Vandaag was het meesters- en juffendag op de school van Mack. Ze hadden een geweldig programma met onder andere een supergroot luchtkussen, een vossenjacht, cake versieren en een echte frietkraam (helaas waren er geen ouders nodig om te helpen ????). En iedereen mocht verkleed komen als zijn of haar held (Mack was als Chewbacca, Star Wars is weer populair hier in huis). Zo aan het eind van het schooljaar vond ik het een mooie gelegenheid om zijn juffen en meester in het zonnetje te zetten met een leuk cadeau. Voor de juffen maakten we een vakantie in een tas. Kijk je mee hoe we dat aanpakten?

cadeau voor meesters en juffendag fb

Leuk cadeau voor meesters- en juffendag

Ben je op zoek naar een cadeau voor meesters- en juffendag? Als deze dag aan het eind van het schooljaar valt (of vlak voor een andere vakantie) kun je een vakantie in een tas maken. Het idee is heel simpel: je koopt een tas en stopt deze vol met leuke vakantiedingen voor de juf of meester. Het is een perfect cadeau voor elke leraar, omdat je de inhoud helemaal naar smaak kunt aanpassen. Vooral aan het eind van het schooljaar een leuke manier om je waardering te tonen en ze te bedanken voor al hun harde werk.
cadeau voor meesters en juffendag

Zo stel je een vakantie in een tas samen

Als eerste heb je natuurlijk een tas nodig. Voor de zomervakantie vond ik het heel toepasselijk om voor een koeltas te kiezen. Vervolgens kies je nog wat leuke dingen voor een ontspannen vakantie uit waarvan je denkt dat de juf of meester het leuk vindt. Je kind kan hierbij een goede hulp zijn, waarschijnlijk kan die je wel wat vertellen over de interesses en hobby’s van de leerkracht.
Wat ideeën om je op weg te helpen:
 • Een handdoek, zonnebrandcrème en een tijdschrift
 • Een waterfles, boek en strandmatje
 • Een schetsboek, kleurpotloden en etui
 • Scholiertjes, marshmallows en stokken om ze te roosteren
 • Een gezichtsmasker, bad bomb en nagellak
 • Een bon voor de plaatselijke ijssalon
Als je kind er zin in heeft kun je hem of haar ook nog een persoonlijk (bedank)briefje laten schrijven.

Onze vakantie in een tas

Wij hebben een combinatie van bovenstaande suggesties gedaan. Ik heb alle dingen bij de Action gekocht en was iets meer dan 11 euro kwijt per tas. Maar je kunt het zo gek (of juist niet) maken als je zelf wilt.

inhoud vakantiepakket juf meester
Dit zat in onze koeltassen:
 • Een strandmatje
 • Een waterfles met herbruikbare ijsblokjes
 • Een schetsblokje
 • Een etui
 • Een potlood
 • Kleurpotloden
 • Marshmallows
 • Scholiertjes (die heb ik bij de supermarkt gekocht)
Om het af te maken heb ik ook nog een leuk plaatje gemaakt om op de tas te plakken of eraan te hangen.
vakantie in een tas label
Het label kun je gratis downloaden in mijn webshop: printable vakantie in een tas.
vakantie in een tas met label
 Wat geef jij meestal voor meesters- en juffendag? Laat het me weten in de reacties hieronder!
Bewaar op Pinterest:
cadeau voor meesters en juffendag pinterest

*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

SpeelgoedSpeelgoed