Op zoek naar een leuke tekenopdracht voor kinderen met krijt? Wil je stap voor stap leren tekenen online? Deze bellen zijn een leuk begin. Tekenen met krijt op papier kan een heel leuk effect geven, vooral op donker papier. Leuke aanvulling voor tekenles opdrachten.

Bellen tekenen met krijt is leuk om te doen, niet moeilijk en geeft een gaaf resultaat. In dit bericht laat ik je zien hoe je een mooie bel tekent met krijt of pastelkrijt.

bellen tekenen krijt

Ik heb al een hele tijd pastelkrijt van de Action liggen, maar er eigenlijk nog nooit wat mee gedaan. Daar moest maar eens verandering in komen! Met pastelkrijt kun je namelijk hele gave bellen tekenen, op donker papier. Gewoon een leuk knutselprojectje om eens uit te proberen, met (of zonder ) kinderen.

 

Bellen tekenen met (pastel)krijt op donker of zwart papier

Voor het maken van een bellen pastelkrijt tekening heb je drie dingen nodig; pastelkrijt, donker papier en een kwastje. Goedkoop pastelkrijt kun je kopen bij de Action. Dit krijt heb ik gebruikt voor de bellen in dit bericht.

goedkope pastelkrijtjes action

Voor de bubbels heb ik de kleuren roze, paars, lichtblauw, geel, groen en wit gebruikt. Een echte bel bestaat ook uit deze kleuren. Vervolgens teken je meerdere cirkel in elkaar, zoals op onderstaande afbeelding:

bellen tekenen pastelkrijt uitleg liggend

De buitenste cirkel is dus geel, met op een paar plekken wat groen. Vervolgens vervaag je met het kwastje de binnenste kleuren. Tot slot voeg je nog twee witte strepen toe om het bel-effect af te maken.
Voor het leukste resultaat teken je een hele pagina vol met bellen, grote en kleine door elkaar.

bellen tekenen pastelkrijt


Gerelateerde berichten

The Beatles Zentangle
Slijm maken – vier soorten lijm getest
Halloween decoratie: maak een raamtekening
Bellenblaas maken – recepten en ideeën voor bellenblazers
Grote bellenblaas recept


 

Bubbels tekenen met krijt

Heb je geen pastelkrijt in huis, maar wel gewone gekleurde krijtjes? Daar lukken deze bellen ook mee. Onderstaande tekening heb ik met gewoon krijt gemaakt:

bellen tekenen krijt

Tekenen met pastelkrijt

 

Het werken met pastelkrijt vond ik leuk om te doen. Alles wordt wel een beetje stoffig ervan en je moet uitkijken dat je je tekening niet per ongeluk uitveegt, maar het is een leuke afwisseling ten opzichte van andere materialen. Bellen tekenen met krijt moet je gewoon eens gedaan hebben 🙂 Succes!

 

Bewaar op Pinterest:
bellen tekenen krijt pinterestkrijtbellen tekenen pinteresttekenopdracht voor kinderen met krijt

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics