Wij hebben al twee jaar een Squla-abonnement voor beide jongens en ook dit jaar willen we weer verlengen. In deze blogpost wil ik graag wat meer vertellen over de manier waarop ik ervoor zorg dat mijn kinderen (nog steeds) meerdere keren per week op Squla spelen en oefenen voor school. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Squla

Met Squla kunnen kinderen met alle vakken van de basisschool spelen en leren. Ze kunnen op een leuke manier oefenen voor school op de computer, tablet of mobiele telefoon. Ook maken ze spelenderwijs kennis met de Cito-vraagstelling. Er zijn meer dan 70.000 quiz-vragen beschikbaar in alle basisschoolvakken.

 

Nu hoor ik regelmatig van vriendinnen en andere moeders van school die ook begonnen zijn met Squla dat de kinderen het in het begin heel leuk vinden (het is nieuw en interessant), maar daarna zakt het af. En dat is jammer, want Squla is echt een hele fijne manier om je kind thuis wat extra voor school te laten oefenen.

 

Ons Squla-geheim

Het is niet zo dat mijn kinderen school zo leuk vinden en daarom meerdere keren per week Squla spelen. Juist niet eigenlijk, ze dromen op school regelmatig weg en daarom vind ik het heel fijn dat ze thuis de stof nog een keer kunnen herhalen met Squla.
Maar dan moeten ze wel aan de slag met Squla natuurlijk. Wat is nou mijn truc? Eerst Squla en dan op de schermen. Dit kun je doen na iedere schermvrije periode. Daarnaast hebben we het ook onderdeel van onze routine gemaakt.

Na schoolroutine

Bij ons gaat het er op doordeweekse dagen meestal zo aan toe: we komen uit school, drinken wat, eten een tussendoortje en daarna mogen ze zelf kiezen wat ze willen doen om te chillen na school. Meestal is dit iets op een scherm. Prima, na een hele dag school ga ik ze niet gelijk weer aan het werk zetten.

Als we een uurtje thuis zijn, moeten de schermen uit en gaan we wat anders doen. Tijdens het koken mogen ze weer op de schermen, maar voordat ze dit mogen, moeten ze eerst Squla doen. De ene keer twee tot vier quizzen en een andere keer een kwartiertje. Dit is inmiddels zo standaard geworden dat ze vaak rond vijf uur vragen of ze Squla mogen doen, omdat ze weten dat ze daarna op de schermen mogen. Bij Mack (hij zit nu in groep 3) ga ik er vaak even naast zitten om te kijken hoe het gaat. Ik merk dat hij dat fijn vindt.

Dit werkt voor ons perfect. Soms gebruiken ze het uit zichzelf al als onderhandelingsmateriaal.

Speelschema, speurtochten en watergevecht

Om je kind extra te motiveren kun je ook het speelschema van Squla gebruiken. Er staat iedere maand een nieuw schema klaar op www.squla.nl/speelschema. Het werkt beter om vaak kort te oefenen dan één keer lang. Op deze manier blijven kinderen langer gemotiveerd.

Klik op de afbeelding om naar de Squla-site te gaan waar je de meest recente versie kunt downloaden.
Soms doet Ewan ook een speurtocht op Squla. Ik merk dat hij dit interessant vindt, want hij speelt dan meer quizzen dan normaal. Van de zomer heeft hij een speurtocht gedaan waarbij de taalquizzen steeds terug kwamen.
Af en toe daag ik de jongens uit met een Squla-watergevecht. Dan moet ik zelf ook een quiz doen en krijgen zij een notificatie dat ik tegen ze gespeeld heb.
Bovenstaande opties zijn nog drie leuke manieren om je kind regelmatig aan het Squla-en te krijgen. Tot slot zijn de muntjes die ze kunnen verdienen met de quizzen ook motiverend, want hiermee kunnen ze sparen voor echte cadeautjes of cadeaubonnen. Door een weekdoel in te stellen, kan dit zelfs nog wat sneller gaan.

Hoe laat jij je kind(eren) extra oefenen voor school?


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Squla.Bewaar op Pinterest:

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: