Afgelopen weekend hebben we Kates derde verjaardag gevierd. Voor dit feestje wilde ik heel graag gekleurde popcorn maken. Qua kleurenschema had ik voor pastel regenboog gekozen, dus dat leek me heel mooi worden. Na drie mislukte pogingen heb ik hier het perfecte recept voor je; lekkere, zoete popcorn die er ook nog eens prachtig uit ziet. Staat geweldig op een feesttafel, maar is ook erg leuk in kleine bakjes als traktatie.

 

regenboog popcorn receptDe volgende video is een samenvatting van deze blogpost. Lees verder voor de uitgebreide stappen.

 

Zoals je in de inleiding kunt lezen, heb ik eerst drie andere recepten geprobeerd. Het eerste recept was niet helemaal mislukt, maar daar ging één kopje suiker in op een half kopje popcorn en werd wel erg zoet. Ook was het gesuikerde laagje wat te dik naar mijn zin. Daarna dacht ik het recept wat aan te passen door er wat minder suiker en meer water bij te doen. Toen ik dat over de popcorn goot slonken ze als sneeuw voor de zon. Mislukt dus. Bij de derde poging heb ik Fruittella gebruikt voor een mooi gekleurd laagje (met behulp van dit recept). Alhoewel dit wel voor een mooie kleur en lekker smaakje zorgde, bleef het super plakkerig. Ook niet echt een optie dus. Ik besloot vrijdag nog één poging te wagen gebaseerd op deze pin voor Old Fashioned Pink Popcorn van Domestic Dreamboat.

feestplanner_kind_voorbeeldWil je een onvergetelijk kinderverjaardag organiseren? Met de Printbare Kinderfeest Planner wordt het plannen en organiseren een eitje! Deze uitgebreide 51 pagina’s tellende planner begeleidt je stap voor stap. Bereid je voor op een succesvol feestje! Plan je onvergetelijke kinderfeestje.


En dat was een schot in de roos! Heerlijke popcorn en mooie zachte kleurtjes. Ik heb het recept iets aangepast en honing in plaats van corn syrup gebruikt en dat ging prima. Daarnaast heb ik het recept gehalveerd omdat ik voor zes kleuren ging en je zelfs met het halve recept al een behoorlijke hoeveelheid popcorn van iedere kleur krijgt (de dubbele hoeveelheid lijkt mij ook erg lastig tijdens het mengen van de popcorn en suikermengsel). Per kleur was ik ongeveer een half uur bezig, dus het is wel behoorlijk arbeidsintensief. Maar dan heb je na afloop ook ongeveer 70 porties en goed afgesloten kun je de popcorn wel een tijdje bewaren. Uiteraard hoef je niet per se voor zes kleuren te gaan!

gekleurde popcorn in zak


Gerelateerde berichten

Zo maak je een simpel welkomstbord voor een verjaardag
Grote strikkenslinger – makkelijk naaiproject voor beginners
DIY makkelijk en snel een strik maken (zonder te naaien)


 

Recept gekleurde zoete popcorn

Recept voor gekleurde, zoete popcorn. 12 porties. Bereidingstijd: 30 minuten
unicorn popcorn

Ingrediënten gekleurde popcorn

– 12 koppen popcorn (ik heb zo’n ouderwetse popcornmachine* gebruikt, één lading hiervan was ongeveer 12 koppen)
– 1/3 cup volle melk (80 ml)
– 1 volle theelepel honing
– snufje zout
– 1 kopje suiker (200 gram)
– halve theelepel vanille-extract
– gel voedingskleurstof (ik heb de pastelkleuren roze, geel, groen en blauw van Wilton gebruikt)

Verder heb je een steelpannetje, een houten lepel, cocktailprikkers en een grote schaal om in te mengen nodig (ik heb mijn wok gebruikt). En bakpapier om de popcorn op te laten drogen/uit te laten harden.

 

Zelf gekleurde popcorn maken

Zorg dat je de popcorn al gepopt hebt en in de grote schaal/wok hebt liggen. (Tip: hevel het met je handen over van de schaal waarin je gepopt heb naar de grote schaal/wok. Op deze manier vallen alle harde, niet gepopte stukjes naar beneden en heb je daar geen last meer van.)

recept zoete popcorn in wok

Meng in het steelpannetje de melk, honing en zout. Giet daarna voorzichtig de suiker in het midden erbij. Verwarm dit mengsel al roerend op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost.

recept zoete popcorn suikermengsel in steelpan

Daarna laat je het lekker borrelen en roer je af en toe totdat het een beetje bruin begint te worden (eigenlijk tot het 110 graden Celsius is, maar ik heb geen suikerthermometer en op deze manier ging het ook prima).

popcorn recept borrelend suikermengsel lichtbruin

Haal dan het pannetje van het vuur en roer het vanille-extract erdoor. Vanaf nu moet je snel werken. Voeg de voedingskleurstof toe door een prikketje in de gel te dopen en door het mengsel te roeren. Ik heb dit twee keer per kleur gedaan. Voor bijvoorbeeld oranje deed ik dan één keer geel en één keer roze. Verdeel het gekleurde suikermengsel over de popcorn die al klaarstond en meng dit zo snel mogelijk door elkaar. Met een lepel met lange steel, want het mengsel is erg heet! Dit is heel plakkerig en gaat een beetje moeilijk, maar als je niet vergeet om ook steeds met de lepel over de bodem te gaan, komt het wel goed. Stort vervolgens de gekleurde popcorn op het bakpapier en laat het minimaal een uur drogen.

recept gekleurde popcorn drogen

Regenboogpopcorn

Dit recept is voor één kleur. Herhaal het recept voor alle kleuren. Na het drogen heb ik de popcorn per kleur bewaard. Om de regenboogpopcorn te maken pakte ik dan steeds evenveel handen van iedere kleur en husselde dit door elkaar. Daarna verdeelde ik de gemengde popcorn over kleine bakjes.

popcorn traktatie

Popcorn trakteren

vrolijke traktatie peuterspeelzaal

Kate heeft deze popcorn ook uitgedeeld op school. Weer in die popcornbakjes, maar we hadden natuurlijk iets nodig om de popcorn ín de bakjes te houden. Hiervoor hebben we gekleurd vloeipapier (Action) gebruikt. Dat maakten we dicht met een gekleurd elastiekje. Dit ging lekker snel en de kinderen vonden het heel leuk om een ‘cadeautje’ te mogen uitpakken.

Wil je echt voor een eenhoorn traktatie gaan, dan kun je ook deze eenhoorn traktatiebakjes bestellen bij bol.com:

eenhoorn traktatie bakjes popcorn


Gerelateerde berichten

De Batbanaan; een gezonde Batman traktatie
Minecraft-traktaties
Pokemon pokeball taartjes – snel en makkelijk


 

Hoe eet jij je popcorn het liefst?

 

Meer leuke verjaardagsfeestjes

Vintage Tea Party deel 3 – recepten en cocktails


Vintage Tea Party deel 3 – recepten en cocktails

Eerste verjaardag Kate: Sterrenthema met pastelkleuren


Eerste verjaardag Kate: Sterrenthema met pastelkleuren

Minnie Mouse verjaardag


Minnie Mouse verjaardag

Bewaar op Pinterest:
recept regenboogpopcorn pinterest

gekleurde popcorn pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics Made Easy - StatCounter