12 december 2015

Sjablonen om sneeuwvlokken te knippen

Vandaag stond eigenlijk 'een sneeuwbol' maken op de adventsactiviteitenkalender. Maar ik kon geen leuke en originele insteek vinden om hier een blogpost over te schrijven. Even Googelen op "sneeuwbol maken" levert genoeg uitleg op, daar heb ik niet zo veel aan toe te voegen ;)

Waar ik wel nog een leuke toevoeging voor heb, is het knippen van sneeuwvlokken; dit oude bericht is één van mijn populairste aller tijden. Er zijn twee dingen die wat lastiger zijn bij het knippen van een sneeuwvlok; het precies vouwen van het papier zodat je een sneeuwvlok met zes punten krijgt en het tekenen van een strak patroon. Vandaar dat ik vier patronen op de computer heb getekend en deze voor jullie heb omgetoverd tot printable. Bijkomend voordeel van deze patronen is dat het papier minder vaak dubbel wordt gevouwen dan in mijn oude uitleg en het knippen daardoor makkelijker (minder zwaar) gaat.

Gratis PDF met vier sneeuwvlok-sjablonen

Hieronder staan de sjablonen als afbeelding, zodat je ze los kunt printen. Ik heb ze ook in één PDF samengevoegd, zodat je gemakkelijk twee sjablonen op één A4-tje kunt printen.

Korte uitleg sjablonen knippen

Om van het papier een mooie sneeuwvlok te maken, knip je eerst het vierkant uit. Vouw het papier daarna op de horizontale stippellijn dubbel. Daarna vouw je het papier nog twee maal langs een onderbroken lijn (zodat het papier zes lagen dik is) en kun je de sneeuwvlok uitknippen. Voorzichtig openvouwen en je bent klaar.

Veel plezier!

Bekijk ook mijn overzichtspagina kerst.

Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!

Vind je het lastig om een patroon voor een papieren sneeuwvlok zelf te tekenen? Download en print dan deze 4 gratis sjablonen en je hoeft alleen nog maar te knippen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten