Op zoek naar een leuk idee om te knutselen met een kleuter in de herfst? In dit bericht staan vijf knutselideeën die leuk zijn om te doen in het najaar met kinderen. Onder andere een herfstboom, een eekhoorn met een regenboogstaart, kastanje-knutsels en een vampier van een wc-rol. De knutselwerkjes maken gebruik van verschillende technieken, maar je kunt waarschijnlijk aan de slag met wat je in huis hebt. Kijk snel verder!

herfst knutselen kleuters

Herfst knutselen kleuters

Deze herfst knutselwerkjes hebben Kate en ik afgelopen herfst gemaakt. Misschien heb je ze al langs zien komen op mijn Instagram, maar het leek me wel leuk om ze te bundelen in een blog-bericht, dus zie hier :). Kate is nu 4 jaar oud en dol op knutselen.

Herfstboom knutselen

herfst knutselen kleuters - herfstboom

Kate heeft deze herfstboom geknutseld. Dit is ook een leuke herfstknutsel voor peuters. Van te voren heb ik even via Google een kale boom gezocht en geprint. We hebben heel educatief eerst over de kleuren van de herfstbladeren aan boom gepraat en daarna uitgeprobeerd hoe we deze kleuren met rode, gele en blauwe verf konden maken. Ze was erg verrast toen ze zag dat deze drie kleuren samen bruin werden ☺️.

Vervolgens hebben we stempeltjes gemaakt van kleine blaadjes die we al heel lang in huis hebben en een cocktailprikkertje, maar je kunt natuurlijk ook met wat anders stempelen. Het was in ieder geval een gezellige en snelle herfstknutsel.

herfstboom knutselen kleuters stap voor stap


Meer knutselen herfst

Spinnige spin knutselen
Halloween pompoen snijden – zo doe je dat handig
Herfstknutsel: herfstblad knutselen en schilderen met de slaslinger
Knutselen met herfstbladeren


Eekhoorn met regenboogstaart

herfst knutselen kleuters - eekhoorn met regenboogstaart

Kate knutselde deze eekhoorn met ‘regenboog’-staart. Ook maken? Je zoekt gewoon een lege eekhoorn kleurplaat op Google, print deze uit en zoekt wat kleuren vloeipapier bij elkaar (of je neemt gewoon bruin). De volgende stappen kun je, afhankelijk van de leeftijd, door je kind laten doen: scheur het vloeipapier in stukjes en maak er propjes van. Smeer de staart in met lijm uit een plakstift en plak de propjes er op.

eekhoorn regenboogstaart knutselen stap voor stap


herfst affirmatie kaartjes Voeg een vleugje herfstmagie toe aan de dag van je kind met deze unieke affirmatiekaartjes. Deze set van 30 kaartjes, verrijkt met retro waterverfillustraties, is dé manier om positiviteit en zelfvertrouwen te stimuleren. Bestel ze nu en download direct!


Knutselen met kastanjes

eenhoorn_kastantjes_knutselen

Na het verzamelen van herfstschatten in het Julianapark afgelopen dinsdag, maakten Kate en ik deze grappige dieren. Naast kastanjes en eikels heb je nog cocktailprikkers, een stopnaald, rietjes, lijm, wiebelogen en gekleurde plak-edelstenen nodig. Voordat je de prikkertjes in de kastanjes steekt, is het handig om een gaatje voor te boren met de naald. Voor de rest kun je je fantasie de vrije loop laten.

Wil je deze dieren knutselen met kastanjes met peuters, dan kan het handig zijn om de prikkertjes er alvast in te steken en het versieren aan de kleine over te laten. (Dit geldt waarschijnlijk ook voor een aantal kleuters.)

De rietjes hebben we ingesmeerd met wat lijm en over een prikkertje laten glijden voor extra stevigheid.

dier knutselen met kastanjes stap voor stap

Kate maakte een olifant en ik probeerde een eenhoorn te maken, maar volgens mijn zus lijkt het meer op een pauw. Wat vind jij?

herfst knutselen kleuters - herfstknutsel kastanjes dieren

Ik had nog meer lol met de kastanjes van de week. Met mijn Sharpies tekende ik allerlei gezichten op dat lichtere gedeelte (hoe heet dat eigenlijk?) van de kastanje. De kinderen vonden ze heel leuk. Let op: Sharpies zijn permanente stiften, dus niet zo geschikt voor kleuters.

herfst knutselen kleuters - kastantjes getekende gezichten

Eenhoorn handomtrek

knutselen kleuters - eenhoorn handafdruk

Deze eenhoorn van een handomtrek is supergezellig om samen te knutselen met je kleuter of peuter. Hij valt misschien niet helemaal in de categorie knutselwerkjes herfst, maar we hebben hem wel dit najaar gemaakt. Wat oudere kinderen kunnen dit natuurlijk helemaal zelf. Je hebt nodig: verschillende kleuren wol/garen, van iedere kleur een stukje van 5cm en 10cm, gekleurd papier, wit papier, glitterpapier, potlood, zwarte pen, plakstift en schaar.

Trek de hand om op het gekleurde papier en knip uit. Plak op het witte papier met de potloodrandjes naar aan de onderkant en de vingers omlaag, als de benen van de eenhoorn. Knip een hoorn uit het glitterpapier en plak het ergens bovenop het hoofd. Teken een oog onder de hoorn, een mond bij het uiteinde van de duim en zwarte hoefjes onderaan de vingers. Doe dan een beetje lijm op de plekken waar het regenbooghaar vast moet komen te zitten en plak de haren op.

eenhoorn knutselen stap voor stap

knutselen kleuters - eenhoorn handafdruk kleuterknutsel

Vampirina vleermuis

knutselen kleuters - herfsknutsel vampier wcrol

Kate en ik deden een poging om een Vampirina vleermuisje te knutselen van een wc-rol. We hebben (licht)paars papier om een wc-rol geplakt, met de franjes-knip-techniek om de randjes mooi om te vouwen. De vleugels zijn gemaakt van een zwarte pijpenrager, die we aan de achterkant in het midden vastplakten en vervolgens krullend maakten rond een vinger.
Het gezicht heeft Kate geplakt met grappige gezichtsstickers uit een knutsel-set, maar je kunt hier natuurlijk ook wiebelogen voor gebruiken en de rest tekenen of uit papier knippen. Voor de oren/staartjes gebruikten we twee stukjes van zo’n strook dik knutselvilt.

vampirina knutselen wcrol stap voor stap


Halloween posters inhoudsblok Heb je deze -gratis- Halloween posters al gezien? Direct te downloaden, zelf printen en ophangen. Happy Halloween!
Bekijk de Halloween posters nu!Meer knutselwerkjes peuters en kleuters

100+ snelle knutselactiviteiten voor drukke dagen
25x bloemen knutselen voor peuters en kleuters
Crêpepapier bloemen knutselen met kinderen
Vlinder knutselen voor peuters en kleuters
Duizendpoot knutselen van een eierdoos
Activiteiten met de letter R


Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan dit bericht: herfst activiteiten voor kinderen. En heb je ook dit leuke herfstboekje al gezien? Hierin vind je 10 herfstige opdrachten voor kinderen. Gratis voor nieuwsbriefleden, inschrijven kan via deze pagina.

Dit waren 5 ideeën voor herfst knutselen met kleuters. Welke vind jij het leukst?

Bewaar op Pinterest:

herfst knutselen kleuters pinterest

herfstboom knutselen kleuters pinterest

regenboogstaart eekhoorn knutselen pinterest

dier knutselen kastanjes pinterest

eenhoorn knutselen kleuter pinterest

eenhoorn knutselen pinterest

vampirina knutselen wcrol pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics Made Easy - StatCounter