20 augustus 2013

5x spelen met water - activiteiten voor kinderen

Het wordt de komende dagen weer warmer en zonniger! Daarom hier vijf speelideeën om af te koelen, zonder dat je een zwembadje nodig hebt!

waterpret kinderen zonder zwembad

*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

1. Schilderen met water

Heel simpel, maar het kan kinderen een hele tijd bezig houden. Je neemt een bakje met water en een grote kwast. Ik weet nog dat ik bij mijn opa en oma thuis altijd op deze manier de schutting mocht 'schilderen'. Ewan en Mack vonden het vorig week ook geweldig; Ewan gooide er allemaal zand bij en Mack heeft zijn treinen geschilderd.

Alleen een bakje met water en wat speelgoed kan het natuurlijk ook al goed doen, zelfs binnen.


Gerelateerde berichten:

Bellenblaas maken - recepten en ideeën voor bellenblazers
Koffie zetten met zand en water
Grote bellenblaas recept
Thuis lasergamen
Zandkeuken


2. Iets bevrijden uit ijs

Speelgoed bevrijden uit ijs hebben we vandaag ook gedaan en het was weer een succes. Je stopt wat plastic dieren in in een bakje water en zet dat in de vriezer. Zodra het water bevroren is, kun je het blok ijs aan je kinderen geven en kunnen ze aan de slag met gereedschap, zout, warm water, etc. Laat ze zelf maar bedenken wat zou kunnen werken. Ik vries de dieren meestal in twee keer in, omdat ze vaak zo licht zijn, dat ze boven komen drijven. Dus eerst het bakje halfvol en als dat bevroren is helemaal vullen met water.

speelidee iets bevrijden uit ijs

3. Waterrace

Dit is ook leuk voor oudere kinderen. Je hebt een grote emmer of bak met water nodig en zoveel kleine emmertjes of bakjes als het aantal kinderen dat meedoet. Daarnaast heb je sponzen of van die water absorberende balletjes* nodig. Zet de grote bak met de sponzen en balletjes er in aan de ene kant van de tuin en de kleine, lege emmertjes op een rij aan de andere kant. Degene die het eerst zijn emmertje gevuld heeft, wint. Om de emmer te vullen moet je de spons of waterbal naar de andere kant brengen, terwijl je hem boven je hoofd houdt. Leeg knijpen boven de emmer en weer terug rennen om te vullen.

4. Watergevecht

Dit spreekt voor zich, maar de zomer is natuurlijk niet compleet zonder een goed watergevecht. Pak de waterpistolen*, waterballonnen, water-schiet-pompen en wat emmers met water en verklaar het gevecht voor geopend;)

5. Waterbaan

Vorig jaar hebben we een waterbaan van BIG* gekocht, als het begin van een traditie om iedere zomer een nieuwe set te kopen. De sets zijn met elkaar te combineren, dus dat wordt ieder jaar cooler. Ik vind het fijn dat de kinderen niet gelijk kleddernat worden, maar toch lekker met het water kunnen kliederen. (Alhoewel Mack regelmatig middenin de bak gaat staan.)

Je kunt ook zelf proberen een watermuur te maken met oude flessen.

spelen met water kinderen waterbaan

Wat is jullie favoriete manier om af te koelen?Meer speelideeën

Volg mij op Pinterest voor een dagelijkse dosis inspiratie van leuke ideeën of op Facebook, Instagram of YouTube.

*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.Bewaar op Pinterest:
spelletjes water peuters

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina

mizflurry freebies kinderen creatief

Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma. 

Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

* verplicht veld
4 opmerkingen:

  1. Oh zo tof!! Die tip van vriendjes uit het ijs halen hebben we nog nooit gedaan; moeten we ook eens proberen :-)
    Wij zetten soms de sproeier op (als het echt heel warm is) en dansen er dan met z'n allen rond. Daar worden we dan kliedernat van, maar da's net leuk. Het is wel niet zo ecologisch maar we doen het niet lang en enkel bij een hittegolf.
    Een waterbaan hebben we ook en is hier ook een grote hit :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die diertjes invriezen is een goede bezigheidstherapie! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

SintSint