Toen Ewan in de kleuterklas zat, heb ik deze speciale sudoku’s voor kinderen gemaakt voor zijn meester. In zijn klas waren namelijk enkele slimme kleuters die wel wat extra uitdaging konden gebruiken. Deze puzzels bleken een leuke manier te zijn om hun denkvermogen en probleemoplossende vaardigheden verder te ontwikkelen. Het is bijna ongelooflijk, maar 10 jaar geleden plaatste ik dit bericht online en sindsdien hebben al meer dan 100.000 bezoekers de weg gevonden naar deze sudoku’s! Via dit bericht kun je ze nog steeds helemaal gratis downloaden.

sudoku's voor kinderen slimme kleuters gratis download

Deze sudoku’s voor kinderen heb ik gemaakt om zowel leuk als educatief te zijn. Ze bieden een vrolijke uitdaging voor jonge denkers en beginnende sudoku spelers. Kinderen vinden het vaak niet alleen leuk om de puzzels op te lossen, maar stiekem ontwikkelen ze tegelijkertijd ook hun logisch denken en kritisch redeneren. Ik vind het heel leuk om te zien dat deze sudoku’s zoveel kinderen in de afgelopen 10 jaar hebben geholpen of vermaakt.

Dit blijft één van mijn best bezochte blogs, dus blijkbaar zijn deze sudoku’s nog steeds relevant en handig voor ouders, leerkrachten en kinderen. Dus als je op zoek bent naar een leuke en educatieve activiteit voor je kind(eren), dan ben je hier aan het juiste adres.


Gerelateerde berichten


Sudoku voor kind

Deze simpele sudoku is ideaal om een kind of volwassen beginner Sudoku te leren. De oplopende moeilijkheid van ieder vel helpt hierbij. Na het maken van deze eenvoudige versies van dit leuke puzzelspel kun je ook moeilijkere varianten proberen. Het concept van het spel is dan bekend.

Ben je op zoek naar een leuke en eenvoudige manier om je kind of een volwassen beginner kennis te laten maken met sudoku? Dan zijn deze simpele sudoku’s heel geschikt. Het zijn de ideale puzzels om de basisprincipes van Sudoku te leren. Bovendien helpt de oplopende moeilijkheid van elk vel bij het geleidelijk ontwikkelen van de vaardigheden. Het is een goede manier om hun denkvermogen, concentratie en probleemoplossende vaardigheden verder te ontwikkelen.

Deze sudoku’s voor kinderen helpen je kind om spelenderwijs het concept van het spel te begrijpen. Beginnend met de eenvoudige versies van deze leuke puzzels, kan je kind stap voor stap vertrouwd raken met de logica en het patroon van een sudoku. Na het voltooien van deze eenvoudige varianten, kunnen ze de uitdaging aangaan met moeilijkere varianten, van klassieke 9×9 puzzels tot grotere en complexere grids.

Bewaar voor later op Pinterest:

Pinterest-afbeelding met de tekst: Sudoku voor kind - gratis download. Met een foto van verschillende uitgeprinte Sudoku werkbladen voor kleuters.


inspiratiekit activiteiten voor kinderenOp zoek naar meer leuke activiteiten voor kinderen? Laat je elke maand inspireren door deze handige service:
Lees hier alles over de InspiratieKit


Sudoku’s voor kinderen printen en lamineren

Je kunt de sudoku’s zo vaak uitprinten als je wilt. Je downloadt ze als PDF-bestanden op A4-formaat, waardoor ze eenvoudig af te drukken zijn. Mocht je de werkbladen willen hergebruiken, dan is lamineren de perfecte oplossing.

Door de werkbladen te lamineren, kunnen kinderen ze invullen met een whiteboard marker of stift. Achteraf kun je ze dan weer gemakkelijk schoonvegen met een (nat) doekje.

Persoonlijk vind ik een lamineermachine een heerlijk apparaat om in huis te hebben. Het is niet alleen handig voor de herbruikbaarheid van deze sudoku’s en andere printables, maar ook voor andere dingen, zoals het maken van decoraties voor feestjes. Ikzelf gebruik een lamineermachine van GBC en ben er erg tevreden over.

 

sudoku's voor kinderen lamineermachine

Bewaar voor later op Pinterest:

Pinterest-afbeelding met een voorvertoning van de sudokus met cijfers en kleuren. Tekst op afbeelding: ontdek kindersudoku's, breinbrekers voor slimme kleuters, gratis download.

Kindersudoku’s met cijfers en kleuren

Wil je je kind(eren) een kleurrijke en educatieve uitdaging bieden? Dan zijn deze kindersudoku’s met cijfers en kleuren een goede keuze. Deze downloadbare vellen zijn speciaal ontworpen om kinderen spelenderwijs te laten kennismaken met sudoku. En ze zijn helemaal gratis te downloaden via mijn webshop.

Deze kindersudoku’s zijn beschikbaar in verschillende moeilijkheidsniveaus, zodat je kunt kiezen welk niveau het beste past bij de vaardigheden van je kind. De cijfers in de puzzels variëren van 1 tot 4 en de kleuren die worden gebruikt zijn rood, groen, geel en blauw. Deze kleurrijke elementen maken de sudoku’s niet alleen visueel aantrekkelijk, maar bieden ook een extra dimensie aan het oplossen van de puzzels.

Door het oplossen van deze kindersudoku’s met cijfers en kleuren ontwikkelen kinderen niet alleen hun logisch denken en patroonherkenning, maar ook hun kleurherkenning en visuele waarneming. Zo worden meerdere vaardigheden tegelijkertijd gestimuleerd en wordt hun algehele cognitieve ontwikkeling bevorderd.

Naast deze sudoku’s voor kinderen vind je in de webshop ook andere leuke en handige printables. Van een simpele escape room voor kleuters tot een handige printables om de schermtijd onder controle te krijgen en leerzame posters; er is voor elk wat wils.

Sudoku’s voor kinderen gratis downloaden

De kindersudoku’s met cijfers en kleuren kun je downloaden via deze link:

Sudoku’s voor kinderen downloaden


preview leerzame posters bundel Heb je deze leuke leerzame posters bundel al gezien? Het is een verzameling vrolijke en leerzame posters om je kinderen te helpen bij het leren van het alfabet en cijfers. Ontdek de Leerzame Posters Bundel.


Bewaar voor later op Pinterest:

Sudoku voor kind printen. Tekst op afbeelding: Sudoku voor kinderen, printen en spelen maar! Gratis download.

Spelletjes voor slimme kinderen

flatlay van smart games voor kinderen onderdelen.

Ook erg leuk voor slimme kinderen zijn de spellen van SmartGames. De spellen die wij hebben voor in de peuter- en kleuterleeftijd zijn Drie Kleine Biggetjes en Penguins on Ice. Uitdagend en weer eens wat anders, cadeautip! En je kunt nog veel meer educatieve spellen vinden op bol.com: educatieve spellen.

Meer leuke printables


preview restaurantspelletjespreview zo maak je een cape van een t-shirt
preview maak een tijdcapsule

Bekijk meer blogposts met leuke printables

Kies een afbeelding om te bewaren op Pinterest:
sudokus kinderensudokus kinderensudokus kids

sudokus kleuter pinterestsudokus kinderenPinterest-afbeelding met de tekst: gratis sudokus voor slimme kleuters en een voorbeeld van de werkbladen.

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: