee gespeeld door mijn kinderen (Kate met de Disney Princess poppen* bijvoorbeeld en de jongens met Star Wars Force Link*). Dus ik was zelf ook erg benieuwd wat Hasbro dit jaar in petto voor ons heeft. Ieder jaar is het weer zoeken naar leuke cadeaus voor het Sinterklaasfeest en daarbij kan ik wel wat inspiratie gebruiken.

 

Nou, tips en ideeën voor leuke cadeautjes hebben we zeker gekregen. We mochten op ontdekkingstocht door het kantoor van Hasbro en bij ieder onderdeel kon Ewan een cadeautje  en/of een stempeltje verzamelen. Als hij zijn stempelkaart vol had, zou hij nog een groter cadeau krijgen. Dat cadeau mocht hij pas thuis uitpakken, dus we waren erg nieuwsgierig wat daar in zou zitten.

 

Ik stond echt te kijken van alle (ver)nieuwe(nde) speelgoed ideeën, voor zowel meisjes als jongens. Ze gaan ook flink mee in de speelgoedverzameltrend, waarover je verderop meer kunt lezen. Kijk je mee wat we allemaal gezien hebben?

 

Speelgoed voor meisjes

 

Baby Alive

 

Ewan stond niet echt te springen om bij de Baby Alive poppen te kijken, maar voor zijn zusje (en stempeltje) is hij toch langsgegaan en bleek hij over goede vader skills te beschikken:

baby alive meisjes speelgoed

baby alive mooie ogen

Ik vond de Baby Alive poppen zelf super schattig; kijk eens naar die ogen en die bewegen ook nog eens heel natuurlijk. We kregen een hele demonstratie van de Baby Alive Plas en Dans baby*, die trouwens genomineerd is voor speelgoed van het jaar 2018. Deze pop kan echt op een potje plassen, als je tenminste water in haar beker doen en haar dat laat opdrinken. Maar als ze moet, dan moet ze ook echt! Heel leerzaam dus voor kinderen die bezig zijn met zindelijkheidstraining, maar ook heerlijk doen alsof-spel voor poppenmoedertjes. Kate zou deze pop ook geweldig vinden.

 

Je kunt de Baby Alive poppen onder andere kopen bij bol.com.

 


Gerelateerde berichten

Cadeautips voor jongens en een meisjespeuter (verlanglijstjesinspiratie)
Cadeautips voor baby’s, peuters en kleuters
Speelgoedtips voor kinderen (kinderfilmpjes YouTube)
Inspiratie voor het Sinterklaas verlanglijstje
Gratis feestdagen planner – pakket met 11 handige printables


My Little Pony speelgoed – Singing Rainbow Dash

 

Ook de Singing Rainbow Dash is echt wat voor Kate. Deze My Little Pony kan vijf liedjes uit de tv-serie zingen en 15 zinnetjes zeggen. Maar wat nog leuker is, is de bijbehorende microfoon, waardoor je mee kunt zingen of zelf helemaal alleen het lied ten gehore kunt brengen.

singing rainbow dash my little pony speelgoed

 

Speelgoed om te verzamelen

 

Zoals ik al eerder schreef, heeft Hasbro verschillende gave lijnen om speelgoed te verzamelen. Dit zijn natuurlijk hele leuke schoencadeautjes of kleine kerstcadeautjes.

In het filmpje hieronder kun je Mack en Kate vier van deze verzameltrends zien uitpakken:

 

 

Lost Kitties

lost kitties figuur verpakking

Kate is enorm dol op slijm en klei filmpjes op YouTube waar dan speelfiguurtjes in verstopt zitten. En dat is eigenlijk precies wat Lost Kitties is. Een bakje klei met daarin wat kleine speelgoedjes. Daar zit ook een verhaal achter, waar Ewan je meer over vertelt in het onderstaande filmpje, waarin hij een Lost Kittie uitpakt:

 

Ze zijn onder andere te koop bij bol.com: Lost Kitties*.

My Little Pony Cutie Mark Crew

my little pony cutie mark crew

Nog meer nieuw My Little Pony speelgoed waren de Cutie Mark Crew blind boxes. Dit is speelgoed waarvan je niet kunt zien wat er in zit. De kleine roze kokertjes waar de kleine pony’s inzitten, kun je stapelen en zo een kasteel(tje) bouwen. Hieronder kun je zien hoe Kate er een uitpakt:

Ze zijn onder andere te koop bij bol.com: My Little Pony Cutie Mark Crew.

Littlest Pet Shop Hungry Pets

littlest petshop hungry pets figuur verpakking
Ook deze figuurtjes van Littlest Pet Shop komen in een blind box. Super schattige dieren en een beetje gek, met als thema en extra speelelement iets te eten.

Ze zijn onder andere te koop bij bol.com: Littlest Pet Shop Hungry Pets*.

Trolls

trolls figuur verpakking

De Trolls komen niet in blind boxes, maar je kunt gewoon zien welke je koopt. Dezelfde figuren als uit de film. Kate kreeg Poppy* en vindt het heerlijk om met haar haren te spelen.

Lock Stars

lock stars figuur verpakking

De Lock Stars figuurtjes van Hasbro zijn eigenlijk kleine slotjes met twee sleuteltjes, een geheim minifiguur en een vakje waar je iets in kunt stoppen. Je kunt ze vastmaken aan bijvoorbeeld je tas of schonen. En natuurlijk sparen!
Ze zijn onder andere te koop bij bol.com: Lock Stars dieren.

Mighty Muggs

star wars mighty muggs figuur verpakking

Voor fans van Star Wars en Marvel is er ook iets nieuws te verzamelen; namelijk deze Mighty Muggs. Deze figuren zijn ongeveer 10cm hoog en kunnen drie verschillende gezichtsuitdrukkingen laten zien door op hun hoofd te drukken. De Mighty Muggs zijn wat duurder en bijvoorbeeld leuke (sinterklaas) cadeautjes tot 15 euro. Ewan mocht op de foto met een Mighty Mugg terwijl hij een gezichtsuitdrukking nadeed. Beste goed gelukt, toch?

ewan mighty muggs chewie

Ze zijn onder andere te koop bij bol.com: Mighty Muggs*.

 

Star Wars speelgoed

Het stoere meisjes en jongens speelgoed van Star Wars trok natuurlijk gelijk Ewans aandacht. Wij hebben een flink verzameling Star Wars lichtzwaarden en Force Link poppetjes en Ewan vond de Star Wars collectie dan ook erg interessant.

star wars speelgoed hasbro ewan

Zoals je net al kon lezen zijn er dus Star Wars Mighty Muggs* die je kunt sparen, maar wat Ewan en ik helemaal geweldig vonden, was de FurReal Chewie*. Hij was zo zacht, harig en schattig. Deze Chewbacca is interactief en kan 100 verschillende combinaties van geluiden en bewegingen maken. Dus als je iets tegen hem zegt, zegt hij iets terug in Wookie-taal. En hij vindt het als co-piloot superleuk als je met hem rond rent en hem laat vliegen (terwijl je hem vasthoudt dus ;-).
Toegevoegd in november 2021: inmiddels woont Chewie alweer een paar jaar bij ons. Hij heeft nog steeds een mooi plekje in Ewans kamer, terwijl daar verder vrijwel geen speelgoed staat ;).

furreal chewie ewan

Nerf

Ook van Nerf waren er nieuwe dingen te zien. Deze kinderpistolen zijn hier in de buurt om de zoveel tijd weer de rage van het moment. We hebben gekeken naar de Nerf Laser Ops en de Nerf N-strike Elite Infinus.

Nerf N-Strike Elite Infinus

Nerf Strike Elite Infinus

Deze elektrische Nerf N-Strike Elite Infinus* is gewoon een automatisch pistool. Je kunt er 30 Nerf pijltjes in laden en deze vervolgens razendsnel afschieten.
Toegevoegd november 2021: dit gigantische Nerf pistool hebben wij afgelopen herfstvakantie van een vriendje van Mack mogen lenen. De kinderen vonden het geweldig. (En dan bijvoorbeeld om Red Light , Green Light van Squid game te spelen en degene die bewoog ‘neer’ te schieten.) Een minpuntje: er gaan wel van die grote batterijen in en die gaan vrij snel leeg. Maar met oplaadbare batterijen hoeft dat geen probleem te zijn.

 

Nerf Laser Ops

nerf laser ops

Dit was toch wel een van de favoriete ontdekkingen van Ewan op deze gezellige middag. Met Nerf Laser Ops* kun je een soort laser gamen tegen je vrienden of alleen met behulp van een app. Dit raakvlak met gaming was natuurlijk wat Ewan erg cool vond. De Alphapoint en Deltaburst blasters komen met een telefoonhouder en je kunt gratis de app Nerf Laser Ops Pro downloaden. En dan kan de pret beginnen. Als je alleen speelt kun je door virtual reality technologie op allerlei vijanden in de ruimte om je heen schieten en als je tegen anderen speelt, dan houdt de app de score voor je bij. Lekker gamen en toch bewegen. En wat ik als moeder heel fijn vindt: geen pijltjes. Dus je hoeft niet op zoek naar kwijtgeraakte pijltjes en je kunt ook niet meer per ongeluk in iemand oog schieten.

nerf laser ops app telefoon

nerf laser ops deltaburst

Yellies

Supernieuw zijn ook de Yellies. Deze grappige insecten zijn eigenlijk nog niet in Nederland te koop, maar hopelijk komt dat snel, want we hebben er erg veel lol mee gehad. Deze beestjes reageren op geluid en dan beginnen ze te lopen. Hoe harder het geluid, hoe harder ze lopen. Ewan vond het natuurlijk het grappigst als ze van de tafel liepen.

*update 4 november 2018*
Inmiddels hebben we een Yellie in huis en getest, zie onderstaand filmpje:

 

Te koop bij bol.com: Yellies*. (Maar ik zag ze afgelopen weekend, november 2021, heel goedkoop bij het Kruidvat liggen.)

Kinderspellen

Leuke bordspellen en kinderspellen voor binnen maken dat is wel toevertrouwd aan Hasbro Gaming. Wij hebben Wie is het?, een paar Monopoly varianten, Twister en Toilet Pret* in onze spellencollectie. Deze grappige spelletjes voor kinderen zijn altijd een succes.

 

Trap er niet in!

Afgelopen woensdag mochten we onder andere kennis maken met Trap er niet in!* Bij dit spel krijg je een blinddoek om en moet je proberen niet op de drolletjes van klei te staan. Pret gegarandeerd natuurlijk. Wel handig om op blote voeten te spelen, kwamen we al snel achter.

trap er niet in spel drollen blinddoek

Party games voor volwassenen

Gezelschapsspellen zijn natuurlijk niet alleen voor kinderen. Ze kunnen ook een feestje voor volwassenen opvrolijken. Twee grappige spellen die we te zien kregen waren Speech Breaker* en Geen Paniek*.

 

Bij Speech Breaker moet je iets proberen te omschrijven, waarbij je bepaalde woorden niet mag zeggen. Dat is op zich nog wel te doen, maar je moet ook een koptelefoon op en in een microfoon praten. Wat je zegt komt iets vertraagd door de koptelefoon je oren binnen. Een daardoor raken je hersenen in de war en begin je wartaal uit te slaan.

 

Bij Geen Paniek moet je proberen om zo cool mogelijk te blijven voor 30 seconden, terwijl andere spelers rare geluiden of bewegingen maken. Lukt dat je niet, dan ben je af. Maar om te controleren of je echt relaxt bent, wordt je hartslag gemeten. Vals spelen is er dus niet bij!

party games volwassenen

Pie Face Canon

En toen mochten we thuis nog een cadeau uitpakken. Hier bleek Pie Face Cannon* in te zitten. Bij dit spel kun je eindigen met een gezicht vol slagroom, als je pech hebt. Het stond vorig jaar al op de verlanglijstjes van de kinderen, maar ze hadden geen geluk. Nu wel 😉 Dezelfde dag moest er nog slagroom gekocht en het spel gespeeld. En drie maal raden wie de Sjaak was?

 

Ewan en ik hebben een hele leuke middag gehad en we zijn weer verwend. Hopelijk heeft dit bericht je geïnspireerd of kunnen helpen om een leuk kindercadeau uit te zoeken.

Welk speelgoed zou bij jullie thuis een groot succes zijn?

 


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hasbro.


Bewaar op Pinterest:
cadeau ideeen kinderen pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics