Vandaag was het meesters- en juffendag op de school van Mack. Ze hadden een geweldig programma met onder andere een supergroot luchtkussen, een vossenjacht, cake versieren en een echte frietkraam (helaas waren er geen ouders nodig om te helpen ????). En iedereen mocht verkleed komen als zijn of haar held (Mack was als Chewbacca, Star Wars is weer populair hier in huis). Zo aan het eind van het schooljaar vond ik het een mooie gelegenheid om zijn juffen en meester in het zonnetje te zetten met een leuk cadeau. Voor de juffen maakten we een vakantie in een tas. Kijk je mee hoe we dat aanpakten?

cadeau voor meesters en juffendag fb

Leuk cadeau voor meesters- en juffendag

Ben je op zoek naar een cadeau voor meesters- en juffendag? Als deze dag aan het eind van het schooljaar valt (of vlak voor een andere vakantie) kun je een vakantie in een tas maken. Het idee is heel simpel: je koopt een tas en stopt deze vol met leuke vakantiedingen voor de juf of meester. Het is een perfect cadeau voor elke leraar, omdat je de inhoud helemaal naar smaak kunt aanpassen. Vooral aan het eind van het schooljaar een leuke manier om je waardering te tonen en ze te bedanken voor al hun harde werk.

bloemenzaadjeslabel previewBen je al een beetje laat met een cadeau kopen voor de juf of meester? Maar heb je nog wel tijd om naar de supermarkt te gaan? Met een van deze handige printables maak je er in een handomdraai toch een uniek cadeautje van: 7 unieke einde schooljaar cadeaus uit de supermarkt


Bewaar op Pinterest:
Meesters en juffendag cadeau ideeën - vakantie in een tas (Pinterest-afbeelding)
cadeau voor meesters en juffendag

Zo stel je een vakantie in een tas samen

Als eerste heb je natuurlijk een tas nodig. Voor de zomervakantie vond ik het heel toepasselijk om voor een koeltas te kiezen. Vervolgens kies je nog wat leuke dingen voor een ontspannen vakantie uit waarvan je denkt dat de juf of meester het leuk vindt. Je kind kan hierbij een goede hulp zijn, waarschijnlijk kan die je wel wat vertellen over de interesses en hobby’s van de leerkracht.
Wat ideeën om je op weg te helpen:
 • Een handdoek, zonnebrandcrème en een tijdschrift
 • Een waterfles, boek en strandmatje
 • Een schetsboek, kleurpotloden en etui
 • Scholiertjes, marshmallows en stokken om ze te roosteren
 • Een gezichtsmasker, bad bomb en nagellak
 • Een bon voor de plaatselijke ijssalon
Als je kind er zin in heeft kun je hem of haar ook nog een persoonlijk (bedank)briefje laten schrijven.

bloemenzaadjeslabel previewOok een leuk en persoonlijk cadeau voor de juf of meester:  een aanpasbare label voor Vergeet-me-nietjes bloemenzaadjes. Een creatieve en hartverwarmende manier jullie dankbaarheid te laten zien. Ontdek het hier!


Onze vakantie in een tas

Wij hebben een combinatie van bovenstaande suggesties gedaan. Ik heb alle dingen bij de Action gekocht en was iets meer dan 11 euro kwijt per tas. Maar je kunt het zo gek (of juist niet) maken als je zelf wilt.

inhoud vakantiepakket juf meester
Dit zat in onze koeltassen:
 • Een strandmatje
 • Een waterfles met herbruikbare ijsblokjes
 • Een schetsblokje
 • Een etui
 • Een potlood
 • Kleurpotloden
 • Marshmallows
 • Scholiertjes (die heb ik bij de supermarkt gekocht)
Om het af te maken heb ik ook nog een leuk plaatje gemaakt om op de tas te plakken of eraan te hangen.
vakantie in een tas label
Het label kun je gratis downloaden in mijn webshop: printable vakantie in een tas.
vakantie in een tas met label
Wat geef jij meestal voor meesters- en juffendag? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Meer meesters- en juffendag bedankjes

Pinterest afbeelding bedankjes einde schooljaar
 1. Wijnfles etiket | Hou je wel van een geintje en de juf of meester van je kind ook? Geef dan een fles wijn met dit aangepaste label!
 2. Merci printable | Op zoek naar een einde schooljaar cadeau idee voor de juf of meester? Een doos Merci met deze ingevulde printable is een leuk cadeau voor de leerkracht. Makkelijk, maar toch persoonlijk. Ook leuk als cadeau meester en juffendag, bij een afscheid kind naar andere school en afscheid kinderdagverblijf leidsters.
 3. Verwensorbet | Op zoek naar een snel en leuk budget cadeautje voor de juf aan het einde van het schooljaar? Breng even een bezoekje aan de Action en voor nog geen twee euro maak je deze verwensorbet.
 4. 7 Cadeau-ideeën uit de supermarkt | Ontdek 7 originele en betaalbare einde schooljaar cadeau-ideeën voor leerkrachten, rechtstreeks uit de supermarkt. Met leuke labels!
 5. Cool bedankje voor de meester | Op zoek naar een cadeau voor de meester aan het einde van het schooljaar? Geef een koeltasje met 6 blikjes en de tekst: voor de coolste meester.
 6. Vakantie in een tas | Een leuk cadeau voor meesters- en juffendag is een zelf samengesteld vakantiepakket. Laat je inspireren door dit voorbeeld: vakantie in een tas!
 7. Persoonlijke bloempot knutselen | Dit leuke (afscheids)cadeau voor de juf kun je zelf maken. Leuk voor kinderen om te geven aan het einde van het schooljaar als bedankje.
 8. Krijtjesbakje | Origineel cadeau-idee voor de juf of meester; een bakje van krijtjes. Vullen met iets leuks of lekkers. Alles wat je hier voor nodig hebt kun je bij de Action kopen.
 9. Persoonlijk label Vergeet-me-nietjes | Creëer een persoonlijk en uniek geschenk met dit aanpasbare label voor Vergeet-Me-Nietjes zaadzakjes. Ideaal voor ouders die de leerkracht van hun kind op een originele manier willen bedanken aan het einde van het schooljaar of op meesters-en juffendag. Directe download en aanpasbaar in Canva.
 10. Traktatie afscheid kinderopvang | Download gratis twee printables voor het afscheid bij het kinderdagverblijf, creche of de peuterspeelzaal. Voor een gezonde en makkelijke traktatie voor de peuters en juf of leidsters.
Bewaar op Pinterest:
cadeau voor meesters en juffendag pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: