Ik doe mee aan de Creahop Halloween. In deze post kun je lezen wat de Creahop inhoudt, wat je zoal voor creatiefs op mizflurry.nl vindt, staat een gratis haakpatroon voor een Jack Skellington pannen onderzetter en kun je een leuke haakprijs winnen. Lees snel verder!

pannenonderzetter jack skellington haken

Creahop Halloween 2018

Voor degenen die nog niet weten hoe een bloghop werkt, hier een uitleg: iedere deelnemende blogster verwijst naar degene voor en na haar. Op deze manier ‘spring’ je steeds verder en uiteindelijk kom je weer terecht waar je begonnen bent en is de bloghop rond. Dit is een leuke manier om nieuwe blogs te ontdekken. Vaak, en dat is ook bij deze Creahop het geval, kun je bij iedere blog wat winnen. Vorige keer deed ik mee aan de Creahop kleur en maakte ik Pokémon klei printables en voor de Sinterklaas Creahop knutselden we een Piet Mondriaan.
Aan deze bloghop doen negen blogs mee. Dat is wat minder dan anders, maar ik vind dat eigenlijk wel fijn. Ik heb altijd de grootste moeite namelijk om het hele rondje af te maken, oeps. Dit aantal kun je lekker één keer rondgaan, je laten inspireren door de leuke ideeën en aan alle winacties meedoen!

Het thema van deze Creahop is Halloween. Ik vind dat een superleuk thema en organiseer dan ook ieder jaar een Halloweenfeestje voor alle neefjes en nichtjes in de familie (inclusief mijn eigen kinderen natuurlijk). Neem maar eens een kijkje bij de volgende blogs:

Gezonde Halloween hapjes – Jack-o’-lantern wraps en paprika’s
Halloween decoratie: maak een raamtekening
Doodshoofdpizza’s en -salade
Ideeën voor een Halloween-feest met kinderen
Halloweenweek en feestje

Mijn Mama Momenten heeft dit keer de hop georganiseerd, dankjewel!

Kreanimo

Waarschijnlijk ben je hier gekomen via Kreanimo, want die zit namelijk voor mij in de hop. Wat vond je van haar spookhuis? En ga jij een kansje wagen op de Doodle Clay? Ilse van Kreanimo ken ik nu al heel wat jaren via het bloggen en ik vind het altijd leuk om even op haar site rond te neuzen of pins van haar blog te pinnen op Pinterest. Zoveel leuke creatieve ideeën en tekenlesjes afgewisseld met persoonlijke verhalen. En dan organiseert ze natuurlijk ook nog iedere week Creacross. Deze bloghop is eigenlijk een gecombineerde Creahop en Creacross.

 

Welkom op mizflurry.nl

 

Misschien kende je mijn blog al, misschien is het de eerste keer dat je hier langskomt. In dat geval: welkom op mijn blog! Ik ben Fleur, 33 jaar oud en geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Utrecht. Sinds augustus 2000 ben ik al samen met Kevin en we hebben drie kinderen: Ewan (mei 2008), Mack (maart 2011) en Kate (september 2014). Ik heb Digitale Communicatie gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht, gewerkt bij een internetbureau en daarna lesgegeven op de HU en sinds februari 2011 ben ik thuisblijfmoeder. In november 2011 ben ik begonnen met bloggen door een speelchallenge en sindsdien blog ik.

Met mijn blog hoop ik andere moeders te inspireren om gezellig samen te spelen en knutselen met hun kind(eren). Maar ook om regelmatig tijd voor jezelf te nemen en een leuke DIY te doen, te haken of een lekker recept te maken. En ik deel graag gratis printables en ideeën om een gaaf kinderfeestje of een toffe verjaardag te organiseren.

Hier een selectie van mijn blogposts:

Knutselen

Bekijk meer knutselideeën.

DIY’s

Bekijk meer DIY’s.

Haakpatronen

Bekijk meer haakpatronen.

Gratis printables

Bekijk meer printables.

Feest

Bekijk meer feestideeën.

 

Jack Skellington onderzetter haken

Voor deze Creahop leek het me leuk om weer eens een haakpatroon te ontwerpen. Mijn schoonmoeder is een grote fan van Jack Skellington en ik was al eerder van plan om een pannenonderzetter van het hoofd van Jack voor haar te maken. Twee kerstfeesten geleden of zo ;-P Nu moest het er echt maar eens van komen en ging ik aan de slag. En voor mijn schoonmoeder valt Kerst vroeg dit jaar, want de kinderen zeiden gelijk toen ze de onderzetter zagen: “Die is voor oma Chantal!”

Haakpatroon

Voor deze onderzetter heb je wit en zwart haakkatoen nodig. Van wit eigenlijk twee bollen, want ik heb de onderzetter met dubbele draad gehaakt. Zo wordt hij wat dikker en dat is wel fijn als er een hete pan op komt te staan. Ik heb een haaknaald van 3,5mm gebruikt.

Begin met een witte dubbele draad:
Toer 1: Haak 5 lossen en sluit met halve vaste tot een ring.

Toer 2: Haak 3 lossen (telt als eerste stokje) en dan 7x [2 lossen, 1 stokje in de ring], 2 lossen en sluit met halve vaste in de bovenste van de eerste drie lossen.

Toer 3: Haak 1 lossen en dan in ieder gat [2 stokjes, 2 lossen] en sluit met halve vaste in eerste stokje.

Toer 4: Haak 2 lossen en dan in ieder gat [3 stokjes, 3 lossen] en sluit met halve vaste in eerste stokje.

Toer 5: Haak 3 lossen en dan in ieder gat [2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes, 2 lossen] en sluit met halve vaste in eerste stokje.

Toer 6: Haak 2 lossen en dan in ieder gat [3 stokjes, 2 lossen) en sluit met halve vaste in eerste stokje.

Toer 7: Haak 3 lossen en dan in ieder gat [2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes, 2 lossen] en sluit met halve vaste in eerste stokje.

Toer 8 en 9: Haak 2 lossen en dan in ieder gat [2 stokjes, 2 lossen] en sluit met halve vaste in eerste stokje.

Toer 10: Haak 2 lossen en dan in ieder gat [3 stokjes, 2 lossen] en sluit met halve vaste in eerste stokje.

Toer 11: Haak in ieder stokje een vaste, maar niet in het gat. Dus: haak 3x 1 vaste in 1 stokje, sla 1 steek over en herhaal dan [4x 1 vaste in 1 stokje, 1 steek overslaan]. Sluit met een halve vaste in de eerste vaste.

Hecht het werk af.

Dan de ogen. Die moeten natuurlijk twee maal met zwart garen.
Toer 1: Haak 4 lossen en sluit met halve vaste tot een ring.

Toer 2: Haak 3 lossen en dan 11 stokjes in de ring. Sluit met halve vaste in de bovenste van de eerste drie lossen.

Toer 3: Haak 3 lossen en 1 stokje in dezelfde steek. Haak vervolgens 2 stokjes in ieder stokje uit de vorige toer. Sluit met halve vaste in de bovenste van de eerste drie lossen.

Toer 4: Haak 3 lossen en 1 stokje in dezelfde steek. Haak vervolgens steeds [1 stokje in ieder stokje, 2 stokjes in ieder stokje] uit de vorige toer. Sluit met halve vaste in de bovenste van de eerste drie lossen.

Hecht de begindraadjes van het werk af, maar laat een flink stuk draad aan het einde zitten.

haakwerk jack skellington

Naai nu met een stopnaald de zwarte ogen op de grote witte cirkel.

Dan is het tijd voor de mond. Hiervoor heb ik ook weer een dubbele draad gebruikt, een zwarte natuurlijk. Meet ongeveer 2,5 meter zwart garen en knip dit af. Vouw de draad dubbel en borduur hiermee de mond, dan hoef je niet aan te hechten. Op onderstaande foto’s kun je zien hoe ik dat gedaan heb, dat is makkelijker dan het met woorden proberen uit te leggen:

jack skellington mond borduren

Borduur ook nog twee “neusgaten”, hecht alle losse eindjes netjes af en je bent klaar!
pannenonderzetter jack skellington haken

Winactie

Geen hop is natuurlijk compleet zonder winactie. Dit keer kun je bij mij een haakboek naar keuze winnen (maximale waarde €15). Als je wint, mag je gewoon een leuk haakboek* bij bol.com uitkiezen.

 

Zo doe je mee

– Laat een leuke reactie achter onder dit bericht óf onder dit bericht op Facebook.

Natuurlijk vind ik het ook heel leuk als je mij wilt volgen op één van mijn social media kanalen:
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
YouTube

en/of dit bericht wilt delen, maar dat hoeft niet.

Reacties geplaatst voor 16 oktober 2018 23:59 uur doen mee. Op 18 oktober 2018 zal ik de winnaar mailen.

Verder hoppen

Thuisleven.com

Tijd om verder te gaan! Ik wens je veel plezier en geluk bij de winacties en laat je verder hoppen naar Thuisleven.com. Deze blog ken ik natuurlijk van de Blogfeestjes, waarop Linda en Miranda graag geziene gasten waren. Op Thuisleven vind je blogs over van alles in en om het huis. Denk aan het huishouden, recepten, verzorging, DIY en nog veel meer onderwerpen! Maar nu is het tijd om te hoppen naar: Is jouw huis Halloween proof?

Veel plezier met hoppen!

Bewaar op Pinterest:
pannenonderzetter jack skellington pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics