Op zoek naar een snelle en makkelijke traktatie voor het afscheid bij het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal? En een gezonde traktatie? Dan heb ik hier een leuk idee voor je: twee maal een printable met een bedankt tekst voor het uitdelen bij een afscheid op de kinderopvang. Ben je direct klaar voor de peuters en leidsters.

traktatie afscheid kinderopvang gratis download

 

Het idee voor deze blogpost staat al drie jaar op mijn to do-list. Toen ik van de week oude foto’s bekeek en Mack z’n afscheid bij de peuterspeelzaal zag, dacht ik: nu moet het er echt van komen. Dus ik ging aan de slag, met een totaal fictieve traktatie voor peuters en afscheidscadeau voor de juffen, want mijn oude bestanden kon ik nergens meer vinden.. Deze traktaties zijn heel geschikt voor een afscheid peuterspeelzaal, crèche of kinderdagverblijf.


bloemenzaadjeslabel previewBen je al een beetje laat met een cadeau kopen voor de juf of meester? Maar heb je nog wel tijd om naar de supermarkt te gaan? Met een van deze handige printables maak je er in een handomdraai toch een uniek cadeautje van: 7 unieke einde schooljaar cadeaus uit de supermarktMakkelijke en gezonde traktatie peuters afscheid kinderopvang

Dit is een leuke en makkelijke traktatie voor peuters die je kunt gebruiken bij het afscheid van het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of crèche. Het is een doosje rozijntjes, dus het valt ook nog eens binnen het gezonde traktatiebeleid.

Peuter traktaties afscheid knutselen

Met een stukje breed knutselvilt (te koop bij de Zeeman of Wibra), het doosje rozijntjes, wat knutsellijm en de uitgeknipte printable, maak je hem zo. Het is dan net een horloge met daarop de tekst: “Tijd om te gaan” en “Bedankt voor het spelen!” De printable staat onderaan dit bericht.

peuter traktatie afscheid met de tekst Tijd om te gaan Bedankt voor het spelen


bloemenzaadjeslabel previewOok een leuk en persoonlijk cadeau voor de juf of meester:  een aanpasbare label voor Vergeet-me-nietjes bloemenzaadjes. Een creatieve en hartverwarmende manier jullie dankbaarheid te laten zien. Ontdek het hier!


Bewaar op Pinterest:

afscheidstraktaties kinderdagverblijf - Pinterest afbeelding

Nog meer ideeën voor afscheid traktatie crèche

Heb je toch geen zin om te knutselen?  Een traktatie voor het afscheid op de crèche kan natuurlijk ook een uitdeelcadeautje zijn. Bijvoorbeeld één van deze leuke uitdeelboekjes*:

traktatie afscheid peuterspeelzaal uitdeelboekjes

Een ander leuk idee als traktatie voor het afscheid op de peuterspeelzaal is een grabbelton met kleine cadeautjes er in. Kleine cadeautjes* voor in deze ton kun je gewoon bij bol.com bestellen.
En wist je dat ze ook allerlei traktatiedoosjes* verkopen? Leuk en makkelijk voor de afscheid kinderdagverblijf traktatie, helemaal als het favoriete thema van jouw peuter erbij zit.

traktaties afscheid kdv traktatiedoosjes

Afscheidscadeau juf / leidsters

Bij het afscheid kun je de juffen en leidsters natuurlijk niet overslaan. Na een drukke dag met al die koters zijn ze vast wel toe aan een lekker kopje soep 😉

Leuke bedankt tekst leidsters kinderdagverblijf

Die soep wordt gelijk onderdeel van de tekst op de printable: “Lieve juf, bedankt dat je het niet in de soep liet lopen!” Eventueel een foto of tekening er bij en je bent klaar:

afscheidscadeau juf kinderopvang cup a soup zakje met tekst

Dit is trouwens ook een goed cadeau als je pas de avond van tevoren bedenkt dat je ook nog wat voor de juf moest kopen en je nog wel een zakje soep in huis hebt liggen ;-P Voor de onderstaande versie hoef je alleen maar te printen, knippen en plakken.

afscheid creche leidsters met de tekst Lieve juf bedankt dat je het niet in de soep liet lopen

Heb je nog wat leuke pasfoto’s liggen of heeft je kind wel zin om wat te tekenen, dan kun je de andere printable gebruiken, waar nog wat ruimte is voor persoonlijke inbreng. Wel zo leuk en gezellig 🙂

afscheid peuterspeelzaal juffen met de tekst Lieve juf bedankt dat je het niet in de soep liet lopen

Eventueel kun je er nog een leuke mok* bij geven.

Gratis download

Hieronder kun je de printables voor een kinderopvang (psz of kdv) traktatie downloaden:

Printable afscheid juf met ruimte voor foto
Printable afscheid juf soep
Printable traktatie peuters afscheid

Veel plezier ermee!

Nog meer afscheidscadeaus

Pinterest afbeelding bedankjes einde schooljaar

  1. Wijnfles etiket | Hou je wel van een geintje en de juf of meester van je kind ook? Geef dan een fles wijn met dit aangepaste label!
  2. Merci printable | Op zoek naar een einde schooljaar cadeau idee voor de juf of meester? Een doos Merci met deze ingevulde printable is een leuk cadeau voor de leerkracht. Makkelijk, maar toch persoonlijk. Ook leuk als cadeau meester en juffendag, bij een afscheid kind naar andere school en afscheid kinderdagverblijf leidsters.
  3. Verwensorbet | Op zoek naar een snel en leuk budget cadeautje voor de juf aan het einde van het schooljaar? Breng even een bezoekje aan de Action en voor nog geen twee euro maak je deze verwensorbet.
  4. 7 Cadeau-ideeën uit de supermarkt | Ontdek 7 originele en betaalbare einde schooljaar cadeau-ideeën voor leerkrachten, rechtstreeks uit de supermarkt. Met leuke labels!
  5. Cool bedankje voor de meester | Op zoek naar een cadeau voor de meester aan het einde van het schooljaar? Geef een koeltasje met 6 blikjes en de tekst: voor de coolste meester.
  6. Vakantie in een tas | Een leuk cadeau voor meesters- en juffendag is een zelf samengesteld vakantiepakket. Laat je inspireren door dit voorbeeld: vakantie in een tas!
  7. Persoonlijke bloempot knutselen | Dit leuke (afscheids)cadeau voor de juf kun je zelf maken. Leuk voor kinderen om te geven aan het einde van het schooljaar als bedankje.
  8. Krijtjesbakje | Origineel cadeau-idee voor de juf of meester; een bakje van krijtjes. Vullen met iets leuks of lekkers. Alles wat je hier voor nodig hebt kun je bij de Action kopen.
  9. Persoonlijk label Vergeet-me-nietjes | Creëer een persoonlijk en uniek geschenk met dit aanpasbare label voor Vergeet-Me-Nietjes zaadzakjes. Ideaal voor ouders die de leerkracht van hun kind op een originele manier willen bedanken aan het einde van het schooljaar of op meesters-en juffendag. Directe download en aanpasbaar in Canva.
  10. Traktatie afscheid kinderopvang | Download gratis twee printables voor het afscheid bij het kinderdagverblijf, creche of de peuterspeelzaal. Voor een gezonde en makkelijke traktatie voor de peuters en juf of leidsters.

Bewaar op Pinterest:
afscheid_traktatie_psz_kinderdagverblijf

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics