Herinneren jullie je de spin-art verfmachine nog? Ik vond dat vroeger altijd heel leuk om te doen. We hebben afgelopen week zoiets gedaan, maar dan met de slaslinger!

herfstknutsel spinart bladeren verf slaslinger

Spin-art met de slaslinger; benodigdheden

Geïnspireerd door dit project haalde ik de slagslinger en verschillende kleuren verf tevoorschijn. Uit groen, rood, geel en oranje papier had ik grote bladeren geknipt. Verder heb je nog plakband nodig en eventueel glitters.

 

Zo maak je spin-art met de slaslinger

Plak een blaadje met een stukje plakband, in een rondje zodat het dubbelzijdig plakt, vast op de bodem van de slaslinger (in het mandje), doe er wat klodders verf op en draaien maar.

Deksel eraf en…

Je kunt dan weer andere kleuren verf erop doen voor een mooi gelaagd effect. We hebben er ook nog glitters bij gedaan, dat vond Ewan deze keer het leukst.


Gerelateerde berichten

Afdrukken van herfstbladeren maken met verf
Spinnige spin knutselen
Ideeën voor een Halloween-feest met kinderen
Halloweenweek
Abstract schilderij maken


 

Herfstblad knutselen, onze ervaring

Ewan vond het leuk en ik vond het leuk 🙂 Het geeft ook niet zoveel rotzooi, vooral niet als je de glitters weg laat.. Het was alleen jammer dat bij de eerste keer draaien er iets los schoot/kapot ging, waardoor we niet zo heel erg hard konden draaien. Ewan kon daardoor wel de tandwielen zien die binnenin zaten en dat vond hij erg interessant. Iets dunnere verf zou misschien ook een mooier effect geven, volgende keer de verf met wat water verdunnen? Dit was in ieder geval het resultaat:

Uiteindelijk hebben we geen slinger gemaakt, maar hebben we de bladeren op het raam geplakt:


herfst affirmatie kaartjes Voeg een vleugje herfstmagie toe aan de dag van je kind met deze unieke affirmatiekaartjes. Deze set van 30 kaartjes, verrijkt met retro waterverfillustraties, is dé manier om positiviteit en zelfvertrouwen te stimuleren. Bestel ze nu en download direct!


Meer knutselideeën

Duizendpoot knutselen van een eierdoos

Pokemon klei printables

Knutsel met doorzichtig kaftpapier

Spelen met verf

 

Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht 😉 Alvast bedankt!
spin art slaslinger herfst knutselen

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: