18 november 2017

Sinterklaasknutsel Piet Mondriaan (Crea-hop Sinterklaas 2017)

Vandaag staat er weer een nieuwe Crea-hop voor je klaar! Bijna 20 creatieve bloggers hebben een inspirerende creatieve blogpost mét winactie binnen het thema Sinterklaas gemaakt. Mijn bijdrage aan deze hop is een vrolijke Sinterklaas-, of eigenlijk Pietknutsel in De Stijl (Piet Mondriaan). Inhakend op dit idee kun je een kunst-doe-boek winnen. Lees snel verder!



Crea-hop Sinterklaas 2017



Welkom bij de tweede Crea-hop! In mei van dit jaar was de eerste Crea-hop, met het thema kleur. Toen deed ik ook mee en maakte ik deze leuke Pokemon klei printables. Deze bloghop is opgezet door Anne van Simple Thoughts en ik vind het erg leuk om er aan mee te doen samen met bijna twintig andere creatieve blogs. Dit keer is het thema Sinterklaas. Ook een superleuk thema natuurlijk! Dankjewel Anne voor het organiseren!

Voor degenen die nog niet weten hoe een blog hop werkt, hier een uitleg: iedere deelnemende blogster verwijst naar degene voor en na haar. Op deze manier 'spring' je steeds verder en uiteindelijk kom je weer terecht waar je begonnen bent en is de bloghop rond. Dit is een leuke manier om nieuwe blogs te ontdekken. Vaak, en dat is ook bij deze Crea-hop het geval, kun je bij iedere blog wat winnen.

Acrealife

Waarschijnlijk kom je via de blog van Marion; Acrealife. Op haar blog kun je lezen over haar creatieve leven. Dit laat ze je zien door verslagen en shoplogs. Je kunt ook zelfgemaakte kaartjes, leuke DIY's en gratis printables bij haar vinden.

Welkom op mizflurry.nl

Misschien kende je mijn blog al, misschien is het de eerste keer dat je hier langskomt. In dat geval: welkom op mijn blog! Ik ben Fleur, 32 jaar oud en geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Utrecht. Sinds augustus 2000 ben ik al samen met Kevin en we hebben drie kinderen: Ewan (mei 2008), Mack (maart 2011) en Kate (september 2014). Ik heb Digitale Communicatie gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht, gewerkt bij een internetbureau en daarna lesgegeven op de HU en sinds februari 2011 ben ik thuisblijfmoeder. In november 2011 ben ik begonnen met bloggen door een speelchallenge en sindsdien blog ik. Op zaterdag kun je hier vaak een Blogfeestje vinden. Hier kunnen bloggers hun links achterlaten en kan iedereen inspiratie opdoen. Op dit moment loopt het Blogfeestje Sinterklaas.

Hieronder een greep uit mijn (creatieve) blogposts per categorie:

Sinterklaas

Sinterklaas-tapas - nieuwe pakjesavondtraditiePietenacademie - 7 leuke Sinterklaas activiteitenHet grote Sinterklaaskookboek - dit boek heb je nodig!

Bekijk meer ideeën op mijn overzichtspagina sinterklaas

DIY

DIY welkomstbord verjaardag - met uitleg nepkalligrafieZo maak je een cape van een t-shirtTie-dye watermeloenslinger - gemaakt met babydoekjes en waterverf

Bekijk meer ideeën op mijn DIY-overzichtspagina

Feest

Minecraft taart craften -leuke activiteit voor op een feestjeRecept regenboogpopcorn -leuk voor op de feesttafel of als traktatieMinnie Mouse verjaardag -feesttafel, hapjes en knutselen

Bekijk meer ideeën op mijn Feest-overzichtspagina

Spelen en knutselen

Paper Mario Diorama -DIY speelwereld maken5 fijne motoriek oefeningen -ter voorbereiding van een juiste pengreepDe beste lijm om slijm te maken -getest en Nederlandse uitleg

Bekijk meer ideeën op mijn Spelen en knutselen-overzichtspagina

Downloads/printables

Tafels leren met een spelletje -gratis werkbladZo maak je een Lego trekpop -uitleg en gratis printableSpeel-OV-chipkaart -gratis download en handleiding Canva

Bekijk meer ideeën op mijn Downloads-overzichtspagina

"Piet" Mondriaan knutsel

Dit jaar bestaat De Stijl 100 jaar en dat wordt onder andere gevierd door de provincie Utrecht. Als Utrechtse blogger wil ik daar toch nog even bij stil staan (aan het einde van het jaar ;-P). Voor deze Crea-hop had ik het idee voor een kleurrijke papieren Piet in mijn hoofd. Tijdens het uitwerken van dit idee kwam ik bij De Stijl terecht. Eén van De Stijl kunstenaars, waarschijnlijk de bekendste, was Piet Mondriaan. Dit viel natuurlijk mooi op zijn plaats bij het thema Sinterklaas. Dus hier is Piet Mondriaan:

Benodigdheden

- Printable Mondriaan grid
- Printable Piet
- Wit, rood, geel en blauw papier
- Schaar
- Plakstift
- Lininaal
- Zwarte stift

Zo maak je hem

- Print pagina 1 van het Mondriaan grid op een wit, rood, geel en blauw A4-tje. Print pagina 2 eenmaal op een wit A4-tje.



- Knip alle vierkantjes en rechthoeken netjes uit.



- Plak dan het hoofd, de veer, het lijf en de muts op de Piet printable vol met de gekleurde vierkantjes op de Mondriaan-manier. Dus redelijk willekeurig, netjes tegen elkaar, met niet te veel dezelfde kleuren bij elkaar en meer wit dan kleur. Plak ook over de randen heen, zodat het hele oppervlak bedekt is. De kraag en het haar (linksboven) kun je zo laten.





- Knip dan alle onderdelen uit. Aan de achterkant van het papier kun je nog zien waar de lijnen lopen.



- Voor het echte Mondriaan-effect moet je nu nog zwarte lijnen tussen alle losse stukje papier zetten. Dit doe je met een zwarte stift en hulp van een liniaal.



- Trek ook nog een lijntje om de buitenkant van alle onderdelen. Tot slot plak je dan alles in de juiste volgorde op een (gekleurd) blaadje en je Piet Mondriaan is klaar:



Winactie Echte kunst maak je zo (boek)

Vind jij het een leuk idee om een (kinder)knutselwerkje te combineren met echte kunst? Dan is deze winactie echt wat voor jou. Je kunt namelijk het boek Echte kunst maak je zo* winnen. Dit kunstige doe-boek staat vol met leuke en inspirerende teken- en knutselideeën. En al doende leren kinderen gelijk wat over kunst!



Om mee te doen aan de winactie laat je een leuke reactie achter onder dit bericht of onder het bericht op Facebook. Je kunt reageren tot 23 november 23:59 uur. Op 25 november worden alle winnaars bekend gemaakt.

Crea-hop link-up





Verder hoppen

Dan is het nu tijd om verder te hoppen naar de blog van Tanja. Hier kun je lekkere recepten, persoonlijke verslagen en handige tips vinden. Voor deze crea-hop heeft ze iets heel leuks en persoonlijks in petto. Hop dus snel verder naar Tanjanh!

Veel plezier met hoppen en succes bij de winacties!


* Dit bericht bevat een affiliate link. Dit betekent dat als je een product koopt via deze link, dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagramTwitterPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'



Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!
Uitleg hoe je een Piet Mondriaan maakt (Sinterklaasknutsel). Gratis printable van het Mondriaan grid (De Stijl) en losse Piet-onderdelen. Deelnemer van Crea-hop Sinterklaas 2017.

Schrijf je in voor één van mijn nieuwsbrieven:




* verplicht veld




Soort nieuwsbrief



Geen opmerkingen:

Een reactie posten