Het is alweer tijd voor thema vier van Crea-Cross en deze week ben ik één van de bloggers die een inspiratiepost in het thema Feest mocht uitwerken en op deze manier Ilse van Kreanimo mag bijstaan. Een thema wat mij natuurlijk erg aanspreekt, ik heb zelfs een hele overzichtspagina met feestberichten op deze blog staan. Wil je weten wat Crea-Cross precies inhoudt, neem dan zeker even een kijkje op Ilses site, want daar legt ze het heel duidelijk uit.
Voor de uitwerking van het thema heb ik gekozen voor een DIY papieren slinger met 3D-achtig resultaat. En met items uit het spel Super Mario! Omdat het tekenen van de items uit de losse pols leidde tot een beetje knullig resultaat, heb ik in Illustrator wat templates getekend en daar printables van gemaakt. En deze zijn gratis te downloaden in dit bericht! Daarnaast leg ik ook stap-voor-stap uit hoe je de slinger kunt maken. Lees snel verder!

Super Mario slinger. DIY papieren 3D items - gratis download.

Super Mario items printables

Om deze slinger te maken heb je niet zo veel nodig. Een printer (wij hebben een draadloze HP-printer*, waarmee je kunt printen via een draadloos netwerk of door naar je printer te mailen, super handig!), wat papier, een schaar, lijmstift, stiften (ik gebruikte mijn lievelingsstiften*) en garen/touw. Nou dat is eigenlijk nog een hele lijst, maar waarschijnlijk heb je alles al in huis. Zoals hierboven al aangegeven, heb ik voor de Super Mario slinger printables gemaakt; die kun je via onderstaande link downloaden:
Zoals je ziet als je het PDF-bestand met de Super Mario items opent, zien de pagina’s er iets anders uit dan op onderstaande foto’s. Ik heb de printables na het maken van de foto’s voor de tutorial nog wat aangepast, zodat er zes items op een pagina staan en je dus wat papier bespaard. Er zitten zes verschillende sjablonen in het bestand en hiermee kun je acht verschillende items maken, namelijk een ster, munt, wolkje, kattenbel, ijsbloem, vuurbloem, 1-up en power-up. Voor de laatste twee is het sjabloon hetzelfde, maar zijn de kleuren anders.

feestplanner_kind_voorbeeldWil je een onvergetelijk kinderverjaardag organiseren? Met de Printbare Kinderfeest Planner wordt het plannen en organiseren een eitje! Deze uitgebreide 51 pagina’s tellende planner begeleidt je stap voor stap. Bereid je voor op een succesvol feestje! Plan je onvergetelijke kinderfeestje.


Je kunt de sjablonen op verschillende manieren gebruiken. Ik heb ze expres zwart/wit gemaakt zodat je ook aan de slag kunt als je gekleurde inkt op is. In dat geval print je ze op wit papier en kun je ze zelf (laten) inkleuren. Dit is natuurlijk (ook) een heel geschikt klusje voor je kinderen. Daarnaast kun je ze printen op gekleurd papier of karton. Dan zijn ze wel in één kleur, maar als ze binnen het kleurenthema van je feestje passen, kan dit prima. Heb je nog genoeg gekleurde inkt en geen zin om alles in te kleuren, dan kun je de printables ook in Photoshop inkleuren voordat je ze print. Dit geeft waarschijnlijk ook het mooiste resultaat, maar het haalt ook wel een deel van de lol weg.

 

Super Mario bloem inkleuren

Tutorial Super Mario slinger

Eerst print je de Super Mario slinger-printables uit en kleur je de sjablonen indien nodig en gewenst dus in.

Super Mario Bloem inkleuren door kind.

Daarna knip je alles netjes uit langs de buitenste zwarte lijn. In het voorbeeld gebruik ik vier wolkjes, maar deze techniek kun je ook met drie exemplaren doen. Tijdens het maken van de voorbeeldslinger heb ik hier een beetje mee geëxperimenteerd. Drie kan eigenlijk in alle gevallen prima en vier is vooral mooi bij ronde items, zoals de munt en paddenstoelen. Er zitten zes items op één pagina, dus als je voor alles drie doet, dan kun je een slinger met zestien items maken, van acht blaadjes.

 


Gerelateerde berichten

Pokémon werkblad: Onderwerp, enkelvoud of meervoud
Sjablonen om sneeuwvlokken te knippen
Maak je eigen Wie is het?-spel – leeg sjabloon
Een tijdcapsule maken
Spelletjes voor in het restaurant


 

Als alles uitgeknipt is, vouw je de items precies doormidden, probeer zo recht mogelijk uit te komen. Vouw met de zwarte lijnen/gekleurde kant naar binnen. Dan smeer je wat lijm op één helft aan de achterkant, zoals op de foto. Ik heb hier groene lijm gebruikt, zodat het iets duidelijker te zien is, maar je kunt het beste een gewone witte plakstift gebruiken. Vervolgens plak je een helft van een ander uitgeknipt exemplaar netjes tegen het gedeelte met lijm aan. Dit doe je nog een keer (als je voor drie gaat) of nog twee keer (als je voor vier gaat). Plak hem nog niet in de rondte vast!

3D Super Mario slinger knutselen

Want er moet nog een touwtje tussen, zodat je de items op kunt hangen. Ik heb hiervoor bindtouw gebruikt, waar ik een knoopje in legde voor aan de onderkant, zodat het touwtje er niet tussendoor zou glijden. Leg dit stukje touw, met het knoopje precies aan de onderkant van het item, netjes in het midden en smeer weer lijm op een helft. Vervolgens kun je hem dichtplakken en het touwtje een klein stukje onder het knoopje afknippen.

3D wolkje knutselen

NB Zoals je ziet op de foto staat het niet zo mooi als het touwtje aan de kant van de ogen zit. (Als het wolkje hangt, valt dit trouwens niet meer zo op.) Dus het is handig om te beginnen met het exemplaar met ogen, daar aan iedere kant een ander exemplaar aan vast te plakken en dan het touwtje ertussen te leggen voor je hem helemaal sluit.

Dit doe je voor alle items en tot slot hang je alle papieren 3D-hangers aan een gespannen draad en klaar is je slinger:

DIY Super Mario Slinger

Crea-Cross 4 link up

Crea cross feest

Heb jij ook een leuke, creatieve blogpost geschreven die binnen het thema feest past? Laat dan snel je link achter bij deze link-up:

Neem ook eens een kijkje op het Pinterestbord Crea-Cross, hier vind je blogpost met alle onderwerpen:

Ilse bedankt dat ik mee mag doen aan jouw gave project! En vergeten jullie niet ook een kijkje te nemen bij www.byjon.nl; zij heeft ook een blogpost geschreven met het thema feest.

Meer gratis printables

The Beatles Zentangle

The Beatles Zentangle
The Beatles Zentangle

Pokemon klei printables

Pokemon klei
Pokemon klei printables

Super Mario Speurtocht

Super Mario speurtocht
Super Mario Speurtocht

Heb jij wel eens zelf een slinger gemaakt?


Bewaar op Pinterest

Free printable to make a Super Mario items garland. DIY project 3D paper craft.

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics Made Easy - StatCounter