Wow dit bericht staat al meer dan drie jaar in concept, maar ik kwam er steeds niet toe om het af te maken. Maar met het Crea-Cross thema van deze week, Welkom, moest het er toch maar van komen van mezelf. Ik heb namelijk al drie jaar een geborduurde Wifi-Welkom in de gang staan; een borduurwerkje in een fotolijstje met daarop de inloggegevens van ons draadloze netwerk. Super handig voor gasten die op bezoek komen, want iedereen wil tegenwoordig het Wifi-wachtwoord weten ;P

Klein borduurproject

Ooit kreeg ik voor mijn verjaardag, van mijn zus, het boekje Achterlijke Gladiool*, met daarin allerlei provocerende borduurpatronen en deze kleine projecten zijn erg leuk om te doen. Op een gegeven moment bedacht ik het idee om een Wifi-welkom te borduren, om het voor onze gasten makkelijk te maken om verbinding te maken met ons thuisnetwerk. Via Google zag ik dat ik niet de enige was met dit idee. Iemand anders had zelfs een QR code toegevoegd en dat leek mij ook erg handig. Even scannen met je telefoon en je hebt gelijk alle gegevens. Hierdoor krijg je trouwens niet in één keer verbinding, maar vooral bij lastige wachtwoorden is het wel heel fijn als je die kunt kopiëren.

Ik ging aan de slag en dit is het resultaat:


(Ik heb de afbeelding natuurlijk wel een beetje aangepast in Photoshop om onze gegevens te beschermen.)

Borduurpatroon maken

Het borduurpatroon heb ik zelf gemaakt door het uit te tekenen op ruitjespapier. Het zijn simpele letters en sierrandjes, dus dat is heel goed te doen. Destijds waren de kleuren in onze huiskamer rood en blauw, dus ik kon het helemaal naar mijn smaak ontwerpen.

De QR-code kun je bijvoorbeeld via deze site laten genereren. Omdat de code heel pixelig is, leent deze zich uitstekend om geborduurd te worden. Het werkt wel fijn om de code ook even uit te tekenen op ruitjespapier.

Crea-Cross op Pinterest

Neem ook eens een kijkje op het Pinterestbord Crea-Cross:


Vragen jouw gasten vaak om het WiFi-wachtwoord?

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: