In februari werd ik 30 en vond ik het leuk om wat extra’s te doen met mijn verjaardag. Mijn oudste zus opperde het idee van een Vintage Tea Party en dat vond ik ook een heel leuk idee. Ondanks dat het al weer een paar maanden geleden is, vind ik het toch nog wel leuk om mijn verjaardag met jullie te delen. Vorige keer schreef ik al over de voorbereiding en uitnodigingen. Dit keer de decoraties.

Op Pinterest zag ik allerlei leuke ideeën, zoals mooie kransen, ballonnen met tule erover, glazen flesjes Coca Cola (die wilde ik echt heel graag, maar ik was te laat met bestellen bij de slijter), maar voor de meeste dingen ontbrak gewoon de tijd. Mijn moeder heeft nog een mooi slinger gehaakt met roze en witte bloemen, maar daar ben ik natuurlijk weer vergeten een goede foto van te maken. Sorry mam! Ik was er wel heel blij mee 😉 Ik heb me vooral gefocust op een mooi gedekte tafel.

 

Aankleding van de tafel

Zoals ik vorige keer al schreef mocht ik het prachtige oude trouwservies van mijn opa en oma lenen. Daar zaten koppen en schotels, een theepot, suikerpot en melkkan, maar ook ontbijtbordjes bij. Helaas hadden we niet genoeg borden, dus die hebben we aangevuld met simpele witte bordjes met een geschulpte rand.
Eigenlijk wilde ik zelf een tafelkleed naaien, maar uiteindelijk bleek een nieuw tafelzeil bestellen bij tafelzeilonline.nl makkelijker en sneller. Ik koos voor een variant met leuke bloemen er op. Nee ik ben niet gesponsord, maar wel altijd erg tevreden over deze site. Leuk assortiment, snelle levering en regelmatig kortingsacties. Bestel je kleed wel het liefst een paar dagen voor je feest, dan kun je het nog even uithangen en heb je minder last van de nieuwe geur en vouwen. Ik kocht ook een papieren witte loper om het extra feestelijk te maken.
Verder verzamelde ik uit mijn eigen huisraad en die van familieleden nog wat champagne- en dessertglazen, mooie serveerschaaltjes, taartstandaarden en etagères. Onder de borden legde ik gekleurde en witte doilies en naast de borden kwam een gebloemd servetje te liggen. Verder kocht ik nog een grote glazen kan en glazen melkfles bij de Xenos.

 

Bloemen in glazen potjes

Al een paar weken verzamelde ik glazen potten zodat ik die kon gebruiken voor de bloemen. (Even het etiket afweken door de pot een nachtje onder water te laten staan en dan een keer mee laten draaien met de vaatwasser.) Bij de bloemist zocht ik een paar mooie roze bloemen uit.

Dat was het wat betreft de mooi gedekte tafel voor de vintage tea party. Hoe ver gaan jullie meestal met versieren voor een feestje?

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: