Het overkomt mij regelmatig: dat ik last minute op zoek ben naar een leuk en snel cadeautje. Ik heb een grote familie en iedere maand wel een aantal verjaardagen. Tel daar andere gelegenheden bij op zoals een housewarming, bruiloft of nieuwe baby én alle cadeautjes voor de juffen en meesters. Eigenlijk heb ik altijd wel een cadeau nodig…

Als ik op tijd ben, dan bestel ik wel eens een cadeau online. (Tip: op bigsellers.nl kun je allerlei handige lijsten met cadeau-ideeën vinden.) En als ik in de stad ben en ik denk eraan, dan neem ik ook wat mee.

Maar het komt ook regelmatig voor dat ik op het laatste moment een cadeau nodig heb. Soms is er dan nog tijd om naar het winkelcentrum te gaan, maar soms ook niet. Heb jij dit ook wel eens? Dan komt deze lijst met eenvoudige cadeautjes vast goed van pas.

eenvoudige cadeautjes

Ideeën waar je de deur niet voor uit hoeft

1.     Geld in een kaart

Geld geven is natuurlijk het meest simpele last-minute cadeau dat er is. En ook eigenlijk altijd wel goed, want de ontvanger kan ermee doen wat die wil. Maar het is ook wel wat saai. Je maakt het leuker door het geld in een leuke kaart, al dan niet zelfgemaakt, te stoppen.

Hier een paar leuke verjaardagskaarten die je kunt downloaden en printen, mocht je geen kaart in huis hebben:

verjaardagskaart met de tekst fijne verjaardagverjaardagskaart met de tekst hieperdepiep hoeraverjaardagskaart met de tekst van harte gefeliciteerd

2.     Cadeaubon

Ik heb een beetje een haat-liefdesverhouding met cadeaubonnen. Vooral omdat ik zelf heel slecht ben in ze verzilveren. Daarom neig ik eerder naar het eerste idee; geld geven. Er zijn een paar uitzonderingen.

Als ik bijvoorbeeld weet dat de ontvanger de cadeaubon heel graag wil hebben. Dit is vaak het geval bij kinderen en een Roblox gift card of V-Bucks, etc. Of als het echt specifiek op iemands verlanglijstje staat.

De andere uitzondering is als de cadeaubon deel uitmaakt van een pakketcadeau, zoals een thuisbioscoop of date. Hieronder kun je daar meer over lezen.

Cadeaubonnen zijn vaak online te bestellen, dus ook voor dit eenvoudige cadeautje hoef je de deur niet uit. Je kunt het wel extra speciaal maken door een gepersonaliseerde bon in bijvoorbeeld Canva te maken.

gepersonaliseerde cadeaubonnen

En wat dacht je van een cadeaubon met een ervaring? Bijvoorbeeld samen naar de bioscoop of uit eten. Ook erg leuk en weer eens wat anders.

3.     Fotocollage en herinneringen

Een heel leuk en persoonlijk cadeautje voor een afscheid of verjaardag kan een fotocollage, al dan niet aangevuld met herinneringen jullie samen, zijn. Als je een printer hebt, kun je dit zelf printen en hoef je de deur niet uit. Je zou hier ook een boekje van kunnen maken.

Cadeaus uit de supermarkt

Misschien heb je geen tijd meer om naar het winkelcentrum te gaan, maar als er een supermarkt in de buurt zit, kun je nog allerlei kanten op. Sowieso zijn tijdschriften, chocola, een fles wijn of andere favorieten van de ontvanger vaak al goed, al dan niet met extra geld. Hier zijn nog wat uitgebreidere ideeën:

4.     Een thuisbioscoop

Geef een bon voor een film, bijvoorbeeld van Pathé thuis, en pak deze leuk in met allerlei bioscoop snacks, zoals popcorn, M&M’s, nachos, Buggles met Danisch chef, ander snoep en wat te drinken.

eenvoudige cadeautjes thuisbioscoop pakket

5.     Een s’mores pakket

Dit pakket is vooral geschikt voor de zomer en kan ook dienen in plaats van een kaart als je geld geeft. Koop een pak scholiertjes, marshmallows en lange prikkers en pak het leuk in.

6.     Een bakpakket

Leef je uit op de bakafdeling en geef een lekker pakket met ingrediënten waar de ontvangen lekkere dingen kan gaan bakken. Een baktijdschrift van de tijdschriftenafdeling maakt het helemaal af.

7.     Cocktailpakket

Heeft jouw supermarkt ook sterke drank of zit er ook een slijter in de buurt? Dan kun je een leuk cocktailpakket samenstellen. Bijvoorbeeld voor Sangria of Margaritas.

8.     Einde schooljaar bedankt cadeautjes

Eerder schreef ik een blogpost met 7 einde schooljaar bedankt cadeautjes voor de juf of meester uit de supermarkt. Met een leuk printbaar etiket maak je deze cadeautjes uit de supermarkt extra speciaal. Wellicht zit er ook wat bij voor het afscheid van een gewaarde collega.

Einde schooljaar bedankt cadeautjes

9.     Gepersonaliseerde bloemenzaadjes

In de meeste supermarkten zijn ook zakjes met bloemenzaadjes te koop. Ben je op zoek naar een afscheidscadeau, dan zijn vergeet-me-nietjes natuurlijk toepasselijk. Met een persoonlijk label maak je het cadeau helemaal af.

gepersonaliseerde bloemenzaadjes

10.  Afscheid kinderdagverblijf of peuterspeelzaal

Op zoek naar een eenvoudig cadeautje voor een afscheid van het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal? Met een stukje stof, een doosje rozijntjes en printable met de tekst “Tijd om te gaan. Bedankt voor het spelen” kun je een afscheidscadeautje voor de kinderen maken.

De juf of leidster kun je een pakje cup-a-soup geven met de tekst “Bedankt juf dat je het niet in de soep liet lopen”.

Beide printables zijn te downloaden via dit bericht: traktatie afscheid kinderopvang.

Afscheid kinderdagverblijf of peuterspeelzaal

DIY last minute cadeaus

11.  Een verzorgingspakket

Geef de ontvanger wat tijd voor zichzelf cadeau met lekkere verzorgingsproducten. Bij een drogisterij of Action kun je bijvoorbeeld een lekkere scrub, gezichtsmasker(s) en bodylotion kopen. Idee voor het inpakken van dit cadeau: maak er een verwensorbet van!

verwensorbet cadeau

Maar ook in de supermarkt kun je hiervoor slagen. Geef bijvoorbeeld honing en suiker voor een DIY scrub en kamillethee voor een lekker stoombadje voor het gezicht. En met Griekse yoghurt en de honing kan een eenvoudig gezichtsmasker gemaakt worden. Voeg deze instructies toe om het cadeau compleet te maken: mama beauty moment. Eventueel kun je deze zelfzorg-ideeënkaartjes voor moeders ook nog toevoegen.


inspiratiekit zelfzorg voor moedersWil jij beter voor jezelf zorgen? In mijn maandelijkse InspiratieKit vind je steeds weer nieuwe zelfzorgopdrachten én inspiratie om leuke dingen te doen:
Lees hier alles over de InspiratieKit


12.  Kerstcadeaubon

In de winter kun je bijvoorbeeld een kerstcadeaubon maken om samen een kerstfilm te kijken met warme chocolademelk en koekjes of popcorn.

13.  Knutselpakket

Is het cadeau bestemd voor een knutselfan? Kies dan een aantal producten voor een leuk knutselproject uit. Bijvoorbeeld een kralendoos en andere benodigdheden om een sieraden te maken. Of de spullen die nodig zijn om zeepjes of kaarten te maken. Bij de Action kom je vaak al een heel eind.

14.  Zelfgemaakt sieraad

Heb je zelf de spullen in huis om sieraden te maken? Dan kun je bijvoorbeeld een zelfgemaakte armband of ketting cadeau geven.

15.  Ananas wijnfles

Met een fles drank, twee doosjes Ferrero Rocher, een lijmpistool en nog wat andere knutselspullen kun je een ananas maken. Een heel vrolijk cadeau. Zie hier hoe je dat doet: ananas wijnfles maken.

ananas wijnfles

16.  Vakantie in een tas

Koop een leuke (koel)tas en vul deze met allerlei vakantiespullen, zoals een tijdschrift of boek, zonnebrand, een strandlaken- of matje, een waterfles, kleurboek en kleurpotloden in een etui of ’s mores benodigdheden. Zo geef je een vakantie in een tas!

vakantie in een tas cadeau

17.  Persoonlijke bloempot

Beschilder een bloempot met krijtbordverf, koop een leuk plantje voor er in en voeg een brief met een persoonlijk geschreven tekstje toe. Ook leuk als cadeau voor de juf.

bloempot afscheidscadeau juf

Cadeau in een pot

Het is altijd handig om wat glazen potjes in huis te hebben, zodat je op het laatste moment deze cadeaus in een pot kunt maken:

18.  DIY scrub

Maak een zelfgemaakte scrub, bijvoorbeeld van honing en suiker, en presenteer dit in een glazen pot, met eventueel een zelfgemaakt label.

zelfgemaakte suikerscrub

19.  Koekjes recept met M&Ms

Vul een glazen pot met de droge ingrediënten van dit M&Ms-koekjesrecept. Schrijf of print het hele recept uit en geef het bij de pot.

koekjes mix cadeau geven

Cadeautjes voor de juf of meester

Op deze blog heb ik inmiddels ook een hele verzameling cadeautjes voor de juf of meester staan. Sommige zijn hierboven al voorbij gekomen, maar hieronder staat de rest. Wellicht vind je er een geschikt last minute cadeau-idee bij:

20.  Gepersonaliseerd wijnfles etiket

Maak een simpele (wijn)fles leuker door een gepersonaliseerd en zelfgemaakt etiket toe te voegen. Bijvoorbeeld deze voor een juf of meester: wijnfles etiket einde schooljaar.

wijnfles etiket juf meester

21.  Bedankt cadeau Merci

Gaat het om een afscheidscadeau, bijvoorbeeld voor een leerkracht, oppas of collega? Dan is een doosje Merci altijd goed. Doe er nog een kaart of briefje bij met een persoonlijk geschreven bedankje.

Merci cadeau geven aan het einde van het schooljaar? Daar heb ik deze handige printable voor gemaakt: bedankt cadeau Merci.

bedankt cadeau Merci printable

22.  Bedankje voor de meester

Een koeltasje met hierin zes blikjes bier en een persoonlijke boodschap is ook een leuk en eenvoudig cadeautje. Niet alleen voor een meester trouwens 😉

bedankje meester koeltas

Ik hoop dat deze lijst met eenvoudige, maar attente cadeautjes je uit de brand helpt wanneer je weer eens op het laatste moment op zoek bent naar een cadeau. Of het nu gaat om een verjaardag, een afscheid of gewoon zomaar, met deze ideeën maak je de ontvanger vast blij. Dus, sla deze pagina op, pin hem op je Pinterest-bord of voeg hem toe aan je favorieten in je browser; je weet maar nooit wanneer hij van pas komt.

Veel plezier met geven!

Bewaar op Pinterest:

22 eenvoudige cadeautjes die je last minute kunt maken of kopen

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: