Toen Ewan in de kleuterklas zat, heb ik deze kindersudoku’s gemaakt voor zijn meester. Voor de slimme kleuters die wel wat extra uitdaging konden gebruiken. In dit bericht kun je ze gratis downloaden.

sudokus slimme kleuters gratis download


Sudoku voor kind

Deze simpele sudoku is ideaal om een kind of volwassen beginner Sudoku te leren. De oplopende moeilijkheid van ieder vel helpt hierbij. Na het maken van deze eenvoudige versies van dit leuke puzzelspel kun je ook moeilijkere varianten proberen. Het concept van het spel is dan bekend.
Bewaar voor later op Pinterest:
Pinterest-afbeelding met de tekst: Sudoku voor kind -gratis download. Met een foto van verschillende uitgeprinte Sudoku werkbladen voor kleuters.

Kindersudoku’s met cijfers en kleuren

De downloadbare vellen met sudoku’s voor kinderen, met cijfers en kleuren, in verschillende moeilijkheidsniveau’s, zijn vanaf nu gratis te downloaden via de webshop. De cijfers gaan van 1 t/m 4 en de kleuren zijn rood, groen, geel en blauw. In de shop vind je ook nog andere leuke en handige printables:

Sudoku’s voor kinderen downloaden

Bewaar voor later op Pinterest:

Pinterest-afbeelding met een voorvertoning van de sudokus met cijfers en kleuren.

Kindersudoku Hubelino

 

Ik kende Hubelino eigenlijk alleen van de uitbreidingen op Duplo, waardoor je een gave knikkerbaan* kunt maken. Maar ze hebben ook een kindersudoku spel met kleuren, zoals deze printable hierboven, gemaakt. Helaas is deze set op dit moment (maart ’23) niet meer verkrijgbaar.

Printen en lamineren

De sudoku’s zijn PDF’s en A4-formaat, dus dat is lekker makkelijk printen. Wil je de werkbladen hergebruiken dan is het handig om ze te lamineren. Dan kunnen kinderen ze met stift invullen en achteraf veeg je ze weer makkelijk schoon met een (nat) doekje. Ik vind een lamineermachine een heerlijk apparaat om in huis te hebben, ook voor de voorbereidingen van feestjes. Ik heb er één van GBC*.

 

sudokus voor kinderen lamineermachine

preview leerzame posters bundel Heb je deze leuke leerzame posters bundel al gezien? Het is een verzameling vrolijke en leerzame posters om je kinderen te helpen bij het leren van het alfabet en cijfers. Ontdek de Leerzame Posters Bundel.


Bewaar voor later op Pinterest:

Sudoku voor kind printen


Gerelateerde berichten

Alfabetkaarten
Tel & knijpkaarten
Escape room voor kleuters
Pokémon werkblad: Onderwerp, enkelvoud of meervoud
Tafels oefenen met een spelletje
Speel-OV-chipkaart
Pokemon klei printables
Sjablonen om sneeuwvlokken te knippen


 

Spelletjes voor slimme kinderen

Ook erg leuk voor slimme kinderen zijn de spellen van SmartGames. De spellen die wij hebben voor in de peuter- en kleuterleeftijd zijn Drie Kleine Biggetjes* en Penguins on Ice*. Uitdagend en weer eens wat anders, cadeautip! En je kunt nog veel meer educatieve spellen vinden op bol.com:

Pinterest-afbeelding met de tekst: gratis sudokus voor slimme kleuters en een voorbeeld van de werkbladen.

Meer gratis printables

Spelletjes voor in het restaurant

Zo maak je een cape van een t-shirt

Een tijdcapsule maken

Bekijk alle gratis downloads

Bewaar op Pinterest:
sudokus kinderensudokus kinderensudokus kids

sudokus kleuter pinterestsudokus kinderen


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

free hit counter


SpeelgoedSpeelgoed