4 maart 2019

DIY: zelf een makkelijk schilderij maken - idee voor kunstwerk maken

Wil je zelf kunst maken voor aan de muur? Ben je op zoek naar ideeën om te schilderen op doek of canvas? Met dit idee voor abstract schilderen met trucjes heb je in een handomdraai een gaaf schilderij gemaakt om op te hangen. Dit is schilderijen maken voor beginners. Ook leuk als je op zoek bent naar schilderideeën om met een kind te doen.

In dit bericht laat ik je zien hoe je een schilderij met stukken tape maakt, van dat paarse afplaktape. Wil je zelf een makkelijk schilderij op canvas maken? Lees dan snel verder!De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Canvas schilderij maken

Die goedkope canvassen die je bij de Action kunt vinden, hebben altijd grote aantrekkingskracht op mij, maar ik weet eigenlijk nooit zo goed wat ik er mee moet als ik ze gekocht heb. Ik wil het canvas verven, maar ik ben hier eigenlijk niet zo goed in.  Maar nu heb ik er een leuk schilderijtje voor in de huiskamer mee gemaakt en het was zo makkelijk om te doen, dit kan iedereen! Dit is een snelle en makkelijke DIY, met een mooi resultaat.

Schilderij maken met kinderen

Dit is ook een leuk project om samen met een kind te doen. Kinderen kunnen dit schilderij zelf maken. Denk ook aan andere vormen, laat de creativiteit van je kind de vrije loop gaan. Deze techniek is heel geschikt om een vrolijk en kleurig schilderij te maken. 

Je kunt het zien als een introductie abstracte kunst maken. Een abstract schilderij maken is een stuk makkelijker dan een realistisch schilderij. 

Benodigdheden makkelijk schilderij maken

Dit heb je nodig:

- verf (ik gebruikte Vintage Paint van de Action, in de kleuren lichtroze, wit en donkergrijs)
- een leeg canvas*

benodigdheden abstract schilderen met trucjes

Voor ik begon, heb ik wat grijs en wit gemengd, om zo lichtgrijs te krijgen. Je kunt hier natuurlijk alle kleuren en combinaties kiezen die je maar wilt! En wat bij de ruimte of kamer past waar je het schilderij wilt ophangen.

verf mengen schilderen voor beginners


Gerelateeerde berichten

Tape-resist-hartkaart en een hartjesslinger
Schilderen met de slaslinger
DIY Lego krijtjes maken
Bellen tekenen met krijt
Tie-dye watermeloenslinger


Schilderij maken met stukken tape

Vervolgens bereid je het canvas voor door er stroken afplaktape op te plakken. Dit kun je bijvoorbeeld in onderstaand patroon doen. Maar je kunt ook zelf wat bedenken. Het wordt wel het mooist als je de stukken tape haaks op elkaar laat staan. Zorg dat je de randjes heel goed aandrukt.

canvas voorbereiden paars afplaktape

En dan kun je schilderen. Kijk een beetje wat mooi staat bij elkaar en probeer de kleuren zoveel mogelijk af te wisselen. Ik heb uiteindelijk ook nog wat grijs en roze gemengd voor een extra kleur, zodat ik beter uitkwam qua afwissling van de kleurvlakken.

schilderij met stukken tape

Goed laten drogen (zeker een paar uur) en dan kun je het tape voorzichtig verwijderen. En klaar is je zelfgemaakte abstracte kunstwerk:

idee voor kunstwerk maken

Als je goed kijkt, kun je zien dat de dekking niet optimaal is. Ik heb maar een laag verf gebruikt. Als je wat geduldiger bent dan ik en voor twee lagen verf gaat bij het op canvas schilderen, dan wordt het resultaat helemaal perfect.

Schilderij kinderkamer zelf maken

Op deze manier kun je ook zelf wat schilderijen voor op een kinderkamer maken. Zo heb je wat moois om aan de muur te hangen, precies in de kleuren die jij wilt. Ook leuk: meerdere van deze schilderijen naast elkaar.


Heb je de smaak te pakken en wil je meer schilderen? Dan zijn deze boeken misschien wel wat voor jou. Te bestellen bij bol.com*.


In dit bericht kun je zien hoe je zelf een makkelijk schilderij kunt maken, met goedkope materialen (van de Action). Het is een abstract kunstwerk gemaakt met behulp van stukken tape. Voor welke kleuren zou jij kiezen?Bekijk ook mijn andere knutselideeën.

*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagram, of PinterestBewaar op Pinterest:

Je eigen kunstwerk maken is een leuke en gemakkelijke manier om je creatieve kant te laten zien. Deze eenvoudige doe-het-zelf-schilderijhandleiding laat zien hoe je in een paar stappen een eenvoudig schilderij kunt maken. Met deze methode kan iedereen prachtige kunstwerken maken!diy schilderij maken pinterestzelf kunstwerk maken pinterest

Handige printable met speelrecepten

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg toegang tot de exclusieve MizFlurry freebies pagina. Hier staan gratis printables die je niet gewoon op deze site kunt vinden. Bijvoorbeeld een handige download met veertien sensory play-recepten.

Dit is een printable waarin ik 14 speelrecepten van mijn blog heb verzameld. Het leek mij handig om ze allemaal op één plek te hebben. Als je ze uitprint en in de keuken bewaard hoef je niet steeds je tablet of telefoon te ontgrendelen én je hebt altijd snel een knutselidee (voor op een regenachtige dag) voor handen.

Het ene vel bevat recepten die eetbaar en geschikt zijn voor kleine kinderen, zoals een sensory bin, klei recept, eetbare verf, gekleurde spaghetti, peuterlijm, regenboogrijst, gekleurd zoutdeeg en gelatine. Op het andere vel kun je recepten en ideeën vinden voor grotere kinderen, namelijk voor slijm, cloud dough, bellenblaas, puffy paint, verf voor in bad en wit zoutdeeg.Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een link waarmee je -onder andere- deze handige printable kunt downloaden.


* verplicht veld


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint