4 augustus 2016

Maak je eigen Wie is het?-spel - gratis download leeg sjabloon

Toen Ewan acht jaar werd en hij zijn Pokemon verjaardag vierde, heb ik een Pokemon Wie is het? voor hem gemaakt. Het leuke is dat dit niet alleen mogelijk is met Pokemon, maar met alle plaatjes die kunt bedenken. Wat je nodig hebt, is een leeg sjabloon (en het spel). En dat sjabloon kun je in deze blogpost downloaden.

Zelf Wie is het maken - uitleg en gratis sjabloon


Vernieuwde Wie is het?

Wie is het?; een klassieker onder de bordspellen. Het is dat spel met een klapbord, waarbij je vroeger een plaatje moest trekken en er dan door middel van vragen die alleen maar met ja of nee beantwoord konden worden achter zien te komen welk kaartje je tegenstander had. Bij ieder antwoord kon je weer een paar personages elimineren. Wij hadden het spel thuis vroeger niet, maar het was bij spelletjesmiddagen op school altijd erg populair (of vond ik dat, omdat we het thuis niet hadden?). Sinds een paar jaar is er een vernieuwde variant van het Wie is het?-spel* op de markt, met uitbreidingen en je kunt ook uitbreidingen downloaden. Via onderstaande link kun je het spel direct bestellen:



Sjablonen en uitbreidingen

Dus naast de vertrouwde gezichten kun je bijvoorbeeld ook naar dieren raden. Als je het spel koopt, zitten er twee bladen met figuren bij (één vel, met een verschillende voor- en achterkant); de vertrouwde Wie is het?-gezichten en een dieren-versie. Via de link http://www.hasbro.com/guesswho kun je nog meer sjablonen downloaden. Op het moment dat ik dit typ, zijn er zes extra sjablonen beschikbaar, wat ik persoonlijk weinig vind.


Gerelateerde berichten:

Een experiment: Pokemoneieren hatchen
Pokemon klei printables
Pokemon Pizza & Game Night
Pokeball cupcakes; zo maak je ze
Een overzicht van leuke Pokemon ideeën



Gratis download leeg sjabloon

Maar je kunt ook zelf een uitbreiding maken en dat heb ik gedaan met Pokemon. Die durf ik hier niet op de blog te zetten, omdat ik bang ben voor gezeur met copyright, maar ik kan hier wel het lege template delen, zodat je die zelf kunt aanpassen met bijvoorbeeld Pokemon, familieleden of een ander favoriet thema.



Zo vul je het sjabloon

Nu je het lege sjabloon hebt, kun je aan de slag. Ik gebruik hiervoor Photoshop, maar het kan met ieder fotobewerkingsprogramma waarin je met lagen kunt werken. Paint.net is een goede gratis variant.

Hier nog even een kort stappenplan:

1. Download het sjabloon en open het in Photoshop, paint.net of een ander programma.
2. Zorg dat je 24 plaatjes verzameld hebt om het sjabloon mee te vullen.
3. Open de plaatjes één voor één in het programma, selecteer het helemaal en kopieer. Plak het dan in het sjabloonbestand. Verklein het plaatje tot het in het grootste vakje past. Doe dit nog een keer met hetzelfde plaatje, maar dan voor één van de vakjes in de één van de bovenste twee rijen.
4. Typ de naam van de afbeelding in het rechthoekige vakje dat aan het grotere vakje vastzit (ook twee keer).
5. Ga zo door tot je alle vakjes vol hebt.
6. Opslaan en twee keer printen, liefst op stevig papier.

Nu kun je het spel spelen. Voor extra stevigheid is het handig om de originele bladen van het spel achter de printjes te doen. Veel plezier!

Pokemon Wie is het

Wat vind jij van het spel Wie is het?


Meer gratis printables

Zo maak je een Lego trekpop

Zo maak je een Lego trekpop - uitleg en gratis printable
Zo maak je een Lego trekpop

Een tijdcapsule maken

Maak een tijdcapsule - met deze gratis printables
Een tijdcapsule maken

Super Mario Slinger

Super Mario slinger - DIY papieren 3D items - gratis download
Super Mario Slinger

Bekijk meer speelideeën.

*Dit bericht bevat affiliate links. Dit betekent dat als je het product koopt via één van deze links dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'




Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!

Ben je uitgespeeld met de Wie is het? bladen van dit Hasbro spel? Met behulp van deze uitleg en dit gratis sjabloon kun je zelf Wie is het? kaarten maken. DIY

Schrijf je in voor één van mijn nieuwsbrieven:




* verplicht veld




Soort nieuwsbrief



Geen opmerkingen:

Een reactie posten