De nieuwe NERF Laser Ops Pro geweren maken het mogelijk om thuis te lasergamen. Of buiten in de buurt of tuin. Dit speelgoed heeft alles in zich om een grote rage te worden en buitenspelen te stimuleren. Lees deze uitgebreide review en je bent helemaal op de hoogte.

Twee weken geleden kregen we weer een pakketje van Hasbro binnen en hier zaten hele gave NERF laser pistolen in. Maar toen was er eerst de Sinterklaas drukte en vervolgens was Mack een week flink ziek, dus konden we helaas niet testen. Want in deze set zitten namelijk twee geweren en ik wilde dat mijn jongens er tegelijk voor het eerst mee konden spelen. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver en mocht de doos opengemaakt worden.

NERF Laser Ops Pro Alphapoint 2 doos

NERF Laser Ops Pro Alphapoint 2

NERF Laser Ops Pro Alphapoint 2

Zoals gezegd zitten er dus twee NERF geweren in de NERF Laser Ops Pro Alphapoint 2-doos. Dit zijn twee elektronische NERF pistolen die gebruik maken van lasertechnologie. Naast de coole speelmogelijkheden die dit met zich meebrengt, heeft dit nog een ander groot voordeel: geen losse pijltjes meer! Want ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar die pijltjes raken bij ons altijd kwijt of ze gaan stuk.

NERF Laser Ops Pro telefoonhouders

In de doos zitten ook nog twee telefoonhouders. Deze zijn heel flexibel en dus geschikt voor veel soorten telefoons, inclusief hoesje. De houders kunnen aan de arm van een speler bevestigd worden of aan de blaster zelf.

NERF Laser Ops Pro houder om arm

Wat er niet in de doos zit, zijn batterijen en een telefoonadapter voor de één speler-modus. Vooral dat laatste vonden we erg jammer. Toen we bij Hasbro dit speelgoed mochten testen, vond Ewan dit namelijk een hele leuke speelstand en we hadden ons er dan ook wel op verheugd. De adapter zit wel bij de enkele NERF Laser Ops Pro Alphapoint* en de grote Deltaburst*. Je kunt de Alphapoint 2 dus ook zien als een uitbreiding op deze sets.

NERF Laser Ops Pro batterijen

 

Op de doos staat ook dat de NERFs battle ready, out of the box zijn, maar hierachter staat een sterretje en bij het sterretje staat dat de batterijen niet inbegrepen zijn. Dat is op zich niet zo erg, maar wel handig om te weten. In ieder pistool gaan vier AA-batterijen, dus zorg dat je acht batterijen hebt, zodat je kunt spelen.
Als je de batterijen hebt geplaatst, kun je al een team kiezen en tegen elkaar spelen. Maar het wordt pas echt leuk met de Laser Ops Pro app.

 

Laser Ops Pro app

De Laser Ops Pro app is gratis te downloaden in de Google Play en App-store. Vervolgens kun je de blasters heel gemakkelijk koppelen via Bluetooth. En dan kun je op meerdere manieren spelen. Als je de telefoonadapter voor op de blaster hebt, kun je in je eentje proberen vijanden te verslaan. Met een game-scherm als achtergrond of in augmented reality modus. Dan wordt de camera van je telefoon gebruikt en lijkt het dus of de vijanden echt in je kamer (of tuin) zitten.
Maar in de multiplayer stand wordt het dus echt mogelijk om thuis te lasergamen. Of in de tuin of buurt. Dit speelgoed kan nog leuker worden als meerdere kinderen uit de buurt een Laser Ops Pro hebben. Je kunt namelijk met wel 64 personen tegelijk deelnemen aan een spel.
In de multiplayer stand heb je ook weer verschillende opties en keuzes. Zo kun je al gamen met slechts één telefoon en meerdere geweren. Dan kun je na afloop het scorebord op deze telefoon bekijken. Iedere blaster verbind je dan met dit apparaat en kun je een eigen naam geven. Maar je kunt ook ieder met een eigen apparaat spelen. Wat hier erg cool aan is, is dat je dan tijdens het gevecht je score en plaats in het klassement kunt bekijken.

 

NERF Laser Ops Pro app scorebord

 

Verder heb je de keuze om ieder voor zich te spelen of een teamgevecht (rood en blauw) te houden. Ook kun je de duur van een gevecht opgeven (3, 5, 10 of 15 minuten) en of power-ups zijn toegestaan. Power-ups zijn bijvoorbeeld extra krachtige schoten of de mogelijkheid om je gezondheid te genezen.
Het lijkt er op dat de GPS-functie, die dit spel ook heeft (werkt alleen voor telefoons met internetverbinding), in de power-up Radar zit. Helaas is deze power-up alleen te ontgrendelen als je 1000 punten hebt verdiend in het singleplayerspel Dronegevecht. Iets wat dus lastig wordt zonder de adapter.
Op de pistolen zelf kun je trouwens aangeven of je binnen of buiten speelt. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de UV-stralen die buiten natuurlijk sterker aanwezig zijn.

 

Thuis lasergamen

NERF Laser Ops Pro Alphapoint 2 aanzetten

 

Nadat je alle instellingen hebt doorlopen en het spel hebt gestart, moet je nog even allemaal bij elkaar gaan staan en wordt er afgeteld tot het spel begint. En dan begint de pret. Onder begeleiding van een hoop flitsende geluiden en lampjes ga je proberen om zoveel mogelijk punten te halen door op elkaars NERF Laser Ops Pro blasters te schieten. Als je geraakt ben, licht de raakindicator rood op.

 

Puntentelling NERF Laser Ops Pro

De puntentelling is als volgt: voor ieder normaal raak shot krijg je 1 punt. Iedere speler heeft een gezondheid van 10 punten, per geraakt normaal shot gaan hier 2 punten vanaf. Als de gezondheid 0 is, is de speler uitgeschakeld en verlies je 5 punten. De speler die uitschakelde krijgt er dan 25 punten bij. Ik heb het over normale schoten, want met bepaalde power-ups kun je extra damage doen.
Hoe je gezondheid is, kun je zien bij het plusje. Bij het bliksemschichtje kun je zien hoeveel schoten je nog over hebt. Hier begin je ook weer met tien. Herladen doe je door op de knop onderaan het pistool te drukken. Je kunt onbeperkt herladen.
Deze informatie kun je heel precies bekijken op het scherm van je smartphone, maar ook op de achterkant van de blaster. Daar staan ook een plusje en bliksemschicht en deze veranderen van kleur om te laten zien hoe het er mee is.

thuis lasergamen NERF Laser Ops Pro

Conclusie

Is de NERF Laser Ops Pro vernieuwend en gaaf speelgoed? Zeker weten. Ik denk dat deze lijn alles in zich heeft om een grote rage te worden. De app die bij het spel hoort, zit ook goed in elkaar en het is fijn dat er ook een mogelijkheid is om een multiplayer spel met maar één telefoon te kunnen spelen. Het is een leuke combinatie van gamen en lekker actief spelen.
Alleen is het jammer dat bij deze NERF Laser Ops Pro Alphapoint 2 geen telefoonadapter zit en deze ook niet los te koop is. En dat je die eigenlijk wel nodig hebt om de GPS-stand vrij te spelen. Maar goed, aangezien mijn man en ik gisteravond samen ook nog veel lol hebben beleefd toen we even een spel deden om te testen en Kate het ook erg leuk vindt, denk ik dat we er nog wat blasters bij kopen om met z’n allen te kunnen spelen. En dan natuurlijk ook één met adapter 😉
De NERF Laser Ops zijn onder andere te koop bij bol.com*:

NERF Laser Ops Pro Alphapoint 2 pack – Blaster

NERF Laser Ops Pro Alphapoint 2 pack - Blaster

NERF Laser Ops Pro Alphapoint 2 pack – Blaster

NERF Laser Ops Deltaburst

NERF Laser Ops Deltaburst

NERF Laser Ops Deltaburst

NERF Laser Ops Pro Alphapoint

NERF Laser Ops Pro Alphapoint

NERF Laser Ops Pro Alphapoint


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hasbro.


Bewaar op Pinterest:
review NERF Laser Ops Pro Alphapoint 2 pinterest


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics