Ben je op zoek naar papieren sneeuwvlokken patronen? Dan hoef je niet langer te zoeken, want in dit bericht vind je vier sjablonen om papieren sneeuwvlokken mee te knippen. Simpelweg downloaden en printen en je kunt aan de slag met het knippen van sneeuwvlokken. Veel plezier alvast!

Papieren sneeuwvlokken patronen

Vandaag stond eigenlijk ‘een sneeuwbol’ maken op de adventsactiviteitenkalender. Maar ik kon geen leuke en originele insteek vinden om hier een blogpost over te schrijven. Even Googelen op “sneeuwbol maken” levert genoeg uitleg op, daar heb ik niet zo veel aan toe te voegen 😉

Papieren sneeuwvlokken patronen

Waar ik wel nog een leuke toevoeging voor heb, is het knippen van sneeuwvlokken; dit oude bericht is één van mijn populairste aller tijden. Er zijn twee dingen die wat lastiger zijn bij het knippen van een sneeuwvlok; het precies vouwen van het papier zodat je een sneeuwvlok met zes punten krijgt en het tekenen van een strak patroon. Vandaar dat ik vier patronen op de computer heb getekend en deze voor jullie heb omgetoverd tot printable. Bijkomend voordeel van deze patronen is dat het papier minder vaak dubbel wordt gevouwen dan in mijn oude uitleg en het knippen daardoor makkelijker (minder zwaar) gaat.

Benodigdheden papieren sneeuwvlokken patronen knippen

Dit heb je nodig:

– (Wit) papier en een printer om de printable te printen
– Scherpe schaar (ik gebruik het liefst een handwerkschaartje)

Gratis PDF met vier sneeuwvlok-sjablonen

Hieronder staan de sjablonen als afbeelding, zodat je ze los kunt printen. Ik heb ze ook in één PDF samengevoegd, zodat je gemakkelijk twee sjablonen op één A4-tje kunt printen.

papieren sneeuwvlok knippen patroon 1

papieren sneeuwvlok knippen patroon 2

papieren sneeuwvlok knippen patroon 3

papieren sneeuwvlok knippen patroon 4

Korte uitleg sneeuwvlokken knippen met patronen

Om van het papier een mooie sneeuwvlok te maken, knip je eerst het vierkant uit. Vouw het papier daarna op de horizontale stippellijn dubbel. Daarna vouw je het papier nog twee maal langs een onderbroken lijn (zodat het papier zes lagen dik is) en kun je de sneeuwvlok uitknippen. Voorzichtig openvouwen en je bent klaar.

Heb je de smaak te pakken en ben je op zoek naar meer leuke patronen voor de sneeuwvlokken? Dan kan ik het boek papieren sneeuwvlokken van harte aanbevelen. Ik heb het gekregen van Sinterklaas (2016) en er staan veel leuke patronen in.

Veel plezier!


Bewaar voor later op Pinterest:
sjablonen papieren sneeuwvlokken pinterestpatronen papieren sneeuwvlokken knippen pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics