13 juni 2015

Vintage High Tea Party - voorbereiding en uitnodiging

In februari werd ik 30 en vond ik het leuk om wat extra's te doen met mijn verjaardag. Mijn oudste zus opperde het idee van een Vintage Tea Party en dat vond ik ook een heel leuk idee. Ondanks dat het al weer een paar maanden geleden is, vind ik het toch nog wel leuk om mijn verjaardag met jullie te delen. In deze post laat ik jullie de voorbereiding en uitnodigingen zien.



De voorbereiding

Een goed themafeest begint tegenwoordig natuurlijk bij Pinterest. Ik maakte een bord Vintage High Tea Party aan en pinde er lustig op los. Daarnaast heb ik ook een paar leuke boeken gebruikt ter inspiratie. 'De wondere wereld van Alice' had ik al in huis, 'Style me Vintage - Tea Parties' bestelde ik mee met mijn jurk en 'The Vintage Tea Party Book' mocht ik lenen van mijn zus.

Volg het bord Vintage high tea party van Fleur @ mizflurry.nl op Pinterest.

Verder heb ik de verschillende kringloopwinkels in de buurt afgelopen voor mooi servies. Dat bleken er op loopstand zo zeven te zijn! Ik heb leuke koopjes gescoord, maar helaas niet vintage servies voor iedereen op mijn feest. Gelukkig had mijn moeder op zolder nog het prachtige trouwservies van haar ouders liggen en dat mochten we gebruiken. Heel mooi en ook bijzonder.

Uitnodigingen en enveloppen

De uitnodigingen heb ik zelf gemaakt. Eerst ben ik aan de slag gegaan met potlood, pen en waterverf, vervolgens heb ik de alles ingescand en in Photoshop de uitnodigingen en enveloppen gemaakt. Dit was de uitnodiging:



Mocht je de uitnodiging ook willen gebruiken, dan heb ik hier een lege variant voor je:) Invoegen in Word, beetje met de paginamarges spelen, een tekstvak eroverheen en een leuk lettertype uitkiezen.

Een bijpassende envelop mocht natuurlijk niet ontbreken.



De uitnodigingen en enveloppen heb ik allemaal geprint en met de post verstuurd. Ik vond dat bij het vintage-gedeelte van het thema horen, een papieren uitnodiging. Het leek mij een leuke verrassing voor de genodigden:)

Geven jullie een groter feest bij een bijzondere verjaardag?

Deel 2 - Vintage Tea Party Decoraties
Deel 3 - Vintage Tea Party Recepeten en Cocktails
Deel 4 - Vintage Tea Party Entertainment

Dit bericht bevat affiliate links. Dit betekent dat als je het product koopt via één van deze links dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

6 opmerkingen:

 1. Leuke post ;D Ik heb vanmiddag mijn verjaardags High Tea gehouden, met jouw tea party als inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een onwijs leuk idee! Lijkt mij erg leuk om zoiets eens te organiseren voor vriendinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat moet je echt doen, het was ook heel erg gezellig! We deden ladies only, dus zonder kinderen, behalve baby's die niet zonder mama's borst konden;) Dat is ook wel eens fijn :)

   Verwijderen
 3. Wat onwijs leuk gedaan zeg! En ook wat je hierboven zegt: zonder mannen en kids, behalve de borstkids, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, maar ik ben niet zo van de feestjes. Ik vind dit er wel enorm leuk uit zien!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

SintSint