Ben je op zoek naar een creatieve manier om je stijl uit te drukken? Met een Cricut Joy kun je eenvoudig gepersonaliseerde stoffen tassen maken. Of je nu net een Cricut gekocht heb of al een ervaren gebruiker bent, deze stap-voor-stap gids helpt je om je eigen tassen te bedrukken met unieke designs.

stoffen tas bedrukken fb

Een aantal jaar geleden kreeg ik een Cricut Joy voor mijn verjaardag. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik daar na wat gepruts in het begin niet heel fanatiek mee aan de slag ben gegaan. Maar afgelopen kerst kreeg ik de Cricut EasyPress Mini cadeau en vertelde ik mijn peettante, die heel goed is in hobby’s, over de Cricut. Sindsdien heeft ze haar eigen Joy en hebben we regelmatig Cricut-knutselochtenden, samen met mijn moeder en zus(sen). Inmiddels heb ik de smaak te pakken en heb ik al diverse t-shirts en tassen gemaakt.

Op Etsy kun je allerlei ontwerpen en kant-en-klare SVG-bestanden vinden. Maar deze zijn meestal in het Engels. Het leek mij ook wel leuk om tassen met een leuke Nederlandse tekst te maken. Dus ben ik aan de slag gegaan en heb ik deze 29 tas ontwerpen gemaakt. In deze blogpost vertel ik je stap-voor-stap hoe je een stoffen tas kunt bedrukken met een Cricut Joy.

Benodigdheden

NB onderstaande links naar bol.com zijn affiliate links. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg de volgende stappen op een computer of laptop

Zo bedruk je een stoffen tas met een Cricut Joy

 1. Download de bestanden en pak het zip-bestand uit
 2. Open de Cricut Design Space app (als je die nog niet hebt kun je die hier downloaden)
 3. Klik op “Nieuw project”
 4. Klik op “Uploaden”
 5. Klik op “Afbeelding uploaden”
 6. Sleep het gewenste SVG-bestand vanuit de uitgepakte map naar de Cricut Design Space of druk op de knop “Bladeren” en selecteer het bestand.
 7. Klik op de groene knop “Uploaden” (rechtsonder)
 8. Klik op het zojuist geüploade bestand om het te selecteren en vervolgens op de groene knop “Toevoegen aan canvas” (ook rechtsonder)
 9. Zorg dat de afbeelding geselecteerd is (dit kun je zien aan de rechthoek erom heen met vierkantjes op de hoeken, is dit niet zo, klik er dan eenmaal op) en kies bij “Combineren” voor “Lassen”.
 10. Pas de grootte aan. Zorg weer dat de afbeelding geselecteerd is en controleer of bij “Formaat” het slotje gesloten is. De optie “Formaat” vind je in de werkbalk bovenaan. Vervolgens kun je in de vakjes bij “B” en “H” de grootte aanpassen. Voor de Cricut Joy is het aan te raden de hoogte op 11 cm** te zetten. Kijk wat de breedte wordt en controleer of dit niet breder is dan de breedte van je tas.
  ** Staat je Design Space nog niet ingesteld op cm? Dit kun je als volgt aanpassen: klik op het pijltje naar beneden naast je profielfoto en selecteer “Instellingen”. Klik vervolgens op “Canvas” en kies bij “Eenheden” voor “Metrisch”.
 11. Klik op de groene knop “Maken” (rechtsboven). Eventueel kun je het project nu opslaan als je een melding krijgt.
 12. Controleer je project. Je krijgt nu een voorvertoning te zien van je lay-out. Kijk of de letters niet door elkaar staan. Het moet er net zo uitzien als het ontwerp.
 13. Klik op “Spiegelen”, zodat je print straks op de juiste manier verschijnt na het opstrijken.
 14. Klik op de groene knop “Doorgaan” en koppel je Cricut (Joy) als je dat nog niet gedaan hebt.
 15. Selecteer het juiste werkmateriaal, in dit geval waarschijnlijk “Smart Iron-on”.
 16. Plaats het materiaal volgens de instructies (met de glimmende kant naar beneden) in je snijmachine.
 17. Druk op de groene “Start” knop.
  cricut joy tekst stoffen tas uitsnijden
 18. Klik op “Uitladen” als de machine klaar is met snijden.
 19. Haal het overtollige materiaal weg met behulp van een weeder tool. Knip het ontwerp eventueel eerst bij. Vergeet niet om de stukjes binnenin een letter weg te halen.
  cricut smart iron on weeden
 20. Zoek een mooi plekje op de tas om het ontwerp te plaatsen.
  stoffen tas bedrukken kijken kijken niet kopen
 21. Zoek in de warmtepersgids  de instellingen voor je EasyPress op. Voor een Cricut EasyPress Mini, Smart Iron-On en een 100% katoenen tas zal dit 5 seconden voorverwarmen, 25 seconden persen met ferme druk en constante beweging en 15 seconden persen aan de achterkant op medium warmte zijn.
 22. Verwarm je EasyPress voor, in dit geval medium warmte.
  stoffen tas bedrukken cricut easypress mini
 23. Leg je tas op de EasyPress mat in de tas of leg je materiaal op een strijkplank.
 24. Verwarm het stukje voor en leg je ontwerp er op, met het Smart Iron-on materiaal naar beneden. Als het goed is staat de letters nu ook goed.
 25. Dan kun je gaan persen. Zorg dat je ieder stukje van het ontwerp minimaal 25 seconden stevig aandrukt met je pers, maar blijf wel (langzaam) bewegen.
 26. Draai je ontwerp om en pers ook de achterkant 15 seconden.
 27. Controleer voorzichtig of het ontwerp goed gepakt heeft. Het kan vooral niet helemaal goed gaan bij kleine stukjes. Ik heb gemerkt dat je ook wel langer dan 25 seconden kun persen, als je hem niet de hele tijd stilhoudt op dezelfde plek.
 28. Als het plastic wat afgekoeld is, zodat je het kunt aanraken, kun je het verwijderen en is de tas klaar! stoffen tas gezond spul alcohol
  stoffen tas kijken kijken niet kopen

Hopelijk heb je wat gehad aan deze handleiding over het bedrukken van een stoffen tas met een Cricut Joy. Veel plezier en succes met je DIY project!

stoffen tas bedrukken met een Cricut Joy, zo doe je dat. Pinterest afbeelding


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: