Ik mag deze week Ilse van Kreanimo weer ondersteunen bij Crea-Cross en ik heb weer iets leuks voor jullie in petto (vind ik zelf haha). Het zijn weer printables, net als deze Super Mario Slinger van vorige keer, ik vind dat op dit moment erg leuk om te maken 🙂 Hopelijk vinden jullie het net zo leuk als ik.

 

tijdcapsule gratis printables

Tijdcapsule op de basisschool

Toen ik in groep 7 of 8 van de basisschool zat, ging men de school verbouwen en ook het schoolplein moest eraan geloven. Op dat schoolplein stond een groot beeld van een beer en dat zou verplaatst worden. Iemand op school had toen bedacht dat het leuk zou zijn om onder die beer dan een tijdcapsule te plaatsen, met daarin van iedere leerling van de school een werkje. Volgens mij  heb ik toen heel precies opgeschreven wat ik op een dag zoal deed. Inmiddels ben ik best nieuwsgierig naar wat ik toen heb geschreven. Ewan en Mack zitten nu op dezelfde basisschool, maar de capsule is nog niet geopend.

Tijdcapsule uit 1997

Update 2024! Inmiddels is de capsule opgegraven en tijdens een reünie konden we de pagina’s in zien :D. Zo zag mijn dag als twaalfjarige in 1997 eruit:
7.30 uur. De wekker gaat. Ik blijf nog even liggen en ga me aankleden.
8.00 uur. Eten en mijn haar doen en om 8.15 uur komen mijn vriendinnen mij ophalen en gaan we naar school.
8.30 uur. De school begint. Ik zit in groep 8 en we hebben op dinsdag juffrouw Hendriks en de andere dagen meester Henk. We beginnen meestal met rekenen.
Om 10.20 uur is het speelkwartier tot 10.35 uur.
Om 12.00 uur hebben we middagpauze en ga ik thuis eten en om 12.45 uur komen mijn vriendinnen mij weer ophalen.
Om 13.00 uur begint de school weer en om 15.00 uur mogen we weer naar huis.
Behalve op woensdag, dan hebben we ’s middags vrij.
Wat ik ga doen, dat ligt eraan wat voor een dag het is en om 18.00 uur eten we, omdat mijn vader een winkel heeft.
Tussen 20.30 en 21.00 uur ga ik meestal naar bed, tot de wekker weer gaat.
Tot zover mijn dag.
Mijn hobby’s waren trouwens winkelen, buiten zijn (in de zomer) en op vakantie gaan en ik zat op blokfluitles en bij het kerkkoor.
Weet jij nog hoe een dag eruitzag toen je twaalf jaar oud was?

inspiratiekit activiteiten voor kinderenOp zoek naar meer leuke activiteiten voor kinderen? Laat je elke maand inspireren door deze handige service:
Lees hier alles over de InspiratieKit


Crea-Cross thema tijd

Het thema voor Crea-Cross deze week is tijd en bij het bedenken van een onderwerp voor een blogpost, moest ik weer terugdenken aan deze tijdcapsule. Het leek mij erg leuk om samen met mijn kinderen een tijdcapsule te maken om deze over vijf of tien jaar te kunnen openen. Dus ik heb een aantal printables ontworpen en nog een lijst met dingen bedacht die je in zo’n tijdcapsule kunt stoppen.

Tijdcapsule printables

Deze vijf printables zijn vooral ontworpen voor kinderen om in te vullen, maar ik heb geprobeerd ze redelijk algemeen te houden, zodat je als volwassene er ook een avond mee aan de slag kunt als je daar zin in hebt. Hier zijn de afbeeldingen van de printables, maar als je verder naar beneden scrollt, kun je ze allemaal in één keer gratis downloaden als PDF en mooi printen op A4-formaat.

tijdcapsule openen

tijdcapsule anno nu
tijdcapsule een dag uit mijn leven
tijdcapsule kunstwerk

De formulieren spreken voor zich, hoop ik. Het laatste vel kun je gebruiken voor een tekening of ander kunstwerk.

Download de gratis tijdcapsule printables

Wat je nog meer in een tijdcapsule kunt stoppen

Met dit pakketje heb je volgens mij al een leuke tijdcapsule. Maar je kunt er natuurlijk ook nog andere dingen aan toevoegen, zoals:

– Foto’s van je favoriete plekken en spullen, bijvoorbeeld je lievelingskleren of de speeltuin waar jullie altijd naar toe gaan.
– Een stamboom met foto’s van hoe je familie er nu uit ziet.
– Een lievelingsrecept helemaal uitgeschreven.
– Brief aan je oudere zelf of een brief aan je oudere kind.
– Voorwerpen: zoals speelgoed, geld, een krant, etc.

Crea-Cross link-up

Heb jij ook een blogpost met het thema tijd geschreven (mag ook een oud artikel zijn)? Voeg deze dan toe aan onderstaande link-up!


Wat zou jij in ieder geval in een tijdcapsule stoppen?

Bewaar op Pinterest:
tijdcapsule gratis printable printableszelf tijdcapsule maken pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: