We wonen alweer bijna een jaar in dit huis en dus hebben we ook al bijna een jaar een tuin! Dat vind ik heel erg fijn, maar ik merk dat de jongens er af en toe nog aan moeten wennen om er in te gaan spelen. Daarom zette ik afgelopen week een zandkeuken klaar om lekker in te kliederen. Zand, want modder vind ik te veel zooi geven šŸ˜‰

Uitnodiging om te spelen met de zandkeuken

Ik begon met een oud speelkeukentje, dat ook al jaren bij ons op het balkon stond, met wat pannen, bakjes en een maatbeker. Daarnaast zette ik een houten kistje met daarop zo’n limonadetap gevuld met water. Wat ook altijd leuk is in de speelkeuken zijn lege kruidenverpakkingen. Met wat goed omgespoelde milkshake-bekers (met deksel en rietjes), stoepkrijt (om gekleurd water te maken voor de milkshakes) en een lege emmer popcorn hoopte ik de uitnodiging om te spelen compleet te maken. Maar mijn jongens hadden er nog niet zo veel zin in. Wat mij wel mooi de gelegenheid gaf om rustig wat foto’s te maken;)

Spelen in de zandkeuken

Toen heb ik ze allebei een taak gegeven; Mack liet ik een emmer met steentjes vullen en Ewan wat bieslook, tijm en oregano knippen in de tuin. Mack ging terug om met de rest van de steentjes te spelen dus die liet ik maar even, hij was in ieder geval buiten. Ewan wilde al weer terug naar binnen gaan, tot ik hem vroeg een milkshake voor mij te maken. Daar had hij wel zin in en vervolgens heeft hij ruim een uur met de keuken gespeeld. Mack vond het natuurlijk wel interessant wat zijn grote broer aan het doen was en begon ook mee te spelen. Ik ben de hele tijd voorzien van milkshakes en popcorn en kon lekker op een stoel zitten. Plan gelukt!

Ik hoop dat er deze zomer nog veel met de keuken gespeeld gaat worden, dus ik heb nog wat extra spullen bij de Action gekocht:

Een vergiet om de steentjes in te wassen, wat leuk gekleurde maatscheppen, theelepels (want die pikt Mack regelmatig uit mijn keukenla en dan vind ik ze in de tuin terug…), een ijsschep en een kookwekker. Kinderen vinden ‘echte’ dingen vaak leuker dan de speelgoedvariant en bij de Action ben je nog goedkoper uit dan in een speelgoedwinkel. Nu hopen op goed weer!


Mogen jouw kinderen lekker kliederen met zand en water in de tuin?

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via Ć©Ć©n van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij opĀ Facebook,Ā Instagram,Ā Pinterest en/ofĀ TikTokĀ voor meer creatieve inspiratie.Ā 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand Ć©Ć©n!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: