Tafels oefenen wordt een stuk leuker met een spelletje. Misschien heb je wel eens van Tafelvierkantjes gehoord. Met dit spel kun je de tafel van tafels 1×1 tot 6×6 oefenen. Heeft je kind deze tafels al helemaal geautomatiseerd? Dan kunnen jullie verder gaan met dit werkblad: Tafeltje verhuren. Voor de moeilijkere tafels 4×4 tot 9×9. In dit bericht vind je ze allebei.

tafels vermenigvuldigen oefenen

Tafels 1×1 tot 6×6 oefenen met Tafel vierkantjes

Toen Ewan in groep 6 zat, kreeg hij eens een werkblad met daarop Tafelvierkantjes om de tafels nog eens extra te oefenen. Hij vond dit een leuke manier om met de tafels bezig te zijn. Het spel werkt een beetje als Kamertje verhuren, maar in ieder vakje staat een getal. Je gooit met twee dobbelstenen en vermenigvuldigt het gegooide aantal ogen met elkaar. Bij een vakje waar het antwoord op die som staat, mag je dan een streepje zetten. Wie een vierkantje kan sluiten, mag het vakje inkleuren (speel dus met verschillende kleuren pen/potlood/stift). Je kunt het onder andere hier downloaden: Tafelvierkantjes.
preview tafelvierkantjes

Moeilijke tafels

Nu moet Ewan nog wel wat extra oefenen met de tafels, maar de tafels die bij de Tafel vierkantjes worden gedaan (1×1 tot 6×6) heeft hij nu vrijwel helemaal geautomatiseerd. Voor juist de moeilijkere tafels kan hij nog wel wat oefening gebruiken. Dus ik ben weer aan de slag gegaan voor een printable. Het spel is hetzelfde, alleen staan nu de antwoorden op de tafels tussen 4×4 en 9×9 in de hokjes.
Zoek je nog een spelletje voor de lagere tafels? Neem dan eens een kijkje bij het Bingo Battle spel.

preview leerzame posters bundelMaak het leren van de tafels leuk(er) met deze Tafels van Vermenigvuldiging Bundel. Inclusief tafelflitskaartjes, boekenleggers, een tafeltracker, posters en 2 spelletjes. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Meer informatie: Tafelsbundel.


Dobbelstenen aanpassen

Het enige wat je hiervoor alleen wel even moet doen (naast het werkblad printen), is twee dobbelstenen aanpassen. Ik heb gewoon de dobbelsteen op een wit papiertje gelegd, met een potlood omgetrokken (3x) en vervolgens de getallen 7, 8 en 9 in de vierkantjes geschreven. Daarna een stukje binnen de lijntjes uitknippen zodat het papiertje nergens uitsteekt (even testen voor je gaat plakken is handig). Met plakband heb ik de cijfers over de 1, 2 en 3 geplakt. En dit voor de andere dobbelsteen natuurlijk ook.


Gerelateerde berichten

Pokémon werkblad: Onderwerp, enkelvoud of meervoud
Sjablonen om sneeuwvlokken te knippen
Maak je eigen Wie is het?-spel – leeg sjabloon
Een tijdcapsule maken
Spelletjes voor in het restaurant
Roblox Escape room


 

Tafeltje verhuren spelen

Hierboven heb ik het al een beetje uitgelegd. Tafeltje verhuren gaat net zo als Kamertje verhuren. Je gooit met de twee dobbelstenen, maakt een keersom van de aantallen ogen en bij het antwoord mag je een streepje zetten. Wie een vierkantje kan sluiten, mag het vakje inkleuren (speel dus met verschillende kleuren pen/potlood/stift).
NB Het veld is best wel groot en het spel gaat langzamer dan gewoon kamertje verhuren door het gooien met de dobbelstenen en het rekenen tussendoor. Ewan en ik spreken vaak af dat degene die het eerst bijvoorbeeld vijf volle vierkantjes heeft, heeft gewonnen. De volgende keer gaan we dan gewoon weer verder op hetzelfde vel en spreken we een nieuw aantal af.

 

Gratis download Tafeltje verhuren (4×4 t/m 9×9)

PDF Tafeltje verhuren (klik op de link om het werkblad te downloaden)

Meer gratis printables

The Beatles Zentangle


The Beatles Zentangle

Pokemon klei printables


Pokemon klei printables

Super Mario Slinger


Super Mario Slinger

Heb jij nog een leuk idee om de tafels te oefenen?


Bewaar op Pinterest

tafels oefenen werkblad pinteresttafels oefenen zomervakantie pinterest


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics