Wil jij ook een keer grote bellen blazen? In dit bericht vertel ik je hoe je grote bellenblaas maakt en een bijbehorende bellenstok. Want blazen is er eigenlijk bij zulke mega bellen niet echt bij. Door het bewegen van de stok, vormt zich de bel. Super leuk om een keer te doen; gewoon tijdens het buitenspelen, op een bruiloft of kinderfeestje!

mega bellenblaas

Grote bellenblaas maken

Bewaar voor later op Pinterest:
Pinterest afbeelding met de tekst: beleef buitenspeelplezier met zelfgemaakte mega bellen.

Recept om thuis bellenblaas te maken voor grote bellen.
Dit heb je nodig voor mega bellenblaas:
– 6 koppen heet water
– 1/2 kopje maïzena
– 1 zakje (16 gram) bakpoeder
– 1 eetlepel glycerine*
– 1 eetlepel honing (voor de houdbaarheid en plakkerigheid)
– 1/2 kopje afwasmiddel (liefst deze Dreft*, in ieder geval een zonder citroen en liever niet geconcentreerd)

grote bellenblaas ingrediënten

Meng het hete water met de maïzena (in een grote kom of afwasteiltje) door goed te roeren. Het best kun je steeds een theelepeltje maïzena in het hete water strooien en dit erdoor roeren. Zo voorkom je dat zich een grote klont vormt. Doe hetzelfde met het bakpoeder. Voeg dan de glycerine en de honing toe en zorg dat alles goed gemengd is. Tot slot voeg je het afwasmiddel toe. Vanaf nu roer je voorzichtig zodat je zo min mogelijk schuim krijgt.

Laat het mengsel dan minstens één uur staan, maar het liefst een nacht, voordat je gaat proberen om bellen te blazen. Roer het mengsel het eerste uur om de 20 minuten even rustig door, zodat niet alle maïzena naar de bodem zakt. Voordat je de bellenblaas xxl gaat gebruiken, roer je het ook weer even voorzichtig door.

reuze bellenblaas zeepsop

Dit recept is om bellenblaas te maken voor grote bellen. Een hoop kleine bellen achter elkaar lukt er niet mee. Daarvoor kun je een van deze recepten voor bellenblaas gebruiken.

grote bellen blazen


Gerelateerde berichten

Recept cloud dough
Zelf lijm maken
Recept klei
Recept wit zoutdeeg
Slijm maken


 

De bellenstok

super bellenblaas bellenstok

Maak een bellenstok van twee takken of stokken, een touwtje van ongeveer 2 meter lang en iets om het touw te verzwaren zodat het makkelijk opengaat, bijvoorbeeld een sleutelring. Knoop het touw vast aan de stokken zoals op de foto.

Heb je geen zin in dit geknutsel, dan kun je ook een kant-en-klare bellenstok* bestellen via Bol.

Grote bellen maken met reuze bellenblaas

grote bellenblaas

Doop de bellenstok in de super bellenblaas, haal hem langzaam omhoog en uit elkaar, laat hem even uitlekken en probeer dan een bel te maken door langzaam naar achteren te lopen. Als er wat wind staat gaat dit heel makkelijk. Anders moet je wat sneller lopen. Je kunt zo een super grote en hele lange bel maken, maar deze zal waarschijnlijk niet blijven zweven. Daarvoor moet je ‘de bel sluiten’ en ik kan eigenlijk niet zo goed omschrijven hoe je dat precies doet, gewoon even oefenen met de stokjes naar elkaar toe brengen en weer uit elkaar halen. Veel plezier!

bellenblaas_xxl

Meer buitenspeelideeën

Buitenspeelkalender

buitenspeel kalender

Zandkeuken

zandkeuken uitnodiging om te spelen

Koffie zetten met zand en water

koffie zand water nodig

Bewaar op Pinterest:
grote bellenblaas receptgrote bellenblaas maken pinterestrecept superbellen pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics